Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV voor de vierde keer tegen AS Monaco

18 juli 2022 12:23
Foto: Pro Shots

PSV voor de vierde keer tegen AS Monaco; image source: Pro Shots

PSV treft in de voorlaatste kwalificatieronde van de UEFA Champions League AS Monaco. De Monegasken werden afgelopen seizoen derde in de Ligue 1, achter Lille en PSG, vlak voor Lyon. Daarmee kwalificeerden zij zich net als PSV voor de derde voorronde van de Champions League. Bij Monaco speelt de Nederlander Myron Boadu, die over kwam van AZ en vorig jaar al tegen PSV scoorde in de Europa League.

PSV lootte in Champions League verband tweemaal eerder tegen AS Monaco. In 2003 haalden de Eindhovenaren slechts één punt tegen Monaco in poule C, waardoor PSV eindigde als derde met desondanks nog 10 punten. Een seizoen later ging het beter. In de achtste finales werd tweemaal gewonnen. Een kopbal van Alex was genoeg in de heenwedstrijd in Eindhoven en in de return stelden Vennegoor of Hesselink en Beasley de volgende ronde veilig.

Vorig seizoen kwam PSV AS Monaco tegen in de Europa League. Één punt was alles wat het PSV opleverde, waardoor de Eindhovenaren net als in 2003 een trede lager moesten opzoeken in Europa. In de thuiswedstrijd dompelde Diop het stadion in rouw, toen hij een minuut voor het einde de 1-2 maakte. De andere doelpunten kwamen van Boadu en Gakpo. Uit speelde PSV zwak en kwam het niet verder dan 0-0.

AS Monaco won in de historie acht maal de nationale titel, voor het laatst in 2017. Dit gebeurde enkele jaren nadat de club gedegradeerd was en met Russisch geld werd gered. De resultaten van de club zijn wisselvallig te noemen, al is men de laatste jaren weer met een opmars bezig. Na een 17e en 9e plek in de competitie werd Monaco vorig jaar derde.

AS Monaco speelt in het kleine maar karakteristieke Stade Louis II met 18.523 zitplaatsen. De trainer is een Belg, Philippe Clement.

Dinsdag 2 of woensdag 3 augustus: AS Monaco - PSV
Dinsdag 9 augustus: PSV - AS Monaco

Bij winst gaat PSV naar de play-offs voor de Champions League. Bij verlies volgt de groepsfase van de Europa League.




Tags

monaco boadu beasley clement diop gakpo heenwedstrijd hesselink historie kwalificatieronde ligue lille lyon opmars philippe psg rouw stade titel trede uefa vennegoor voorronde wisselvallig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Mooi dat er al is geoefend tegen een club van CL-niveau a la Villareal,kan je aan de hand hiervan analyseren.
En in ieder geval eens niet zo naief een te veel aan ruimtes weggeven.
+1/-0

1 jaar geleden
Geen beste loting om mee aan te vangen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Voor AS Monaco bedoel je?😉
+1/-0

 
1 jaar geleden
Precies. En daarna zal je zien dat je wéér dat luizige Benfica treft...
+1/-0

1 jaar geleden
En weer een beroerde tegenstander voor PSV om naar de Champions League door te stoten. Vorig seizoen was Monaco al beter dan PSV. PSV heeft weinig laten zien de afgelopen jaren. Laat het nu eens anders zijn maar ik vertrouw er nog niet helemaal op.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
PSV was wel licht bovenliggend in beide wedstrijden, qua spelbeeld en qua schoten. Met een nieuwe keeper en een betere spits zou dat hopelijk eerder omgezet moeten worden in doelpuntjes aan de goede kant.
+4/-0

1 jaar geleden
Het knijpen begint al weer vroeg dit seizoen. Ben de bilspier al aan het oefenen.
+1/-0

1 jaar geleden
Niet te filmen. Elke keer weer de sterkst mogelijke.
+3/-0

1 jaar geleden
Mooie loting. In ieder geval geen reden voor onderschatting.
+1/-0

1 jaar geleden
Wordt gelijk alweer een lastig verhaal tegen een team met net wat betere voetballers met net wat meer ervaring die net wat meer geslepen zijn en net wat meer gewend zijn om wedstrijden onder weerstand te voetballen
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
1 jaar geleden
Laten wij nou nét boven ons uitstijgen en ze uitschakelen !
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik denk dat we heel ver boven onszelf uit moeten stijgen anders wordt het zoals tegen Benfica vorig jaar weer net niet ;)
+1/-0

1 jaar geleden
Poeh, Monaco is onder trainer Clement gewoon weer een topteam. De kans om door te gaan voor PSV is denk ik 20 procent. Aan de andere kant ben je ook gewoon niet goed genoeg voor de CL wanneer je niet van Monaco kan winnen. Hopen dat alles eens meezit.
+1/-0

1 jaar geleden
Het zit niet mee met de loting.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage