Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV verslaat FC Eindhoven in Lichtstadderby: 5-0

19 juli 2022 21:29
Foto: Pro Shots

PSV verslaat FC Eindhoven in Lichtstadderby: 5-0; image source: Pro Shots

PSV had vanavond in de traditionele Lichtstadderby geen kind aan FC Eindhoven, ondanks een groot aantal afwezigen. Zo kon Van Nistelrooy niet beschikken over Gakpo, Til, Mwene, Ramalho, Mauro, Vinicius, Guttiérez en Boscagli vanwege blessures en niet over Sávio en Branthwaite wegens nog ontbrekende werkvergunningen. In het eigen Philipsstadion won PSV met 5-0. De talentvolle Ismael Saibari stal de show met twee doelpunten.

Na een minuut stilte voor de overleden Pleun Strik, die voor beide Eindhovense clubs speelde, begon de wedstrijd. PSV kwam goed uit de startblokken in het hete stadion en kwam na 12 minuten al op voorsprong via Yorbe Vertessen. Even later verdubbelde Ismael Saibari de score. Nog binnen het halfuur kreeg PSV een strafschop nadat Vertessen was neergehaald in de zestien. Deze werd verzilverd door Marco van Ginkel, die de ruststand bepaalde op 3-0.

Vlak na rust zette Ismael Saibari de 4-0 al op het bord na een lange rush en slalom. Na een uur spelen wisselde trainer Van Nistelrooy een tiental spelers. Teze bepaalde in de slotfase de eindstand nog op 5-0.

PSV-opstelling eerste uur: Drommel; Sambo, Luckassen, Vos, Oppegard; Ledezma, Sangaré, Van Ginkel; Bakayoko, Vertessen, Saibari.

PSV-opstelling laatste halfuur: Drommel; Hoever, Teze, Obispo, Max; Simons, Veerman, Tielemans; Antonisse, De Jong, Madueke.




Discussieer mee op de forums


Tags

saibari ismael lichtstadderby vertessen drommel ginkel nistelrooy teze antonisse bakayoko bord boscagli branthwaite gakpo guttierez hoever jong kind ledezma luckassen madueke mauro mwene obispo oppegard philipsstadion pleun ramalho rush sambo sangare savio show simons slalom stilte tielemans til veerman vinicius vos

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Echt genoten van het eerste uur. Logisch dat het na al die wissels 3 klassen minder was…..
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Van mIJ mogen ze tegen Ajax in deze opstelling beginnen. Ik zie Simons, Hoever en Til voorlopig niet in de basis verschijnen maar Ledzema en Saibari kloppen echt op de poort. Ik hoop dat Ruud die jongens gewoon een kans gaat geven, want dit is wel een welkome verrassing die we goed konden gebruiken. Eindhoven is misschien niet de sterkste tegenstander, maar deze twee hebben echt wel laten zien dat ze een stap hebben gezet. Ik ben een stuk optimistischer dan gisteren.
+1/-0

1 jaar geleden
Haha, toch 5-0. Saibari goed bezig met 2 goals en een mooie onderschepping en pass bij de 1-0.
Verder kan ik moeilijk wennen aan dit bijna wit-zwarte tenue.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Dan onderschepping en pass bij de 1-0 was Ledezma
+3/-0

 
1 jaar geleden
Dank je! Kudos's aan Richie dan. Ik moet het nog maar eens terugkijken :p.
+1/-0

1 jaar geleden
Zoals ik na Villareal al concludeerde, wat een fijne speler is Saibari, en dat bewijst ie nu weer, hopelijk weet hij deze lijn door te trekken, dan gaan we daar nog veel plezier aan beleven dit seizoen!
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik was onder de indruk van ledezma. Speelde zaterdag controlerende middenvelder. Vandaag als aanvallende middenvelder. Goed spelertje. Onder Schmidt werd hij nog als flankspeler gebruikt, maar een plek op het middenveld lijkt hem veel beter te liggen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Dus dat. Ledezma eiste alle ballen op en verdeelde het spel. Vond hem by far de beste, maar Saibari speelde natuurlijk ook gewoon goed. Beetje treurig dat 1 er plichtmatig inkwam voor de kinderen en niets meer lieten zien.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Tegen het A-team nam Eindhoven zelfs het initiatief tegen PSV. Hadden vast te zwaar geoefend vandaag.
+1/-0

1 jaar geleden
Leuke eerste helft met een saaie 2e helft.Winnen van een stel goedwillende modale KKD spelers stelt weinig voor.Wedstrijden tegen Villa Real en Betis daarentegen leveren meer leermomenten op en leggen de zwakke plekken van PSV bloot.Trouwens wel genoten van Saibari met als hoogtepunt de 4-0.
+2/-0

1 jaar geleden
Denk dat Saibari en Ledezma stiekem veel minuten gaan maken onder Ruud dit seizoen. En dan zijn er daarnaast nog eens een stuk of 15 jonge gastjes waar echt muziek in zit. Goed dat PSV de laatste jaren zo hoog inzet op eigen jeugd
+3/-0

1 jaar geleden
Helaas helaas uiteindelijk de wedstrijd toch niet bezocht, of beter gezegd niet kunnen bezoeken.

Mijn "NS & weder dienende" bleek triest genoeg weer eens van toepassing. Gestrand op Den Haag CS.

En na anderhalf uur "waiting for the train that never goes" maar weer onverrichter zake de terugreis aanvaard.

Nou bleek het achteraf een veredeld Jong te zijn geweest, was het kaartje gratis en heb ik onderweg niet uitgecheckt zodat de rit mij niks kostte.

Maar toch zonde van die 4 verkwiste uren. Die komen niet meer terug. Uiteraard niet zo erg als Real Sociedad een jaar geleden. Maar toch... alles, nou ja bijna alles, voor de club.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Echt lullig voor je man. Er is een mooie samenvatting op Youtube.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Bedankt voor je medeleven en de tip. Maar ik was ruimschoots op tijd weer thuis om de wedstrijd op tv te kunnen kijken. Maar ja, is toch anders hè?

Maar lang niet zo erg als vorig jaar tegen Real Sociedad, hahaha, met die landelijke NS-storing (omdat iemand op een fout knopje had gedrukt!). Toen was ik zelfs bereid om voor alleen de 2e helft naar Eindhoven af te reizen (maar mocht niet zo zijn). Ditmaal uiteraard niet.

Op die passe-partout rustte trouwens toch een aardige vloek, want tegen Monaco - wéér onze opponent - werd in blessuretijd verloren en tegen Sturm Graz mochten wij niet naar binnen vanwege Covid.
+1/-0

1 jaar geleden
Jong was duidelijk hongeriger dan de beoogde A. Daarnaast oogde het spelletje veel natuurlijker bij die gasten.

leuk om het talent aan het werk te zien.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato hendrikus izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage