Transparent
Inloggen
Sluiten

'Fenerbahçe wil al van Bruma af, huurcontract kan niet worden ontbonden'

28 augustus 2022 00:13 - Tele1
Foto: Pro Shots

"Fenerbahçe wil al van Bruma af, huurcontract kan niet worden ontbonden"; image source: Pro Shots

Volgens verschillende Turkse media, waaronder Tele1, wil Fenerbahçe al af van Bruma. De Turkse ploeg moet voor het einde van de maand een aantal buitenlandse spelers zien te verkleinen, aangezien in Turkije maximaal 14 buitenlandse spelers geregistreerd mogen staan en de club momenteel al 18 buitenlanders onder contract heeft. Aangezien Fenerbahçe nog bezig is met het aantrekken van een buitenlandse spits zouden er nog 5 buitenlanders moeten vertrekken.

Bruma speelde tot nu toe vijf duels voor Fener, waarvan één in de basis. Vanwege een blessure kwam hij de laatste duels niet meer in actie. Clubwatcher Rik Elfrink heeft via Twitter gereageerd op de geruchten. Het huurcontract van de aanvaller kan niet worden ontbonden en bovendien maakt hij na dit seizoen de definitieve overstap naar de Turkse hoofdstad. Alleen indien Fenerbahçe degradeert zou de optie niet gelicht hoeven worden. Dat is in de gehele clubhistorie echter nog nooit gebeurd.


Meer op Tele1
Tags

fenerbahce bruma ontbonden buitenlanders degradeert elfrink tele turkije

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
En nu zal je zien dat ze vrijwillig gaan degraderen.. 😂
+2/-0

1 jaar geleden
Wat een continuerend drama rondom deze jongen. Ook lekker voor de sfeer en de gemoedstoestand om na 1 maand al te horen dat je club alweer van je af wil.
+2/-0

1 jaar geleden
Bruma , blijkt in zijn loopbaan , van een belofte een grillige speler geworden.Hij heeft indruk gemaakt bij Galatasaray , wardoor leipzig hem kocht en Fenerbahce nu bij hem uitkwam.PSV had hem in de Galatasaray periode ook in het vizier,en omdat hij bij Leipzig niet uit de verf kwam ,dacht PSV dat de eredivisie voor hem die vorm terug zou brengen.Dat is niet gelukt en daarom heeft Olympiakos Pireaus het ook met hem geprobeerd. Hij wisselt goede met slechte acties af,goede met slechte wedstrijden en is erg grillig en niet constant.Daardoor verliest hij overal zijn basisplaats.Hij is te grillig voor de top ,kan voor een subtopper van waarde zijn.PSV moet vasthouden aan de afspraken en dat zal geen appeltje eitje worden met turkse clubs,dat word een lange adem.Het zou goed zijn om de UEFA al op de hoogte te stellen van de situatie als dit serieuzere vormen gaat aannemen.Het is nu aan Fenerbahce om zijn salaris te betalen of te verhuren .PSV gaat na dit seizoen recht hebben op 4 miljoen. 1/3 van de 12 miljoen die hij gekost heeft.Zoals afgesproken. 8 miljoen door het putje.Maar dat gebeurt af en toe bij topclubs.Baumgartl/Bruma(22m) is hetzelfde als Magallan/Bande(21m).Het verschil zit hem in financiele gezondheid vs sneller doorselecteren.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Lijkt me wel apart als je een gehuurde speler kan verhuren.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Hoop de allerlaatste keer dat we een speler halen die overal mislukt om te hopen dat hij het bij ons wel goed gaat doen..
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Nou is die verplichte optie tot koop (what's in a name?) zo verkeerd nog niet. Ze kunnen die optie wel afkopen voor 10 miljoen! Is zoiets ooit gebeurd? :D
+4/-0

1 jaar geleden
Dus Fener heeft al vier buitenlandse spelers te veel onder contract maar mag dan nog wel onderhandelen met een vijfde,logisch.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Je mag zo veel buitenlanders onder contract hebben staan als je wil. Ze mogen er alleen wel maar maximaal 14 registreren in de Turkse competitie.
+1/-1

Maan (geschorst)
1 jaar geleden
Heel simpel, koop het af bij PSV en verkoop hem door. Win win win situatie. Fener kan er dan mee doen wat ze willen, bruma heeft wederom geen uitzichtloze situatie meer en apSV heeft direct het bedrag wat anders een jaar later pas zou komen.

Verhuren met verplichte optie tot koop is best een rare constructie, is gewoon huurkoop of uitgestelde betaling. Maar pakt in dit geval wel goed uit gelukkig.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Over het algemeen wordt het vooral gebruikt om eventuele financiële straffen te ontlopen. Heel incidenteel zag je het wel eens voorbij komen. Sinds PSG Mbappé op die manier een jaar huurde van Monaco en zo niet gestraft kon worden door de UEFA zie je clubs dit trucje steeds vaker gebruiken.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Tijdens corona kwam het voor mijn gevoel ook een stuk vaker voor dan daarvoor. Ik had juist het vermoeden dat het kwam door (tijdelijke) liquiditeitsproblemen bij clubs.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat is ook hetgene wat ik bedoel. Clubs konden of mochten een speler niet kopen. Dan maar een jaar huren met een verplichte aankoopoptie (blijf het overigens een vreemde woordkeuze vinden). Alsnog hengel je die speler definitief binnen, je hoeft echter pas een jaar later de transfersom te betalen.
+1/-0

1 jaar geleden
Wij hebben toch een aanvaller nodig?
+4/-0

 
1 jaar geleden
Wel graag een aanvaller die er iets van kan.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Hij kan er inderdaad HELEMAAL niet van, heb me vaak kapot geërgerd, je speelt gewoon met 10 man. Hij doet voor spek en bonen mee!!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Had vorig seizoen 10 goaltjes uit wat invalbeurtjes, maar belangrijker is dat er altijd wat gebeurt als hij aan de bal is. Staat niet stil als PSV aan de bal is. Maar hij kon de transfersom niet waarmaken, dus laten we hem maar helemaal afschrijven.

We hadden hem woensdag goed kunnen gebruiken.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Wat mij vooral bij staat als ik aan hem denk; bal aannemen, als een blind paard naar voren rennen en de bal vervolgens kwijt zijn.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ach als je in de beslissende wedstrijd voor CL deelname met van Ginkel en Vinicius aankomt, is er ook nog wel plek voor Bruma.
+10/-0

1 jaar geleden
Ze hebben het wel stukken sneller door dan dat wij dat hadden (wij als PSV zijnde)
+1/-0

1 jaar geleden
Als ze een miljoen of wat + zijn salaris lappen, vind ik het best om hem bij ons weer op de bank te zetten hoor :)
+1/-0

1 jaar geleden
Wellicht een seizoen voor €0 incl. salaris terughuren. Dan hebben we een goedkope backup voor Gakpo. Iemand die niet hoeft te wennen aan de omgeving. En Fenerbahce is ook geholpen.
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake basarnhem berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets klompje koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje psveldhoven ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan teze vaio veerman weghorst xavi