Transparent
Inloggen
Sluiten

'Sevilla vraagt flinke transfersom voor Luuk de Jong, spits wil zelf topsalaris'

15 juni 2022 09:12 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"Sevilla vraagt flinke transfersom voor Luuk de Jong, spits wil zelf topsalaris"; image source: Pro Shots

Onder meer het Eindhovens Dagblad meldt dat Sevilla een forse transfersom verlangt voor Luuk de Jong. De Spaanse club wil zes miljoen euro ontvangen, terwijl de spits zelf een voor de Eredivisiebegrippen topsalaris verlangt. Volgens Voetbal International is dat zeker meer dan de drie miljoen euro per jaar die Eran Zahavi afgelopen seizoenen bij PSV kreeg.

Meer op ED.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

jong sevilla topsalaris eran eredivisiebegrippen zahavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Vandaag nog vastleggen :ja Geef hem een salaris van 1 a 2 miljoen per jaar en vul het aan met bonussen en tekengeld zoals ook met Zahavi gedaan is, probleem ook weer opgelost
+3/-7

1 jaar geleden
Voor 1 jarige contract 6 miljoen vragen. Dan zal het wel 4,5 miljoen worden. Ik zeg doen. Dan heb je niet alleen een goede spits in huis, maar ook een leider.
+3/-2

1 jaar geleden
Met beetje passen & meten nog wel te doen.

De vraag is alleen: gaat Luuk er nog 25-30 maken?
+2/-1

 
1 jaar geleden
5 miljoen transfersom en zelfde salaris als Zahavi. Veel verder moeten we niet gaan.

Of hij er 25-30 gaat maken is maar zeer de vraag. Maar 15+ in de Eredivisie is een zekerheidje. En dat is al een stuk meer dan onze huidige topscorer (12).
+2/-2

 
1 jaar geleden
Of basissalaris opwaarderen bij aantal gescoorde doelpunten en/of behaalde landstitel. Relatief laag salaris met, eventueel, forse bonussen.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Aangezien Luuk zelf dus al een hoog salaris verlangt gaat hij dit natuurlijk nooit doen. Er zijn genoeg clubs die hem wel een hoog basissalaris geven en waarbij hij het niet voelt in zijn eigen portemonnee als hij geblesseerd, niet geselecteerd of niet scoort. En salaris laten afhangen van een eventueel kampioenschap werkt ook alleen als je 80% van de tijd ook daadwerkelijk kampioen wordt
+4/-0

 
1 jaar geleden
Klopt ook wel ja. En mocht hij de keuze hebben om alsnog in Spanje te blijven of zeg naar de States of zo, zou ik het ook wel weten. Het enige wat in ons voordeel spreekt is, frappant genoeg, dat vermaledijde WK in Qatar.
+2/-1

 
Denk het niet maar dat ligt vooral aan dat er tegenwoordig geen enkele vleugelspeler meer de achterlijn haalt om de bal vervolgens voor te geven. Iedereen gaat alleen nog maar voor eigen succes. Zeker de getalenteerde jongere spelers van tegenwoordig zijn alleen nog maar met zichzelf bezig en echt iets met de club hebben zie je nog maar zelden.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Wat dat betreft denk ik, en Luuk zelf ongetwijfeld ook, met weemoed terug aan (backs als) Jetro Willems.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ik denk dat Jetro zeker niet meer de oude is. Blessureleed? Transfervrij wellicht. Ik ben hem eerlijk gezegd ook beetje uit het oog verloren. Mijn hart zegt ja, mijn verstand twijfelt.
+2/-0

 
Willems heeft nog een contract voor een jaar bij het inmiddels gedegradeerde Greuther Furth
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dit vind ik nou een zinvolle post. Luuk is een geweldige spits als je het spel op hem af stemt en je vanaf de zijkanten voorzetten op hem gaat geven. Hij is een van de beste koppers van Europa.
Maar als Luuk geen voorzetten krijgt, omdat de buitenspelers te snel naar binnen gaan en zelf willen schieten, dan komt Luuk echt in zijn zwakte te spelen. Dan komt het gepruts met de bal weer terug, want daarin gaat hij nooit een Romario worden.
De koop van Luuk zal dus ook van de zijkanten af hangen.

Dat Zahavi 3 miljoen per jaar kreeg....... Dat heeft hij dus niet waar gemaakt.
+1/-0

 
Dit seizoen
Gakpo 15 assists
Götze 11 assists
Mauro 7 assists
Veerman 7 assists in een half jaar
Max 6 assists
Madueke 6 assists
Vertessen 5 assists
Bruma 4 assists


Met de aanvoer zit het best aardig
+2/-0

 
1 jaar geleden
Hoeveel van deze assists waren hogere voorzetten, die dmv een kopbal tot een doelpunt omgezet werden? Koppen is toch 1 van de sterke punten van LdJ.
+1/-0

 
Ik heb werkelijk geen idee. Ik heb ook wel wat beters te doen dan iedere assist te gaan terugkijken. Ik weet wel dat je dit seizoen een Eredivisie-record had aan doelpunten uit hoekschoppen. Dan heb je natuurlijk niks aan De Jong.
+2/-0

1 jaar geleden
Ja, het is een clubheld met een topkarakter en ja hij kan een goal maken, maar tsjongejonge wat heb ik me vaak kapot geërgerd aan zijn voetballende onkunde. Heb echt geen zin om daar de komende jaren weer naar te kijken!
+8/-2

 
1 jaar geleden
Nee Zahavi en Venicius die kunnen lekker ballen...
En die kunnen ook nog eens niet kóppen!
+2/-0

1 jaar geleden
Ik weet niet wat de overige opties zijn,maar als psv zijnde zou ik er nog een nachtje over slapen.
+5/-2

1 jaar geleden
Ik kan me seizoen 2016-2017 nog vrij helder voor de geest halen, waarin De Jong werkelijk geen deuk in een pakje boter schopte. Je moet er toch niet aan denken dat je díe Luuk de Jong voor 3.5 miljoen per jaar op de loonlijst hebt staan?
+7/-1

1 jaar geleden
Doen!

Een scorende spits en bovendien leidertype ga je nergens anders vinden voor dit geld.

Tadic achtige transfer.
+6/-5

1 jaar geleden (gewijzigd)
Er liep er gisteren 1 in oranje die Cocu ooit graag wilde hebben hier, en die het als aanspeelpunt ook erg goed deed.

Maar schijnt dat die naam niet genoemd mag worden hier.
+3/-0

1 jaar geleden
Niet halen voor die paar jaar is veel te duur.
+4/-1

1 jaar geleden
Ik vind 6 miljoen euro voor een spits die verdienstelijk gespeeld heeft bij Barcelona niet te veel. De Jong is gewoon een uitstekende speler voor PSV en heeft zich bewezen. Daar moet je ook wat voorover hebben als PSV zijnde. De spitspositie is vaak de duurste positie. Naast de Jong moet er ook nog een talentvolle spits bijkomen.
+2/-1

1 jaar geleden
Een beetje scouting vind voor dat geld (transfersom + salaris) toch wel een jonge spits die ze er ook in knalt? Actie en niet wachten en wachten en........
+1/-0

 
1 jaar geleden
Voor 6 miljoen vind je echt geen jonge spits die er gegarandeerd 15+ maakt in de Eredivisie. Iemand die zich bewezen heeft op niveau Eredivisie of hoger is duurder dan 6 miljoen. En bij iemand die zich nog niet bewezen heeft is het maar de vraag of die de volgende stap gaat maken en ook daadwerkelijk 10+ of 15+ doelpunten gaat maken in de Eredivisie, laat staan in Europa. Zo makkelijk als jij het zegt is het allemaal niet hoor.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Met weemoed denk ik terug aan die 6 miljoen (dollars?) die wij in 1988 hebben gespendeerd aan ene Romario... maar toen waren wij ook de allerbeste club van Europa.

En Ad van der Wiel (Wie?) van promovendus en kampioen 1e divisie RKC bij Achter het Nieuws maar zeggen dat "ze dan net zo goed hem hadden kunnen nemen, voor minder geld ook nog". (edit: en minder goals waarschijnlijk)

Those were the Days... zucht.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Wat dacht je van hoe de muziek toen klonk via de Radio ?
Nog strak ingespeelde bands met echte instrumenten.
+1/-0

 
Nog niet bewezen iemand moet je uit eigen gelederen halen dus, mag of hoeft iig niks kosten
+1/-0

1 jaar geleden
Er zit een verschil tussen willen en daadwerkelijk krijgen ;)
+2/-1

Moet er wel bij zeggen dat Luuk een paar jaar verder nu in Spanje heus wel een ervaring rijker is en voetballend stukje meer voetbal meebrengt en hoe dan ook een positieve bijdrage zal leveren bij PSV of welke andere club ook.
+1/-0

1 jaar geleden
Transfersom van 6 miljoen voor een speler die - qua leeftijd - over zijn top heen is, is best veel, zeker met een eenjarig contract. Van de andere kant is zo'n bedrag voor een speler die bijna zeker voor nog 1 a 2 jaar een toegevoegde waarde is, nog best te overzien. Zeker in vergelijking met de huursom voor Vinicius...

Echter, met een salarispakket van 5 miljoen per jaar erbij, wordt het wel heel erg duur om nog 2 jaar van Luuk te genieten. Ik kan me niet voorstellen dat dat door PSV als een verantwoorde investering wordt gezien.

Luuk kan een belangrijke speler zijn voor PSV, maar laten we niet vergeten dat hij vooral een fysiek sterke targetman is, en geen wondervoetballer als Benzema of Lewandowski.

Ik hoop maar dat onze directie en RvC in staat is om ook financieel verantwoorde keuzes te maken, zodat we niet alleen komend jaar maar ook de 10-20-100 jaar daarna nog kunnen genieten van ons PSV.
+1/-0

1 jaar geleden
Ietsje naar beneden onderhandelen naar 4,5-5 mio en Luuk wat water bij de wijn doen en je bent voor de opbrengst van Bruma en het salaris van Bruma en Zahavi ruim uit de kosten. Doorpakken en je hebt het o zo gemiste aanspeelpunt en een kopper voor als het over de grond niet lukt. Doen!
+3/-0

reactie verwijderd

1 jaar geleden
Niet meer aan beginnen. Te oud en te verzadigd.
+1/-0

1 jaar geleden
Je kunt dit natuurlijk niet veranderen, maar de salarissen die topspelers krijgen zijn buiten verhouding met zowel de inspanning die zij daarvoor moeten doen als de maatschappelijke verhoudingen en het positieve van een redelijk sober leven. Kennelijk onttrekt Lux de Jong zich ook niet naar vermogen aan deze idioterie.
+1/-0

1 jaar geleden
Doen! Met die prijzen van tegenwoordig voor energie, benzine en voeding is dit niet meer dan een modaal inkomen om rond te komen in deze wereld.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage