Transparent
Inloggen
Sluiten

Supportersvereniging PSV: 'Wij staan niet achter het besluit van Femke Halsema'

22 augustus 2022 23:59 - Supportersvereniging PSV
Foto: Pro Shots

Supportersvereniging PSV: "Wij staan niet achter het besluit van Femke Halsema"; image source: Pro Shots

De Supportersvereniging van PSV heeft in een statement gereageerd op de beslissing van Femke Halsema om geen supporters van PSV toe te laten bij de eerstvolgende Ajax-PSV. Voorzitter Rob Bogaarts geeft aan niet achter het besluit te staan en heeft daarvoor twee redenen. "Allereerst wordt er gemeten met twee maten", aldus Bogaarts. "De spreekkoren vanuit de Amsterdamse vakken, waren er niet minder om. Hetgeen door Ajax fans gezongen wordt in Eindhoven, is vergelijkbaar materiaal: kwetsend."

Bogaarts gaat verder: "Ten tweede worden ‘we’ nu allemaal getroffen. Het overgrote deel distantieert zich van de spreekkoren of van vernielingen. In plaats van gericht te straffen wordt nu collectief gestraft. Zo zou het niet moeten zijn."

De voorzitter distantieert zich wel tegen de spreekkore die gezongen zijn. "Ook wij vinden dat het zingen van bepaalde spreekkoren, onbehoorlijk en zelfs schandalig. Het voegt echt niks toe om dat soort dingen te zingen", zo geeft hij aan. "Wij moeten boven die haat staan. Beter zingen wij de prachtige liederen die de club zelf steunen. We genieten er van als ‘Succes is niet alles in het leven’ wordt aangeheven, of ‘Weer staan we hier, zoals altijd’."

Ook het slopen in stadions is volgens Bogaarts niet goed te praten. "In Amsterdam was het ditmaal een net. Daar hingen echt geen 5 mensen aan, maar misschien wel een kwart van onze supporters. Waarom?", vraagt hij zich af. "Los van het feit dat je weet dat dat bijdraagt aan een verbod om naar deze wedstrijden te komen, is het ook domweg onnodig. Het kost ongetwijfeld onze club geld, maar belangrijker: ook ons imago."

Bogaarts hoopt wel dat er in het Philips Stadion wel supporters van de uitploeg welkom blijven. "We hopen oprecht dat wij het goede voorbeeld uitdragen en onze gasten wél nog steeds gastvrij blijven ontvangen. Dan laten wíj zien hoe dat werkt in Brabant", zegt hij tot slot.

Meer op Supportersvereniging PSV




Tags

bogaarts femke halsema spreekkoren supportersvereniging distantieert aangeheven bijdraagt ditmaal domweg gastvrij imago kwetsend liederen maten onbehoorlijk overgrote slopen slot spreekkore statement uitdragen uitploeg vakken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Maan (geschorst)
1 jaar geleden
Ben ik het niet mee eens. Wij niet welkom, zij niet welkom.
+10/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
Zo, Johan Derksen heeft zijn afkeer van PSV ook weer kunnen etaleren en komt weer met zijn sis verhaal ( kijk vi vandaag maar terug) waarmee hij het gehele PSV publiek als antisemieten wegzet en ook de hele club weer in een negatief daglicht zet. Los van of het waar is, ik kom al meer dan 40 jaar in het stadion en kan het me niet herinneren en voor stellen , is hij natuurlijk ook weer erg eenzijdig. Dan zou hij bv ook kunnen noemen dat het altijd zo geroemde fey. Legioen jaren lang en masse de broertjes van de Kerkhof als moordenaars uitschold. En zo zullen er ook van ajaks voorbeelden zijn maar dan lijdt meneer weer aan een ver gevorderde vorm van alzheimer. Het is dat het zo treurig is anders was het te lachwekkend voor woorden.
+14/-0

 
1 jaar geleden
Bij voetbalpraat (ma. 22-8) vertelde ze ook dat ze dicht bij het vak van PSV stonden maar ze niks gehoord hadden.
+8/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Echt hè!
Ik zat echt met verbazing te luisteren naar die onzin van Derksen.
Wát een l*l
+8/-0

 
1 jaar geleden
Daar moet je je niet over verbazen. Ik ken iemand die eens naar een lezing van hem is geweest op de Radboud Universiteit en daar heeft hij aangegeven dat hij gewoon op TV zegt en in zijn VI blaadje liet schrijven wat "de grote meute" wil horen. Dus het pleasen van Ajax en Feyenoord in grote mate. Alles voor de kijkcijfers en de verkoop. Zo werkt het gewoon!
+7/-0

 
1 jaar geleden
O, dat zal zeker. En kijk al jaren naar VI etc, ik 'ken' hem intussen ;)
Maar op tv even alle, in het Philips Stadion aanwezige, PSVsupporters wegzetten als antisemieten vind ik net zo walgelijk.
+4/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Valt me wel op dat ik me vrijwel nooit kan vinden in de standpunten van de supportersvereniging(en). Beetje jammer aangezien ze je tot op zekere hoogte wel vertegenwoordigen.

Edit: was niet als reactie op jou bedoelt.
+1/-0

1 jaar geleden
We moeten eens gaan stoppen met het straffen van alle supporters voor de misdragingen van enkele personen. In elke grote groep mensen heb je er altijd wel enkele die rare dingen doen, dat zal altijd wel zo blijven.
Waarom vind de elite van de politiek, zoals Femke Halsema, dat ze ons supporters als een stel kleine kinderen op moet voeden ? Als je Halsema een beetje hebt gevolgd de laatste jaren dan zijn de regeltjes er wel voor de burgers maar niet voor haar zelf.
Richt je op de enkele die zich misdragen maar laat als politiek systeem de overgrote meerderheid die wel normaal doet met rust !
+5/-3

1 jaar geleden
En weer eentje die roomser als de Paus wil zijn met het blijven uitnodigen van Ajacieden. Die snapt er ook al niks van.

Als je eerst een heel betoog houdt dat die andere kant net zo onfatsoenlijk bezig is geweest, moet je natuurlijk niet gaan roepen dat ze nog steeds welkom zijn. Gouden kans gemist om 1600 kaarten meer in bezit te krijgen voor de thuis wedstrijd.
+10/-1

1 jaar geleden
Het besluit van Halsema heeft niets te maken met de inhoud. Het is een politiek besluit, zodat ze aan haar achterban kan laten zien, hoe geweldig ze wel niet is.

Want anders had ze inderdaad het hele stadion in amsterdam leeg gelaten. Ik was in het voorjaar bij NED-Duistland in de Arena, daar werd ook regelmatig "alle duitsters zijn homo gezongen".

Dus lekker laten gaan die Halsema, alles wat er nu over gezegd wordt, is koren op haar molen.
+5/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
Zoals verwacht weer zoals altijd een slappe reactie van de supportersvereniging.

"Allereerst: laten we rivaliteit niet verwarren met haat. Rivaliteit tussen clubs en hun supporters is iets van alle jaren en alle generaties. Haat hoort daarentegen niet in het stadion. Nergens eigenlijk."
Meteen in de verdediging en niet duidelijk ingaan op de specifieke spreekkoren.

"Het hete hangijzer uit de brief van Halsema zijn de kwetsende spreekkoren. Het hoort ook ergens bij het voetbal. Een plaagliedje kan zomaar omslaan naar iets wat als kwetsend kan worden ervaren."
Proberen het goed te praten. Het was maar plagen, hoort erbij.

"Op die liniaal van plagend naar kwetsend is er wel degelijk een overtreffende trap. Ook wij vinden dat het zingen van bepaalde spreekkoren, onbehoorlijk en zelfs schandalig."
En plotseling is het toch weer "schandalig".

"Maar: het medicijn is erger dan de kwaal."
Het is een straf, geen medicijn. Domme opmerking en dit is de kern van de reactie.

"Allereerst wordt er gemeten met twee maten."
Oh ja, natuurlijk! Lekker (heel schuldbewust) naar de ander wijzen. Daarmee ontdoe je jezelf niet van schuld.

"Ten tweede worden ‘we’ nu allemaal getroffen."
Tja, zo werken die straffen. Stel dan een alternatief voor. "In overleg gaan" is ook weer zo'n slap voorstel.

"Het overgrote deel distantieert zich van de spreekkoren of van vernielingen."
Nou, die indruk krijg ik niet uit deze reactie van de SV.

Dit komt op mij over als een reactie van een tiener nadat hij iets fout heeft gedaan, niet van volwassen mensen. Kom op zeg.
+7/-4

1 jaar geleden
Wat laten ze hier zichzelf (en veel andere supporters) kennen zeg. Reactie van PSV was daarentegen wel prima en volwassen. Ik denk dat iedereen wel ziet dat het niet 100% rechtvaardig is, daarom is het goed om stil te zitten wanneer je geschoren wordt. In een later stadium kun je het weer in je voordeel gebruiken, een reactie als bovenstaand is van de categorie 'maar hij deed het ook.'
+5/-1

 
1 jaar geleden
Ben het met je eens; kwetsende spreekkoren zijn niet fraai en zeer onwenselijk. Vandalisme is niet te tolereren.

Voetbal is voor iedereen: van jong tot oud, man-vrouw en van welke komaf dan ook; niet alleen voor 19-jarige gefrustreerde jochies.

Dit soort gedrag keert mensen van het voetbal af en steunt de eigen ploeg totaal niet. (Althans sluitend bewijs dat vandalisme en discriminatie van supporters tot betere presaties leiden heb ik nog nooit gezien).

Het statement van Bogaarts dat hij zich distantieert van de spreekkoren en vandalisme zou een stuk krachtiger geweest zijn als hij dat proactief had gedaan (en daarbij ook steun had gezocht om er naar te kunnen handelen: stadionverboden etc) dan achteraf meedelen nadat externen maatregelen hebben getroffen (geheel geen supporters meer).

Kortom: "Wij" als PSV supporters hebben op dit moment te weinig zelfreinigend vermogen om de beslissing van Femke Halsema te kunnen weerleggen.
+5/-0

1 jaar geleden
Halsema moet zich profileren omdat ze ambities in de politiek heeft en momenteel al voor aan het sorteren is op de verkiezingen omdat dit kabinet niet lang meer te gaan heeft. En wat is er dan leuker om op deze manier het grootste gedeelte van ajax supporters dat amper hersencellen heeft voor je te winnen met een dergelijke stompzinnige actie.
+3/-1

1 jaar geleden
Ik hoorde afgelopen zondag bij RKC-Feyenoord ook anti-semitische liederen uit het Feyenoordvak komen. Wat gaat daar mee gebeuren? Natuurlijk ligt dit niet binnen het bereik van die woke-heks, maar ligt hier dan geen taak voor die bond? O nee, die waren kennelijk niet aanwezig. Die zaten met grote getalen te genieten van hun sterrenteam op het Kasteel.
+3/-2

1 jaar geleden
Duidelijk een correctie binnen de groep nodig. Klaar. Non-discussie. Next.
+4/-1

1 jaar geleden
Eigenlijk gewoonbelachelijk, de goede moeten onder de kwade lijden..
+2/-1

 
1 jaar geleden
Dan moeten de goeden de kwaden maar aanpakken. Je moet zelfreinigend vermogen hebben, paar corrigerende tikken uitdelen aan je eigen broeders die zich misdragen. Geen haat, is dat nou zo moeilijk?
+3/-0

 
1 jaar geleden
stadionverboden uitdelen en eventueel met enkelband op de dag van de wedstrijd
+2/-0

 
1 jaar geleden
stadionverboden uitdelen en eventueel met enkelband op de dag van de wedstrijd
+1/-0

 
1 jaar geleden
Waarom herhaal je je post van 2 dagen geleden? Zenuwen voor de wedstrijd van straks? ;)
+1/-0

1 jaar geleden
Waarom zouden wij roomser zijn dan de paus en onze gasten die met vuurwerk en brandblussers gooien gastvrij blijven ontvangen?

Is er geen oplossing denkbaar in de techniek? Uitvak volhangen met camera's en op basis van camerabeelden de probleemgevallen eruit pikken en een stadionverbod geven voor zowel thuisclub als uitclub.
+5/-1

1 jaar geleden
Vooropgesteld, ik ben, en wil geen complot denker zijn.
Maar dit is meten met 2 maten. Eerst de boete vanuit de knvb, en dan dit.
Hoe zwaar, zet je vuurwerk en spreekkoren af, tegen "aidshoven" spandoek, en aanvallen van een gezinsvak?
Of het gooien van vuurwerk in omliggende vakken?
Of vernielen van ons uitvak?

Overigens, vanuit het "andere kamp" hebben ze ook geen begrip voor dit besluit.
+1/-1

1 jaar geleden
Psv kan een statement maken en dan komt er iemand die gewoon letterlijk niks zegt. "We staan er niet achter, maar we gaan als makke schapen wel doen, wat jullie willen" Je moet juist ballen tonen, geen uitsupporters welkom in amsterdam dan ook geen uitsupporters in eindhoven. Bij ajax komen ze niet bij van het lachen, om deze gast. Op basis van wat is deze deugkneus voorzitter.
+1/-1

1 jaar geleden
Halsema toch, waar begin je aan! En die snor, phoeeeee daar heb ik alleen een kaars voor. Psv niet welkom? Da word 7-0 in Eindhoven, waar ze ook niet welkom zullen zijn.
+1/-0

1 jaar geleden
Een seizoen niet naar die open inrichting die ze de Arena noemen spaart ook weer geld uit voor leukere dingen.Geen liedjes hoeven aan te horen waarin ze beweren super ***** te zijn is ook wel eens prettig.Verder het gebruikelijke alle boeren zijn homo's dat daar ook een hit is.Lekker rustig voor de tv met het geluid uit en een lekker muziekje aan is ook prima voor een keer ajaks uit.
+1/-0

1 jaar geleden
Als je de club gaat straffen voor gedrag supporters, dan moet je dat consequent doen.
Dat betekend ook dat clubs moeten betalen voor vernielingen en voor politie inzet (politie inzet zou niet nodig zijn als iedereen zich voorbeeldig gedraagd als bij het Hockey).

Dus.... dan mag mevrouw Halesema als eerste ene grote rekening sturen naar Ajax, samen met 17 andere burgemeesters.
+1/-0

1 jaar geleden
Beste Rob,
ik ben het gezeik van een paar jaar geleden in het uitvak tijdens PSV-Ajax niet vergeten.

Daarom zou jij ook nu moeten zeggen: met terugwerkende kracht zijn Ajax-fans niet meer welkom tijdens PSV-Ajax.
+1/-0

1 jaar geleden
Het besluit van Halsema is terecht.
De ongehoorde spreekkoren horen niet thuis in Nederland. Helaas moeten de goede onder de kwade gezwellen in PSV lijden
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage