Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV in groepsfase Europa League tegen Arsenal, Bodø/Glimt en FC Zürich

26 augustus 2022 13:31
Foto: Pro Shots

PSV in groepsfase Europa League tegen Arsenal, Bodø/Glimt en FC Zürich; image source: Pro Shots

PSV zal in de groepsfase van de Europa League moeten zien af te rekenen met Arsenal, FK Bodø/Glimt en FC Zürich. Dat werd vrijdagmiddag duidelijk na de loting van de UEFA. Op een later moment maakt de Europese voetbalbond het speelschema voor de groepsfase bekend. De eerste wedstrijd wordt op donderdag 8 september gespeeld, terwijl op donderdag 3 november het laatste duel op de planning staat.

Met name Arsenal is voor PSV een bekende club, aangezien beide teams deze eeuw al drie keer eerder aan elkaar werden gekoppeld. In het seizoen 2002/2003 kwamen beide ploegen elkaar tegen in de groepsfase. In Eindhoven ging PSV met 0-4 hard onderuit, terwijl in Londen met 0-0 gelijk werd gespeeld. Ook in het seizoen 2004/2005 troffen PSV en Arsenal elkaar in de groepsfase van de Champions League. Arsenal won in Londen met 1-0, terwijl het duel in Eindhoven in 1-1 eindigde.

De laatste keer was in 2007 in de achtste finales van de Champions League. PSV won in Eindhoven met 1-0 en ging vervolgens naar de kwartfinale nadat het in Engeland met 1-1 gelijk speelde.

Voor PSV is FK Bodø/Glimt de grote onbekende, aangezien PSV nog nooit tegen de Noorse ploeg speelde. Bodø/Glimt is vooral de laatste jaren aan de weg aan het timmeren met twee landstitels op rij, al werd het beide keren in de voorrondes van de Champions League uitgeschakeld. Vorig seizoen wist het na verlenging te winnen van AZ in de Conference League nadat het in de groepsfase had gezorgd voor een gigantische stunt door met 6-1 van AS Roma te winnen. Aangezien de ploeg haar wedstrijden boven de poolcirkel speelt kan PSV zich bovendien opmaken voor een verre uitwedstrijd.

In Europees verband speelde PSV wel al ooit eerder tegen FC Zürich, maar dat is inmiddels 59 jaar geleden. In de kwartfinale van de Europa Cup 1 troffen beide ploegen elkaar. PSV won in Eindhoven met 1-0, maar ging vervolgens in Zwitserland met 3-1 onderuit. Als regerend landskampioen van Zwitserland was ook FC Zürich nu actief in de voorrondes van de Champions League, maar verloor daarin van FK Qarabag uit Azerbeidzjan. In de voorrondes van de Europa League werd vervolgens gewonnen van Linfield FC en Hearts.

Volledige loting:

Groep A:
Arsenal
PSV
FK Bodø/Glimt
FC Zürich

Groep B:
Dynamo Kiev
Stade Rennais
Fenerbahçe SK
AEK Larnaca

Groep C:
AS Roma
PFK Ludogorets
Real Betis
HJK Helsinki

Groep D:
SC Braga
Mälmo FF
Union Berlin
Union Saint-Gilloise

Groep E:
Manchester United
Real Sociedad
FC Sheriff Tiraspol
Omonia Nicosia

Groep F:
Lazio Roma
Feyenoord
FC Midtjylland
Sturm Graz

Groep G:
Olympiakos Piraeus
Qarabag FK
SC Freiburg
Nantes

Groep H:
Rode Ster Belgrado
AS Monaco
Ferencvaros
Trabzonspor




Tags

arsenal glimt zurich roma londen qarabag union zwitserland aek azerbeidzjan berlin betis braga conference dynamo eeuw engeland fenerbahce ferencvaros feyenoord freiburg gigantische gilloise graz hearts helsinki hjk kiev larnaca lazio linfield ludogorets malmo midtjylland monaco nantes nicosia olympiakos omonia onbekende pfk piraeus poolcirkel rennais sheriff sociedad speelschema stade ster sturm timmeren tiraspol trabzonspor uefa verlenging

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Uiteraard treft PSV uit iedere pot een van de beste tegenstanders :dood
+1/-2

 
1 jaar geleden
Zurich staat onderaan in de competitie, 5 gespeeld 2 punten en 1 goal voor en 10 tegen.
Die lijken niet in vorm te zijn.
+3/-0

1 jaar geleden
Hoppa, Conference League here we come.... ;-(
+1/-3

1 jaar geleden
Hopelijk beginnen thuis tegen Fc Zurich
+2/-0

1 jaar geleden
Wanneer worden de data bekend? Ik bedoel, data zijn bekend, maar wanneer we tegen welke club spelen?
+2/-0

 
1 jaar geleden
Uiterlijk morgenochtend, maar zal wel in de loop van de middag/avond zijn.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Telegraaf meldde vanochtend dat de UEFA morgen in de loop van de dag pas met het speelschema zal komen
+1/-1

 
1 jaar geleden
Zaterdag wordt dat bekend ,maandag krijgen de SCC houders mail en kunnen dan hun kaartjes kopen deze dag !!
+1/-0

1 jaar geleden
Zo als altijd zware loting ,,laat het nu maar zien..
+2/-0

1 jaar geleden
Ik vind het een mooie groep,
Als je vind dat PSV CL moet spelen, dan moet het ook tegen elke ploeg van de EL wat kunnen doen.
+2/-0

1 jaar geleden
Mooie loting. Arsenal is in vorm en Bodo heeft vorig jaar AS Roma 2x een nederlaag cadeau gedaan.
+3/-0

1 jaar geleden
Arsenal de absolute favoriet natuurlijk. Het wordt met 3 strijden om plek 2, waarbij Zurich de minste op papier lijkt.
+2/-0

1 jaar geleden
Na Rangers is elke ploeg lastig voor PSV. Bodo is net als psv uitgeschakeld voor de CL en speelt erg opportunistisch. Zürich geen idee, maar makkelijk niet. Arsenal in principe nummer 1. Maar de bal is rond natuurlijk.
+3/-0

1 jaar geleden
Met Arsenal hebben we dikke pech, maar samen met Bodo strijden om plek 2 mogen we toch wel verwachten. Zegt een supporter die de lat echt omlaag gelegd heeft. Zürich mooie away bovendien. Ik ben tevreden.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Volgens mij ben je net als ik een "ouwe getrouwe". Arsenal, been there, done that. Wij gaan met ons groepje denk ik voor Bodø.
+3/-0

 
Maan (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Het zal voor ons Bodo of Zürich worden. Bodo lijkt me wel gaaf.. even kijken wat de groep wil. Arsenal ook al 2x geweest op Highbury en in het nieuwe stadion
+1/-0

 
1 jaar geleden
Klopt helemaal! Tussen 1999 en 2012 ging ik bijna overal mee naartoe en scoorde in de eredivisie vaker wel dan niet 34 op 34. Destijds was er geen voorrangssysteem en net in de tijd dat ik minder ging vanwege jonge kinderen werd dat ingevoerd. Daardoor nu veel minder aanwezig. Nu in de tijd dat mijn zoon ook zijn eerste awayday erop heeft zitten. Ga er persoonlijk vanuit dat de capaciteit in Zürich toereikend zal zijn.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dan hebben we elkaar vaak gezien denk ik.
Ik kan me nog herinneren dat we voor de uitkaart aan moesten geven welke wedstrijden bezocht waren. Ik had ook een 100% score.

Uiteindelijk werd ik dat combi reizen beu en was ik meer op de thuisvakken te vinden.
Ik heb hier wel eens aangegeven dat het jammer is dat de loyaliteitspunten uit die tijd mee moesten tellen. Dan kan ik er nog eens tussen komen.
Al heb ik dik respect voor de standaard uitverkochte vakken nu. Dat wad in onze tijd geregeld anders.
+2/-0

 
1 jaar geleden
In de tijd dat wij alles gingen werden we vrijwel ieder seizoen kampioen en was het iedere zomer in Lloret of Chersonissos dik feest. Die tijden koester ik en zal ik nooit vergeten. Veel van de jongere supporters van nu dromen over die tijden. Maar voor ons is het dan weer lastiger om te zien hoe PSV op de Europese ladder is afgedaald. Al moet ik zeggen dat ik toch verrekte weinig Europese awaydays met 3 punten terug ben gekomen. Een paar hele mooie waren Leeds (0-1), Bordeaux (0-1), AEK Athene (wederom 0-1) en Helsingborgs (1-2). Om vervolgens snel de boot te halen om in Kopenhagen op stap te kunnen gaan). Those where the days. Mooi. En als killer zijn anekdotes niet kan delen dan moeten anderen het maar (even) overnemen nietwaar?
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ja dat is waar.
Ik vond Parma uit (drooglegging my ass), Panathinaikos (vooral de dag erna, wedstrijd Olympiakos op groot scherm bij het stadion) en een gezellig intermezzo met Anderlecht op Zaventem memorabel.

Er kan altijd nog een herinnering bij ;)
+2/-0

 
1 jaar geleden
Inmiddels overnachtingen in Zürich geregeld. Nu de kaartjes nog ;-)
+1/-0

Maan (geschorst)
1 jaar geleden
Net als Feyenoord een hele mooie poule.
Veel voetbal in deze ploegen dus mooie wedstrijden met mooie tegenstanders.
Als ze slim zijn kopen we nog even Solbakken en Gnonto ;-) verzwakken we meteen de tegenstanders. Arsenal geeft de poule toch nog een CL waardig tintje.

We hadden wel makkelijkere clubs kunnen treffen maar we willen ons bewijzen en de spelers ook dus laat maar zien dan!
+1/-0

1 jaar geleden
We willen graag Cl, maar is maar de vraag of we deze poule kunnen overleven. Voorlopig is dit toch echt het niveau van ons. Europa League. "pijnlijk"
+1/-0

1 jaar geleden
Leuke voetballende teams. Arsenal wellicht maatje groter psv moet in deze poule 2e kunnen worden. Bodo zie ik niet nog een jaar stunten en Zürich is erg verzwakt 't.o.v. vorig seizoen
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat vind ik ook. Als je het niveau van Ajax wil nastreven en vindt dat je door had moeten gaan na Monaco en Rangers, dan is die 2e plaats toch wel een vereiste hoor.
+1/-0

1 jaar geleden
Arsenal is normaal gesproken een maat te groot.Bodo is verre uitreis met een lastige tegenstander.Bodo heeft vorig seizoen AZ uitgeschakeld en met 6-1 van Roma gewonnen.Zurich is qua afstand en tegenstander goed te doen.Gematigd tevreden met de loting maar had beter gekund.Jammer dat PSV Union niet geloot heeft.
+1/-0

 
Maan (geschorst)
1 jaar geleden
Volgens mij spelen ze bij Bodo zelfs op kunstgras als ik me niet vergis. Te zot voor woorden eigenlijk om in Europa op kunstgras te spelen. Maar wel een vette uitwedstrijd waar je anders never nooit komt.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat Bodo op kunstgras speelt heeft natuurlijk te maken met de geografische ligging. Als uitwedstrijd natuurlijk geweldig, weinig kans op vervelende zwarte capuchonnetjes. Voor mij de uitwedstrijd van deze poule.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij eredivisie feyenoord flamingo hendrikus jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage