Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV: 'We begrijpen dat het besluit is genomen'

22 augustus 2022 18:59 - ED.nl
Foto: Pro Shots

PSV: "We begrijpen dat het besluit is genomen"; image source: Pro Shots

In een reactie tegenover het Eindhovens Dagblad heeft een woordvoerder van PSV aangegeven dat de club begrip heeft voor de beslissing van Femke Halsema om geen uitsupporters toe te laten tijdens Ajax-PSV. "Er zijn dingen gebeurd die niet in een stadion thuishoren, dus we begrijpen dat het besluit is genomen", aldus de woordvoerder. "Het negatief bejegenen van je rivaal helpt de eigen ploeg niet. Die energie kan ook gestoken worden in het aanmoedigen van de eigen ploeg, iets wat aantoonbaar wel helpt."

Meer op ED.nl




Tags

aanmoedigen bejegenen femke halsema rivaal thuishoren uitsupporters

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Wat een onzin, gaan we ons nu zo laf opstellen? PSV zou Ajax supporters als tegenmaatregel moeten weigeren bij PSV -Ajax
+11/-3

1 jaar geleden
Neem aan dat ze ook niet welkom zijn bij psv ,of laten wij alles weer toe..???
+9/-1

 
1 jaar geleden
Kindervak bestormen en ouders aanvallen enzo met bivakmutsen tijdens bekerfinale onder andere. Dat volk mag alles.
+3/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik snap dat er vanuit PSV op deze manier gereageerd wordt. Discussiëren doe je aan tafel, niet via de media.
Hoop wel dat gemeente Eindhoven het gedrag van Ajax supporters langs dezelfde lat gaat leggen.

(Gepost 19:13)
+13/-2

1 jaar geleden
Meebuigen met Femke Halsema uit Amd. PSV zou er eens tegenin moeten gaan.
Je kan wel steeds je richten op de paar kleine dingen die niet goed gaan, maar zo maak je het leven zo zuur.
+3/-7

1 jaar geleden
Gaan we nu ook dit vlak al buigen en meten met twee maten in Amsterdams voordeel?? Bizar.
+5/-7

1 jaar geleden
Prima toch. We hebben ook een flinke lijst met redenen om Ajax supporters te weren. Ik neem aan dat ze daar in Amsterdam dan ook wel begrip voor hebben. Gelijke monniken gelijke kappen.
+10/-2

1 jaar geleden
Meteen n statement maken dat die grachten ratten ook niet welkom zijn bij ons tzt , zet dat uitvak ook maar vol met 1600 van ons , wie t laatst lacht…
+5/-1

1 jaar geleden
Zwaktebod van psv dat ze deze beslissing accepteren. Pak liever die paar raddraaiers aan met een levenslang stadionverbod
+7/-0

 
1 jaar geleden
Ja dit dus. Pak nou die eencellige PSV 'supporters' aan die dit soort dingen constant doen. Geef die eencellige randdebielen een 10 of 20 jaar stadionverbod en verhaal alle kosten op hen. Oprotten met deze 'fans'.
+9/-0

1 jaar geleden
Helaas is deze begripvolle reactie de enige reactie die PSV kan geven. Als je ertegenin zou gaan krijg je heel de media over je heen dat je een antisemitische club bent ed.

Hetzelfde liedje als PSV eens protesteert tegen de scheids oid, dan zijn we meteen Calimero’s.
+7/-1

1 jaar geleden
Uitstekende en correcte reactie van PSV. Natuurlijk moet het gedrag veroordeeld worden. De beledigende spreekkoren tegen Ajax gaan vaak over de grens en hebben niks meer met ludiek te maken. Daarnaast gaat het vandalisme in een stadion natuurlijk ook veel te ver.

Moeten we als maatschappij alles accepteren, omdat "zij het ook doen"? Omdat er nou eenmaal rivaliteit is? Zodra rivaliteit omslaat in blinde haat, gaat het altijd mis.

Wat wel een beetje de vraag is, is welke clubs in sommige wedstrijden nog uitsupporters mogen meenemen als er langs deze meetlat gemeten wordt. Denk dat er heel wat gevalletjes van supporters zijn die minstens zo ver over de schreef gaan als de PSV-supporters in Amsterdam.
+9/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
Dus na het gegooi door die Neuzen afgelopen wedstrijd naar t vak onder t uitvak is n verbod op ajaxfans hier dan dus op zn plaats. Als dat niet gebeurt denk ik dan we zelf hun trein moeten tegenhouden
+3/-0

1 jaar geleden
Als er inderdaad teksten met een antisemitische inhoud zijn gezongen, dan kan PSV niet anders reageren dan dat ze nu hebben gedaan en dan kan PSV niet anders dan dit besluit van de burgemeester van Amsterdam accepteren.

Het feit dat mevrouw Halsema niet echt bekend staat om het consequent handhaven van de regels en dat nu opeens wel doet, daar kan de leiding van PSV helemaal niets aan doen.

Wat de leiding van PSV wel kan doen is kijken welke misdragingen de afgelopen jaren door Ajax-supporters in het uitvak van het PSV stadion zijn gedaan en besluiten om de Ajax-supporters ook voor enige tijd te weren.
Door Ajax supporters worden er ook dingen over PSV gezongen die niet door de beugel kunnen (teksten met ziekten als Aids en TBC er in). Ook hebben zij dit jaar een nogal beledigend spandoek in de Arena gehangen met o.a. de tekst 'Brainfart Aidshoven' er op.
+8/-0

 
1 jaar geleden
Klopt.
Maar PSV inmiddels een beetje kennende zeggen ze bij ongeregeldheden in het uitvak dat ze het jaar erop met maar een half uitvak mogen komen …
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
PSV woordvoerders etc vinden alles al tig jaren best en knikten braaf bij alles wat de knvb voorstelde .
Dat is de reden dat je van de tig bekerfinales/J.C schalen er als ik het goed heb 1 thuis mocht spelen …. Alles ging naar de randstad . Ook als de thuisploeg in de finale zat/zit….
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Het is goed om een jaar van bezinning in te voeren tussen beide supportersgroepen gezien de huidige spanning en rivaliteit rondom de transfers van ex spelers en de beide supportersgroepen die zich misdragen rondom deze wedstrijden.Ajax kreeg de vorige keer 15.000 euro boete en een excuus van vd sar(na een zeer kwetsend spandoek),maar supporters vergeten dit niet en reageren daarop.Dat is hetzelfde dat ajax de geuzennaam wel mag gebruiken 50.000 man sterk waarop kwetsend word gereageerd.Zo zijn er ook kwetsende reacties andersom op de geuzennaam die PSV hanteert , waarbij ook een kwetsende doelgroep erbij word gehaald.Dit is blijkbaar geen enkele reden om daarop wel te reageren namens burgemeester halsema,eenrichtingsverkeer dus.Ze zegt daar niets over,en wil het er niet bij halen en benoemen ,maar daar is wel degelijk sprake van, en daar moet het dus ook over gaan.Het zijn gewoon twee supportergroepen die elkaar tot op het bot in het heetst van de strijd willen en beledigen en hun gram willen halen.Door de kwetsende uitlatingen heen en weer , is het actie reactie over en weer.Ajax wederom een vrijbrief geven in deze is niet goed, dan begrijpt mevrouw Halsema de wortel van het probleem niet.Het gaat hier om de opgelopen spanning tussen fans van twee voetbalclubs.Burgemeester Jeroen Dijsselbloem doet er straks goed aan om de aanpak van Burgemeester Halsema te volgen , en beide supportersgroepen een seizoen te laten bezinnen.Doet Dijsselbloem dit niet,krijgt hij gelijk een probleem rond PSV en de rotzooi in Eindhoven.Er word dan namelijk een supportersschare gestraft en de ander krijgt een vrijbrief.Deze spanning zal daardoor alleen maar nog meer geladen zijn.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Echt formidabel verwoord, zo denk ik er ook over!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Inderdaad.
Ik had al een vermoeden dat de komende editie PSV - ajax een heftige zal gaan zijn, maar dit maakt het denk ik alsmaar erger.
+1/-0

1 jaar geleden
In Amsterdam doen ze zelf aan ongelooflijke pot-verwijt-de-ketel-tot-hij-zwart-ziet praktijken. En dat in een stad die geregeerd wordt door anderen dan de politici en met een club waar de politie en ordediensten de andere kant op kijken als de harde kern weer eens over de schreef is gegaan. Dat PSV dit af keurt snap ik ook, dat doe ik zelf ook. Echter onze club staat altijd wel érg snel voorop om het gedrag van de eigen aanhang af te keuren. Ze kunnen ook met een statement komen in de trend van: we doen er alles aan om dit voor een volgende keer te voorkomen.

Maar goed, we gaan weer zien hoeveel "bans" er volgen dit seizoen al kan ik daar nu het antwoord op geven. Het zal blijven bij die club die zich altijd easy het hoekje in laat drijven!
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij eredivisie feyenoord flamingo hendrikus jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage