Transparent
Inloggen
Sluiten

Gakpo ziet perspectief op 10-positie

23 september 2022 11:20 - Telegraaf
Foto: Pro Shots

Gakpo ziet perspectief op 10-positie; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf geeft PSV'er Cody Gakpo aan gelukkig te zijn met de nummer 10 positie waarop de aanvaller donderdag tegen Polen speelde in Oranje. "Bij PSV speel ik daar eigenlijk nooit. Dus het is altijd wel even aanpassen", aldus de Eindhovenaar. Gakpo vertelt in gesprekken met bondscoach Van Gaal hem overtuigd te hebben. "Het is aan mij nu om het te laten zien: "Als ik meer minuten kan maken op deze positie, denk ik wel dat ik er aan gewend raak. Dan weet ik nog beter de ruimtes te vinden".

Meer op Telegraaf
Discussieer mee op de forums


Tags

gakpo eindhovenaar gaal oranje polen telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
Pfff die Van Gaal begint wel heel erg de Greet Hofmans van de Oranje spelers te worden met z'n adviezen over wat ze bij hun clubs moeten doen...
+2/-0

2 weken geleden
Ik vond het eigenlijk wel een interessante zet van Van Gaal. Als het een succes wordt waarom zouden we het bij PSV ook niet kunnen proberen. Hij komt dan met zijn sterke schot ook vaker in schietpositie.
+1/-0

 
2 weken geleden
Waarom iets aanpassen als het heel goed werkt? Zijn rendement is super hoog op linksbuiten. We hebben geen alternatief dat in de buurt komt voor die positie. En voor op 10 hebben we Xavi.
+5/-0

 
2 weken geleden
Maar je kunt wel rouleren binnen een wedstrijd. Dat Xavi en Gakpo tijdelijk op de andere plek terecht komen. Veel positiewisselingen is namelijk ontzettend lastig te verdedigen.
+1/-0

 
2 weken geleden
Omdat iets anders misschien nog beter werkt.
+1/-0

 
2 weken geleden
Onder Schmidt speelde Gakpo ook meer vanaf het middenveld. Ik zie weinig verschil. Toen waren er echter twee halve 10 spelers en nu speelt hij dan alleen op 10. Gakpo speelt ook gewoon beter als hij wat verder teruggetrokken kan spelen.
+1/-0

2 weken geleden
Het is op zijn minst apart dat vGaal hem meer een nummer 10 vindt en dat ie bij PSV daar nooit uitgeprobeerd is. Verschil in visie op spelers kwaliteiten en voer voor discussie. Ik neig naar PSV's visie dat het een buitenspeler is, maar moet vGaal nageven dat ie tijdens zijn clubcarrière al tientallen spelers tot succesvol international omgeturnd heeft naar een andere positie waarin ze gewend waren.
+1/-0

 
2 weken geleden
Speelt Gakpo daar dan omdat Van Gaal hem op 10 beter vindt? Of omdat hij met Bergwijn, Memphis én Gakpo wil spelen en hij dan wel met iemand moet schuiven?
+2/-0

 
2 weken geleden
Het komt over als probeersel. Hij speelt daar enerzijds omdat van Gaals syteem geen klassieke linksbuiten heeft, maar hij dicht hem ook de kwaliteiten toe die op de 10 nodig zijn. En als je Klaassen en Taylor op de bank laat zitten (voor de basis), dan is dat wel een duidelijk statement waar hij Gakpo inschaalt. Van de andere kant, het was een test. Volgens mij grijpt ie tegen de Belgen alweer terug naar Klaassen. Lijkt er in ieder geval wel op dat Cody zich moet richten op deze positie voor het WK.
+1/-0

 
reactie verwijderd

 
2 weken geleden
Da's dan ook mijn idee, het ligt er gewoon aan welk systeem en met welk spelers hij om zich heen speelt.
+1/-0

2 weken geleden
Waar ook maar hijzelf het beste rendeert én de ploeg het beste presteert.
+1/-0

2 weken geleden
Hij speelt daar omdat van Gaal vindt dat ie daar het beste tot zijn recht komt. Als linksbuiten is hij Nederlandse top/Europees sub top. Op 10 kan hij doorgroeien naar de echte top. Sterker ik denk dat als PSV dat ook eerder ingeschat had hij nu veel verder in zijn ontwikkeling was geweest.
+1/-1

 
2 weken geleden
De wedstrijden onder Schmidt gemist dat hij daar speelde? :huh
+2/-1

 
2 weken geleden
Nee hoor die heb ik ook gezien. En dat het niet liep lag volgens mij aan de spits voor hem niet zozeer aan de kwaliteiten van Gakpo.
+1/-0

2 weken geleden
Rustig allemaal! Van Gaal heeft hem op 10 gezet. Hij heeft een wedstrijd aardig gespeeld. Laten we nu niet direct doen alsof we hier het ei van Columbus hebben. Op linksbuiten heeft Gakpo zich bewezen. En daarnaast heeft PSV ook geen fatsoenlijk alternatief op die positie.
+4/-1

 
2 weken geleden
Dat bedoel ik. Nou niet meteen op 10 zetten bij ons
+1/-0

2 weken geleden
Hij speelde gisteren goed op '10' met twee dynamische spelers voor m waardoor er veel ruimte was om in te duiken. Dat is wat anders dan in de rug van Luuk te spelen met twee buitenspelers ernaast.
+1/-0

2 weken geleden
Is het geenn copytje van Rivaaldo? Hopelijk wordt hij net zo goed.
+1/-0

2 weken geleden
Tja wat moet hij anders zeggen, er staat meteen een Ajacied klaar om hem te vervangen als hij er tegenin durft te gaan. Als linksbuiten werd er ca 40 miljoen voor gegeven. Van Gaal brengt met dit geintje de waarde naar 10 miljoen voor een 10-speler. Wat een draak is het toch he.
+1/-1


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

affluit affluiten alchemist basarnhem benitez cambuur code competitievervalsing feyenoord gakpo ghazi hag heerenveen jong medelijden napoli nistelrooij psvrijnwoude rangers rutten saibari sangare schmidt shevchenko simons slot til twente var vertessen