Transparent
Inloggen
Sluiten

'Santiago Arias hoopt op terugkeer bij PSV'

15 augustus 2022 23:28 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"Santiago Arias hoopt op terugkeer bij PSV"; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad meldt dat Santiago Arias graag terug wil keren bij PSV. De rechtsback is transfervrij aangezien zijn contract bij Atlético Madrid ontbonden gaat worden. PSV is op de hoogte van de interesse van de verdediger, maar een terugkeer van de Colombiaan lijkt niet voor de hand te liggen met Phillipp Mwene, Ki-Jana Hoever en Jordan Teze al als opties voor de rechtsback. Ook Mauro Júnior kan als hij weer hersteld is op die positie uit de voeten.

Arias speelde van 2013 tot 2018 al voor PSV en werd in Eindhoven drie keer landskampioen. In zijn laatste seizoen werd hij door de Eredivisie CV bovendien uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Hij vertrok vervolgens naar de Spaanse hoofdstad, maar het lukt de international niet om door te breken. De afgelopen twee seizoenen werd hij daarom verhuurd, maar door twee zware blessures moest hij een groot deel van de wedstrijden missen. Zijn periode bij Bayer Leverkusen was na één wedstrijd al voorbij, terwijl hij als huurling van Granada ook ruim vier maanden uit de roulatie was met een spierblessure.

Eerder deze transferperiode werd Ajax ook al gelinkt aan Arias, nadat hij aan de Amsterdammers werd aangeboden. Vanwege de twijfels over zijn fitheid door de blessures waar hij afgelopen jaren mee kampte, hadden zij geen interesse.

Meer op ED.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

arias santiago atletico bayer colombiaan eredivisie fitheid granada hoever jana jordan leverkusen madrid mauro mwene ontbonden phillipp teze

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Mijn gevoel zegt meteen doen, in de (ijdele?) hoop dat we de geweldige back van weleer binnenhalen. Het verstandigste lijkt het me echter om er niet aan te beginnen, gezien zijn blessures de laatste jaren. Groot afbreukrisico...
+6/-0

 
Daarbij komt nog dat hij ongetwijfeld een flink topsalaris moet verdienen en het nog maar de vraag is hoe goed hij nu nog is na vier seizoenen amper spelen. Na zijn transfer maar 66 wedstrijden gespeeld, waarvan maar ongeveer de helft in de basis. Dat met de twijfels over zijn fysiek zou ik er niet aan beginnen, hoe geweldig hij in zijn eerste periode hier ook was.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Er is een groot voordeel. Als hij tranfervrij is, en geen contract heeft dan is er geen haast om binnen twee weken een beslissing te nemen.
Als ik PSV was dan zou ik contact met hem opnemen, en hem bij PSV mee laten trainen. Voor PSV interessant omdat ze dan goed kunnen zien hoe fit hij is, en misschien voor Arias ook interessant om echt fit te worden.
Ik vond Arias op het eind bij PSV een van de beste spelers, en een goede Arias is van een stuk hoger niveau dan wat we nu op RB hebben.
Misschien kunnen Brands en Ruud op de Brabantse manier een kopje koffie met hem gaan drinken.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Dit zou inderdaad een mooie route kunnen zijn als Santiago zich hierin kan vinden. De vraag of hij nog zijn oude niveau kan aantikken, na al dat blessureleed, is terecht. Voorlopig kan Mwene me wel bekoren. Die heeft ook nog groeipotentie. Mauro is op de weg terug en ook Teze kan RB spelen. En voor de liefhebbers: het schijnt dat Karin ook niet meer de Karin van 5 jaar geleden is;-)
+1/-0

1 jaar geleden
Halen, meteen. Transfervrije topper, altijd doen. Last ze elkaar maar beconcurreren in het team.

Als we CL halen krijgen we t nog druk zat.
+1/-2

1 jaar geleden (gewijzigd)
Als we voorbij de Rangers geraken. Dan krijgen we een seizoen met een WK , interlands , cl , beker en we hebben jong PSV. Wedstrijden genoeg buiten vormverlies , 5x wisselen per wedstrijd en blessures.Een zo breed mogelijke selectie betekend voor de club zo lang mogelijk meedoen op alle fronten ,ook al betekend dat voor sommige spelers in het doorselecteren niet individueel , maar da is ook topsport,er word flink geinvesteerd dus ook verwacht dat je alles uit jezelf haalt om topniveau te halen.In elke topselectie gaan er voor de bijl en andere halen er alles uit.Santiago arias is een colombiaans international die PSV kent,kan zomaar weer opnieuw 4 jaar belangrijk worden.Hoever moet heel hard gaan werken dit niveau te gaan bereiken,krijgt later dit seizoen nog wel kansen in beker en eredivisie,Mwene pakt het goed op maar heeft geen CL level,is lang geblesseerd geweest.Teze knokt met Ramalho om zn plekkie,maar het programma word steeds voller en drukker,laat die 2 dat samen met onze agenda,wisselend invullen.Zoals Mwene en Arias dat ook kunnen doen.Hoever moet gaan strijden,en krijgt beker minuten,trainen en jong PSv.Deze club is te groot om oortjes te laten hangen,de kans op de beste selectie heeft voorrang op wie dan ook,de beste spelers spelen altijd
+3/-2

1 jaar geleden (gewijzigd)
1. In welke fysieke staat keert hij nog?
2. Welk salaris moet hij krijgen?
3. Is hij beter als de opties die we hebben?

Edit, en @elfrikandel zegt het ook al;
4. Neemt hij karin mee?
+3/-0

1 jaar geleden
Doei, eerst bij Ajax proberen en dan bij ons als tweede keus. Het is goed met je.
+4/-4

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Was ook mijn eerste gedachte.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Hij werd aangeboden door zn zaakwaarnemer, en gaf toen zelf aan dat ie in Nederland alleen voor PSV wilde spelen
+1/-0

 
1 jaar geleden
Oké dat verandert de zaak ;) Dan is het een kwestie van fitheid.
+1/-0

1 jaar geleden
Er zit bij mij een twijfel. Ja hij is transfervrij, maar hij zal een topsalaris willen. Ja het was destijds een goede speler, maar de afgelopen jaren te weinig gespeeld. We hebben al diverse rechtsbacks, maar Arias in goeden doen is een klasse beter.
Ligt de prioriteit op de backposities of meer centraal in de verdediging?
+2/-0

 
1 jaar geleden
Topsalaris schoeffelt hij zelf onderuit door zelf aan te geven graag naar Eindhoven te willen. Misschien ivm blessure geschiedenis prestatie-salaris ? Per wedstrijd of zo ?
+1/-0

1 jaar geleden
Hoe goed Santiago ook was in zijn PSV-periode, we hebben op dit moment geen rechtsback nodig. We hebben met Mwene, Hoever, Teze en Mauro Jr. 4 spelers die daar uit de voeten kunnen. Arias is niet multifunctioneel, dus je kan hem ook niet op het middenveld zetten. Dat gecombineerd met zijn fysieke problemen van de laatste jaren en zijn ongetwijfeld hoge salaris, zorgen bij mij voor een duidelijke nee.
+6/-0

1 jaar geleden
Op basis van zijn kwaliteiten en verleden bij PSV is Santiago Arias wat mij betreft welkom. Toch vind ik het een risico want hij is de laatste jaren bij lange na niet altijd fit geweest. Dan is het sneu geld voor PSV. Op rechts kun je ook nog Mwene, Hoever, Teze en Mauro Junior kwijt.
+1/-0

1 jaar geleden
Is het dan een vreemde redenering als ze dan Max verkopen! En Mwene de eerste linksback maken en oppegard als back-up van hem. Zodat je arias vanaf rechts kan laten spelen met hoever als back-up
+1/-0

 
1 jaar geleden
Stel je krijgt voor Max nog 8 a 10 miljoen (Als Schuurs miljoenen mag opleveren, dan Max ook), dan mag ik toch hopen dat je de beste linksback met een goede voorzet uit de Eredivisie haalt...
+2/-0

1 jaar geleden
Gelijk doen. Arias rechts Mauro links en alle problemen zijn opgelost. Alle andere opties op de back zijn gewoon van een lager niveau. Haal Santiago en je wordt kampioen.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Da’s andere koek dan een broodje frikandel!
+1/-0

Riverside (geschorst)
1 jaar geleden
Ik had hem erbij genomen als ik de kans kreeg, mits op dit moment zeker fit en niet tegen een topsalaris, voor hem is het dan kiezen of delen….Arias samen met Mwene voor de rechtsback, Hoever als stand in, maar heeft echt nog veel te leren, dus die zou in mijn optiek veel spelen bij jong…..Teze mag het uitvechten met Ramalho en Obispo met Jarrad, op links staat oppegard, samen met Mauro? Ik zie Max nog wel vertrekken…. Oppegard vind ik trouwens te weinig, opbouwend niet goed, verdedigend helemaal niet goed, ik zie liever nog een linksback komen(Rodriguez?), al met al, achterhoede met Santi erbij geeft goede mogelijkheden, ik ben voor👍
+1/-0

1 jaar geleden
Hij wilde ook naar Ajax las ik vorige week.
Zo graag wil ie dus ook weer niet. Tweede keus. Dan maar nie.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Zn zaakwaarnemer bood m aan, zelf gaf Arias meteen aan dat ie in Nederland alleen voor PSV wilde spelen
+3/-0

 
1 jaar geleden
Neem aan dat ze dit besproken hebben vooraf. Als Ajax dan niet wil, geeft Santiago er wel weer een andere draai aan
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat is blijkbaar niet je enige aanname. Ik zou niet alles geloven wat de Telegraaf schrijft.
+2/-0

 
Ik vind het geroep om Arias nergens opslaan, we weten op dit moment helemaal niet hoe of wat van hem, moet PSV dan een miljoenen risico nemen met hem? Schij uit schij toch uit.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Hoezo miljoenen risico? Transfervrij en niet in staat om een topsalaris te eisen. Prestatiesalaris op basis van gespeelde minuten en een dikke kampioensbonus moeten bespreekbaar zijn. En aangezien Max wel oren naar een vertrek lijkt te hebben is het echt geen slecht idee om Mwene op links te zetten, daar waar hij eigenlijk hoort.
+1/-0

 
Prestatiesalaris enz, je geloof het zelf, kom nou man, hebben zich niet voor niks eerst bij Ajax aangeboden
+1/-0

1 jaar geleden
Als hij zijn niveau haalt is die voor mij erg welkom.
En volgens mij is het nog steeds een verdediger en laat het daar nou al een paar jaar aan schorten met die tegendoelpunten (en ja ik weet dat het een back is)
+1/-0

1 jaar geleden
Hij wordt toch afgeserveerd in Spanje, hoe goed is hij dan nog? Of blessure gevoelig? Wat is het addertje.....
+1/-0

 
1 jaar geleden
Tja Mwene blijft piepklein. Teze blijft veel teveel fouten maken Hoever is voetballend m.i. stukken beter maar verdedigend laat hij nog meer steken vallen dan Teze. Tja het houdt dus niet over. Een goede Arias zou welkom zijn. Mauro was ook goed aan de andere kant want Max heeft me nooit overtuigd.
+1/-0

1 jaar geleden
Dit moet PSV nooit doen. Het is geen geweldenaar en wil waarschijnlijk wel als een geweldenaar verdienen en behandeld worden. Ik vind Teze als rechtsback zelfs beter.
+3/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij eredivisie feyenoord flamingo hendrikus jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage