Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV in play-off ronde Champions League tegen Rangers

10 augustus 2022 00:59
Foto: Pro Shots

PSV in play-off ronde Champions League tegen Rangers; image source: Pro Shots

PSV zal het in de play-offs van de Champions League moeten opnemen tegen Rangers FC. De verliezend finalist van de Europa League van afgelopen seizoen leek een week geleden af te stevenen op vroegtijdige uitschakeling tijdens het uitduel met Saint-Gilloise, maar omdat het duel uiteindelijk 'slechts' in een 2-0 nederlaag eindigde, kon de Schotse recordkampioen nog hopen op de return.

In een zeer sfeervol Ibrox Stadium lukte het Rangers om het helemaal om te draaien en wist het via treffers van James Tavernier, Antonio Colak en Malik Tillman met 3-0 te winnen. Op dinsdag 16 augustus speelt PSV in Schotland, terwijl de return in het Philips Stadion op woensdag 24 augustus wordt gespeeld. Beide duels beginnen om 21:00 uur.

Drie keer eerder speelde PSV tegen de Schotse topclub al. De eerste keer was in de Europa Cup 1 in het seizoen 1978/1979. Na 0-0 in Schotland ging PSV in Eindhoven in de slotfase met 2-3 onderuit. In het seizoen 1999/2000 waren de Schotten een van de tegenstanders in de groepsfase van de Champions League. Rangers stond toen onder leiding van voormalig PSV-trainer Dick Advocaat en won beide duels. In Eindhoven ging PSV met 0-1 onderuit, terwijl het duel in Glasgow met 4-1 verloren ging. Ruud van Nistelrooij maakte toen de enige PSV treffer.

De laatste editie liep voor PSV wel een stuk beter af. In het seizoen 2010/2011 troffen beide teams elkaar in de achtste finale van de Europa League. Na met 0-0 gelijk gespeeld te hebben in het Philips Stadion werd door een doelpunt van Jeremain Lens in Schotland met 0-1 gewonnen. Huidig assistent-trainer Fred Rutten was toen nog de hoofdtrainer van PSV.




Discussieer mee op de forums


Tags

rangers schotland advocaat antonio colak editie gilloise glasgow ibrox james jeremain lens malik nistelrooij rutten sfeervol tavernier tillman vroegtijdige

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Mooie tegenstander. Goeie hoop op twee mooie wedstrijden!
+1/-0

El Frikandel (geschorst)
1 jaar geleden
Haha, doe mijn Ross County shirt weer aan. Vorige keer kreeg ik de sneer "kill all catholics" 😂
+1/-0

1 jaar geleden
Zeker een mooie tegenstander. Hier hebben we zomaar nog niet van gewonnen. Maar vergeleken Benfica en AC Milan dicht ik ons nu toch grotere kansen toe.
+1/-0

1 jaar geleden
Heel simpel, als je zo diep bent gegaan om Monaco te verslaan dan mag je over deze tegenstander echt nooit struikelen. Monaco is zeker voetballend twee klassen beter. Bij PSV groeit de spirit bovendien na wat de afgelopen weken al bereikt is!
+1/-0

 
Laten we nou niet doen alsof Rangers opeens een veredeld camping elftal is.

Niet specifiek richting jou, maar ze stonden een kleine drie maanden terug nog in de finale van de Europa League. Gezien de wereldreddingen die die keeper van Frankfurt verrichte is het bovendien een wonder dat ze die pot niet gewonnen hebben.

Het is nou ook niet bepaald zo dat ze alleen maar zwakke tegenstanders troffen met onder meer Dortmund en Leipzig in de knock-out. Ook schakelden ze Braga uit, terwijl de Portugezen een ronde eerder vrij probleemloos van Monaco wonnen. In dezelfde competitie waar PSV weinig in te brengen had in de groepsfase.

Ik heb me vorige week echt verbaasd over de reacties na de loting dat Rangers (of Union) voor PSV geen enkel probleem mag zijn. Met een selectie die grotendeels intact is gebleven (twee basisspelers vertrokken) stonden ze drie maanden terug dus nog in de finale van de EL. Dan zullen ze toch best een aardig potje kunnen voetballen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik weet dat je het wel persoonlijk richting mij bedoelt anders geen heel betoog hier. Wij doen het eigenlijk altijd goed tegen Britten en ik ben gewoon niet onder de indruk van die Schotten. Ook in die finale niet. PSV moet en gaat dit redden.
+2/-0

1 jaar geleden
PSV moet ook tegen Rangers weer beter zijn dan tegen AS Monaco. Rangers presteren geweldig in Europa en zijn daarin verder dan PSV. Het is een echt team en die winnen meestal van de beste spelers. Je zou zeggen dat PSV dit moet winnen maar dan moet je opnieuw werkelijk alles hiervoor geven.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik zie ons zeker niet als favoriet tegen de Rangers. Gewoon een goede ploeg en bij ons is het allemaal nog erg stroef. Veel zal afhangen van het resultaat daar. Ze zullen en vol opknallen en dan kun je zomaar binnen no time achter de feiten aanlopen. Zijn we echter weer zo efficiënt als tegen Ajax en Monaco kun je daar met een goed resultaat vertrekken en de klus in Eindhoven afmaken. Het zal echter allemaal nog een heel stuk beter moeten en de tijd om te verbeteren is er simpelweg niet. Vechtend naar de finish en met dezelfde mentaliteit als gisteren. Dan komt het goed. Een betere kans via de play-offs ga je niet krijgen zolang je ongeplaatst bent.
+1/-0

1 jaar geleden
De verkoop voor Rangers uit via PSV inmiddels afgelopen. Voor wie naast de tickets is gegrepen en wie toch naar Glasgow wil is dit wellicht een optie: https://www.voetbalreistips.nl/glasgow-rangers-psv-tickets/link
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje