Transparent
Inloggen
Sluiten

Rik Elfrink: 'Cody Gakpo wordt verkocht, Ibrahim Sangaré blijft wel bij PSV'

1 september 2022 01:10 - Rik Elfrink
Foto: Pro Shots

Rik Elfrink: "Cody Gakpo wordt verkocht, Ibrahim Sangaré blijft wel bij PSV"; image source: Pro Shots

Cody Gakpo zal op de laatste transferdag alsnog vertrekken bij PSV. Clubwatcher Rik Elfrink meldt dat de aanvaller zal worden verkocht door PSV. Volgens Elfrink wil PSV er nu meer dan 40 miljoen euro uithalen, waar eerder steeds werd ingezet op 50+ miljoen euro. In een reactie op een fan geeft de clubwatcher aan dat de beslissing door de directie van PSV wordt genomen in samenspraak met de Raad van Commissarissen. Zowel Southampton als Leeds United zijn in de markt voor de international.

Door een transfer van Ibrahim Sangaré wordt echter een streep gezet. Chelsea was concreet in de markt voor de middenvelder, maar PSV heeft de Engelse topclub laten weten dat Sangaré niet mag vertrekken.

Update 01:10: In een artikel op ED.nl wordt gemeld dat in samenspraak met de Raad van Commissarissen en de direct is besloten dat één speler verkocht moet worden om de financiële situatie voor dit seizoen en komend seizoen veilig te kunnen stellen. PSV heeft steeds ingezet op een transfersom van 50 miljoen euro, maar dat bleek niet realistisch.

Discussieer mee op de forums


Tags

elfrink sangare gakpo chelsea leeds southampton uithalen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Ok. Ik lees die update, waarin staat dat de RvC de financiële toekomst van PSV voor de komende 2 seizoenen veilig wil stellen door 1 speler te verkopen.

Dat kan, gezien de bedragen dus enkel op Gakpo of Sangare gaan. Op zich snap ik die stelling wel, zeker gezien het missen van de CL.

Wat ik dan niet snap, is dat beide spelers dan nog een wedstrijd spelen op 31 augustus. Wat als ze geblesseerd raken?

Ik ben er van overtuigd dat we Gakpo gaan missen. Hij is niet onvervangbaar, en heeft ook in wedstrijden minder gebracht.
Maar ik kan wel janken dat El Ghazi types het dan over gaan nemen.

Nogmaals, ik snap het ergens wel, maar als supporter is dit gruwelijk.
+2/-0

2 maanden geleden
Verkoop dan in de winter! Onbegrijpelijk dat je nu nog overstag gaat met een teleurstellend bedrag terwijl je geen vervanger meer kan halen
+5/-0

 
2 maanden geleden
Precies. Financiële aspect is best begrijpelijk en Gakpo wil duidelijk zelf weg maar nu gaat hij terwijl er geen vervanger is + twee andere basis aanvallers geblesseerd zijn.

Dit had na het WK ook gekund. Hier is iets heel erg fout gelopen en denk dat het simpelweg is dat Gakpo absoluut weg wou.
+3/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Ik vind het min of meer slap gelul! Eerst was er geld genoeg om een grote aankoop te doen. En nu moeten we verkopen om de financiële bijdrages te garanderen en veilig te stellen! Even serieus, wat een larie
+4/-1

 
2 maanden geleden
Dat noem je bluffen. Als jij je huis niet meer kan betalen. Gaan potentiële kopers niet de hoofdprijs betalen. Die weten immers dat je in geldnood zit. Als je net als ajax geld genoeg hebt. Kan je gewoon zeggen niet te koop, tenzij. Nou PSV heeft het geprobeerd, maar feit is dat kopers ook gewoon weten dat onze Gakpo niet zoveel waarde vertegenwoordigd als 50+. Moeilijke situatie
+1/-0

2 maanden geleden
Tja, die hoge salarisssen (van de laatste jaren) doen ook wat op de begroting hè?!

We hebben veel plezier mogen beleven aan Cody, nu verder ….
We hebben echt wel vervangers voor hem … misschien gaat zo’n El Ghazi het wel goed doen, of anders Xavi of Savio op die plaats … en we hebben altijd onze alleskunner Mauro nog (hopelijk is hij snel weer terug). Ik zou het toch weer eens met hem op die positie gaan proberen …

Niet treuren … cashen en weer bouwen … we hebben genoeg goede jeugdspelers.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Zullen we ons dan ook maar inschrijven voor de beloftencompetitie? Of denk je dat het niveau van de tegenstanders in de eerste 4 potjes representatief is geweest?

PSV gaat a.s. zaterdag tegen Twente zien waar het staat. Ik denk dat we het daar zeer moeilijk krijgen, en op dat soort momenten kun je toch beter bouwen op Gakpo en Sangaré dan op pak 'm beet Savio en Ledezma.
+1/-0

2 maanden geleden
Ik vind het bedrag te laag en de timing verkeerd..
Heel jammer dat zowel Cody als de RvC hiervoor kiezen. Een overstap in de winter, waarbij psv nog steeds de opbrengst had, maar ook een mogelijkheid een vervanger te halen was in mijn optiek een gelukkigere keuze geweest..
+2/-0

2 maanden geleden
Ik lees net een bericht over een deal van £25M …. Dat is echt wel weinig hè?!
+1/-0

2 maanden geleden
Het zegt genoeg, PSV heeft geen cent te makken. Gakpo moet dus verkocht worden want geld is hard nodig. Zelfs zo hard nodig dat het kapitaal niet op het veld moet staan. Dit is het geval van jarenlang slecht presteren in Europa. PSV denkt te veel in korte termijn. Het beleid is bizar. Je wil verlengen met Gakpo, laat hem tot het laatste moment spelen. Wil hem verkopen voor minimaal 50 miljoen en ineens is 40 miljoen voldoende. Dit is gokken! Had dan eerder 40 miljoen geaccepteerd en had nog een vervanger gehaald! Ik ben hier dood ziek van!
+3/-0

2 maanden geleden
Slecht beleid voeren en wij als supporters moeten dit allemaal goedkeuren.
Verkoop dan voor een hogere prijs in de winterstop.
Bedankt
+1/-1

2 maanden geleden
Kennelijk zijn er toch niet zoveel centjes als gedacht. Nog veel schrijnender is dat er heel stoer wordt gezegd dat Gakpo niet onder de 50 miljoen weg kan, om vervolgens met een club te gaan onderhandelen die niet meer dan 35 wil bieden

Wat een armoede
+1/-0

2 maanden geleden
Wanbeleid! Laat hem een wk spelen waarin hij scoort en je krijgt het… Maar geef onze beste speler maar weer weg voor een fooi
+2/-0

Maan (geschorst)
2 maanden geleden (gewijzigd)
Sjonge jonge.. wat een droevige zakenmensen zitten er bij ons aan de top zeg!!

Eerst is er genoeg geld om zonder verkoop nog een grote transfer (10+) binnen te halen.

Dan moet Gakpo 50+ opbrengen, minimaal wat ie zeker waard is gezien andere transfers en gezien zijn statistieken.

Dan ga je nu op het allerlaatste moment als ie geen vervanger meer kan halen Gakpo verkopen voor 40, zwaar onder de prijs. Om je financiële situatie vast te stellen voor komend seizoen. Wie laat zichzelf weer piepelen: PSV! Wie laat de supporters zwaar in de steek: PSV! Nadat Vini weg gaat naar Fulham ook nog Gakpo verkopen voor een habbekrats en dat allemaal zonder vervanger te halen is echt een schande voor ons als supporters en seizoenskaarthouders.

Rangers was al een zware deceptie waar ik nog niet van ben bijgekomen.
Maar ons eigen bestuur doet er nog een schepje bovenop en maakt en nu al een hopeloos seizoen van! Daar waar teams als Feyenoord en Ajax ineens een mega scouting hebben en wereldwijd spelers aantrekken voor 3 tot 10 miljoen die allemaal voor een veelvoud verkocht worden gaan wij zitten toekijken hoe we aan alle kanten voorbij gesprint worden.

Gakpo jij ook bedankt man.. die triestst dat jij dit perse zo wil als ‘Eindtovenaar’. Dacht dat je een jonge van de club was, maar je zal over 2 seizoenen ook wel het Ajax logo kussen als je in amsterdam speelt.

@PSV directie: waar is ons eigen vermogen? Waar is het geld van de transfers van Lozano, Bergwijn en Malen?

Plus de dikke ‘minimaal’ 10 miljoen van Scamacca!? PSV is hier niet over naar buiten getreden maar het percentage was veel hoger dan 10 procent volgens bronnen binnen PSV.
+2/-5

 
2 maanden geleden
Schijnbaar is hij dat dus niet waard als niemand het wil betalen :denk
+1/-1

 
2 maanden geleden
Je komt nu opeens met bedragen aanzetten die helemaal nergens op zijn gebaseerd. Nog meer dan 10 miljoen hebben voor een transfer? Werkelijk niemand heeft zoiets gemeld. Minimaal 10 miljoen voor Scammaca? Ook helemaal nergens gemeld. Enige wat is gemeld is dat wordt aangenomen dat het percentage hoger ligt dan 10%.

Je kent al die spelers van Feyenoord niet. Sterker nog: het merendeel moet zelfs hun debuut nog maken. Maar nu concludeer je al dat ze voor een veelvoud verkocht gaan worden? :I Op basis waarvan in hemelsnaam?
+2/-1

 
2 maanden geleden
En ga je nu dan ook iets anders typen nu je weet dat hij blijft?
+1/-0

2 maanden geleden
PSV gaat het nooit leren met het verkopen van spelers. Blijkt maar weer dat er amper geld zit in de club als je dit zo leest. Bedankt Sjonnie en Toontje voor de magere 5jaren. Wat een wanbeleid!
+1/-1

2 maanden geleden
Wat een slapjanussen bij de directie en RvC. Gewoon allebei houden en dan in de winter na het WK pas cashen. Zo slap dat ze alsnog met weke knieën overstag gaan en veel lager gaan zitten. Elke club weet voortaan ook, als PSV een grote muil heeft qua transfer-bedragen, gewoon eveb wachten tot de laatste dag dan gaan ze wel overstag. Ontzettend amateuristisch signaal wordt hier afgegeven.
+3/-1

SouBavaria (geschorst)
2 maanden geleden
Als Rik het bij het juiste eind heeft dan betekent dat dus dat wij er financieel niet heel veel beter op staan dan een Feyenoord. Toont eens te meer aan dat (incidenteel) Europees succes van evident belang is voor een club als PSV. Daar worden je spelers meer waard. Of wellicht iets minder in ons geval.

Er is op wat tekengeld na toch niet bizar veel geld uitgegeven. Er is een kapitaalsinfectie geweest, waarvan ik overigens niet weet hoeveel daarvan in nieuwe spelers gestoken mag worden. Dan is het toch wel bizar om te lezen dat we zouden moéten verkopen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Van die kapitaalinjectie mag helemaal niets gebruikt worden voor versterkingen van nieuwe spelers voor het eerste elftal
+1/-0

2 maanden geleden
Zo worden we elk jaar opnieuw belazerd. Er wordt zogenaamd tot het laatste moment gewacht op een belangrijke aankoop maar de ene keer wou de speler niet, wde andere keer was het financieel niet haalbaar. Dit seizoen is het toppunt omdat er niet alleen een goede versterking wordt gehaald. ze verkopen gewoon doodleuk hun belangrijkste speler omdat ze een financieel gat moeten dichten, een gat dat volgens de directie niet bestond. Ook is dit een naaistreek van Cody zelf, die weet dat PSV hier sportief een tweede dreun krijgt na de uitschakeling vorige week. Ruud van Nistelrooy zou nooit aan dit karwei begonnen zijn wanneer PSV open kaart zou hebben gespeeld over de zeer beperkte financiele mogelijkheden.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ai ai ai precies wat een aantal van ons al voorspelden hier. Cody gaat weg voor drie knaken en een bos uien en we kunnen niet eens iets terughalen.
Lijkt het kabinet wel. Je denkt dat je genaaid gaat worden en je wordt uiteindelijk genaaid zonder dat je er iets aan kan doen.
+1/-0

2 maanden geleden
Lees net dat Cody geweigerd heeft in te stappen in t prive vliegtuig vanmorgen!!!!
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ik ging vanochtend om 08:00 met mijn privejet naar Leeds voor een citytripje. Wat een heisa daarover hier op het netwerk! ;)
+2/-0

2 maanden geleden
Ik lees net dat Gakpo loyaal blijft aan ONS PSV! Wat een mooie kerel is dit toch! Ook al had hij niet echt een mooie club voor het uitkiezen, hij kiest in ieder geval niet voor het geld
+1/-0

2 maanden geleden
Nu Cody blijft, gaat Sangaré dan toch weg om de RVC blij te maken de financiële situatie voor de komende seizoenen veilig te stellen?

Ik hoop van niet...
+1/-0

2 maanden geleden
Hij blijft dus. maar het financiele verhaal blijft vreemd. Continue zeggen dat er ruimte is voor een grote aankoop, maar op het laatste moment wanneer je belangrijkste speler op het laatste moment dreigt te vertrekken wordt er ineens gezegd dat ze wel moeten om dit en volgend seizoen veilig te stellen. Heel apart, ik blijf erbij dat ze ons hebben voorgelogen. Veel vertrouwen in de toekomst geeft dit mij niet in ieder geval.
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Sympathieke kerel over het algemeen die Elfrink, maar deze week slaat hij de plank toch wel een aantal malen finaal mis... Prioriteit 1 voor hem moet zijn betrouwbaarheid, niet volgers op Twitter, hij werkt bij ED en niet bij de Telegraaf
+2/-0

 
2 maanden geleden
Waar slaat hij nu de plank mis dan? Aan alle kanten is bevestigd dat PSV Gakpo wilde verkopen. Het is Gakpo zelf die nu besloten heeft dat hij niet wil vertrekken.

Dat met Stengs is natuurlijk wel een ander verhaal.
+1/-1


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.853 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

arrogantie begeleiders bekerfinale benfica brands brandstichting brenetjes cambuur column directielid europacup feyenoord fledderus gaal goedkomen haast huiberts ihattaren incl jong manolev mathildelaan mislukking mossou onwetendheid rutten schmidt utrecht vitesse winstbejag