Transparent
Inloggen
Sluiten

VI analyseert problemen PSV

2 oktober 2022 12:28 - VI
Foto: Pro Shots

VI analyseert problemen PSV; image source: Pro Shots

Marco Timmer analyseert bij VI de pijnpunten van PSV aan de hand van de dramatische wedstrijd tegen SC Cambuur. Timmer benoemt een vijftal punten, beginnende bij de instelling van het team. Met Sangaré als meest prominent voorbeeld is het oordeel dat PSV veel te laconiek in het veld stond, ondanks de eerdere ervaring van het puntverlies tegen FC Twente.

Het tweede punt is de haperende defensie en het enorme aantal tegendoelpunten. De bemanning van de verdediging is een probleem door een eenvoudig gebrek aan kwaliteit, maar ook de tactiek van trainer Van Nistelrooij komt duidelijk nog niet uit de verf. Mogelijk past de tactiek niet bij de spelers. Ten derde speelt PSV niet compact genoeg, volgens Timmer.

Het vierde punt behelst de stroperige opbouw, die te voorspelbaar is. En het laatste pijnpunt gaat over het spitsenprobleem, deels veroorzaakt door de volle ziekenboeg. Een probleem waar PSV vorig seizoen ook al mee te maken had.

"Het is aan Van Nistelrooij zijn ploeg verdedigend veel beter voor de dag te laten komen, zijn elftal als een echt team met één gedachte te laten spelen en de opbouw sneller en minder voorspelbaar te laten lopen. Het spel is duidelijk nog niet stabiel genoeg en de hand van de trainer nog te weinig zichtbaar", aldus Timmer.

Meer op VI
Tags

timmer nistelrooij opbouw voorspelbaar bemanning cambuur compact laconiek pijnpunt prominent sangare spitsenprobleem twente ziekenboeg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Ik snap niet waarom Marco Timmer niet heeft gesolliciteerd afgelopen zomer, was een prima coach, assistent, TD en voorzitter geweest…
+3/-5

 
PSValtijd1 (geschorst)
3 maanden geleden
Beetje flauw, want hij benoemt gewoon punten die iedereen - als hij of zij een beetje PSV volgt - snapt.

Het is beschamend dat dit in de media aan de kaak gesteld moet worden en aan de andere kant bittere noodzaak!

PSV staat namelijk weer in brand imo
+12/-0

 
3 maanden geleden
Flutstuk inderdaad.

Er is maar één probleem: De tactiek van Ruud/Rutten klopt van geen kant. Dit is de oorzaak van alle 'problemen' die deze flutjournalist aanhaalt.
+2/-1

3 maanden geleden
Hij is echt scherp .... zucht, iedereen die de wedstrijd gezien heeft kan dit zo opstellen. En is nog een PRO artikel ook.
+2/-1

3 maanden geleden
Blijkbaar zien ze het intern niet en dat is niet sinds gisteren.
+2/-0

3 maanden geleden
Teze is GEEN rechtsback.
Vertessen en Til zijn GEEN spitsen.
Veerman is een mooi weer speler.
Max is wel linksback maar niet goed genoeg.
Benitez doet het leuk maar pakt geen punten.
Gakpo in 90 minuten, één schot en niet eens op doel.
Sangare nooit meer opstellen na een interland.
Gerrit en Obispo leuk maar subtop niveau.
Saibari, Savio, Oppegard en Ledezma mag je op dit moment niet meer van verwachten.
Xavi vind ik nog een van de weinige lichtpuntjes. Maar wat zal die jongen schrikken van het basisniveau bij PSV.
Tel daarbij een coach die het ook even niet weet en er wordt veel duidelijk.
+10/-0

 
3 maanden geleden
Gerrit Brandhout?
+1/-0

 
3 maanden geleden
Nou, ik vond Gerrit toch nog een van de betere …. alhoewel ik er geen tweede op kan noemen … dus was hij gewoon de beste??
+2/-0

 
3 maanden geleden
Heb Gerrit gisteren als enige speler een puntje gegeven bij man vd wedstrijd.
+1/-0

3 maanden geleden
‘…maar ook de tactiek van trainer Van Nistelrooij komt duidelijk nog niet uit de verf.’

Welke tactiek ??
+5/-0

 
3 maanden geleden
Duidelijk de tactiek van Rutten toch?
+1/-0

3 maanden geleden
Stroperige opbouw die te voorspelbaar is?

Heel het team is te voorspelbaar. Hoe het middenveld met minimale inspanning openingen denkt te creëren. En vooral hoe de aanval telkens inspiratieloos hetzelfde doet.

Dit is niet iets van alleen dit jaar. Je ziet al jarenlang dezelfde makkelijk te verdedigen patronen, je weet bv ver vantevoren wat ze vanuit de flanken gaan doen, en je weet vantevoren dat er altijd een defensieve poot tussenzit bij die laatste pass. Geen verrassing.

Dat dit euvel al zolang voortwoekert is ook een teken dat op de training dit soort foute voorspelbaarheid niet naar boven komt drijven. Wat weer kan duiden op gebrekkige weerstand die op de training niet voldoende de weerstand simuleert die de ploeg in realiteit tegenkomt. Normaal creër je op de training automatismen die bijna niet te verdedigen zouden moeten zijn. Als het op de training perfect gaat, maar in de praktijk Cambuur of Twente je ploeg lamlegt (op elke positie minderwaardig), dan deugt je training of de kwaliteit van je spelers niet.
+2/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Ik zei het al eerder, de speelwijze die van Nistelrooy toepast is ouderwets en heeft niets met modern voetbal te maken. Groot veld in combinatie met opbouw van helemaal achteruit is killing bij balverlies. Het is verder ook niet te belopen, en je kunt als je geluk hebt 10 minuten pressing spelen, daarna ben je helemaal kapot. Of de tactiek gaat om (compact waardoor korte combinaties mogelijk zijn en je direct kunt pressen in de omschakeling) of..... zet er maar een andere trainer voor. Sorry, Ruud is een aardige beschaafde gast, maar dit kan echt niet meer. hij heeft notabene een betere selectie dan Schmidt vorig jaar had.
+6/-1

 
3 maanden geleden
Ik denk Ruud zich totaal niet durft uit te spreken …. Ik zie hier duidelijk de hand van Rutten, die altijd alles verzorgd vanuit achteruit wil doen … maar helaas werkt dat tegenwoordig totaal niet meer …
+1/-0

 
3 maanden geleden
Oh daarom speelde jong psv vorig seizoen ook zo. Nu snap ik het.
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Nou, Ruud is niet een persoon die zijn mening niet zal ventileren en doordrukken. Volkomen terecht overigens, hij is hoofdtrainer en eindverantwoordelijk. Dus heb geen idee waar je dit op baseert @kleine1.
+1/-0

3 maanden geleden
Ik heb Ruud als mens en trainer hoog zitten maar van zijn tactiek en wissels snap ik niet veel.Ruud laat PSV een soort 4-2-4 spelen waardoor de tegenstander vaak 1 speler op het middenveld over heeft en onder de druk van PSV kan uitspelen.Begin gewoon met defensieve zekerheid op het middenveld met Guti en Sangare waardoor de verdediging ook ontlast wordt.Verder helemaal eens met de analyse van VI.Gakpo is een goede en sympathieke voetballer maar zeker geen leider en aanvoerder.Hij mist daarvoor het gif wat verder ook niet in deze selectie van ideale schoonzonen zit.Zulke nederlagen als tegen Cambuur zullen er dit seizoen nog wel meer tussen zitten.Dat is inherent aan deze selectie.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Dit is het(!) moment voor Cody om op te staan en te laten zien dat hij de leiding in de spelersgroep op zich neemt. Hij is een geweldige speler maar daar hoort ook de verantwoordelijkheid bij nu het gewoonweg slecht gaat, zijn mond open te doen en er alles aan te doen om deze abominabele prestaties van de afgelopen weken om te draaien (tegen Feyenoord was verdiend, niet omdat PSV goed speelde, maar wel 50 minuten met passie, meer niet). We gaan het zien.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ik vraag me altijd af waarom Ruud als een PSV-held wordt gezien en dus ook voorkomt in het heldenlied, op basis van 2 (fitte) seizoenen voor de club gespeeld te hebben? Verkoos in tegenstelling tot bv Cocu op zijn oude dag HSV boven PSV.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Als aanvoerder hoef je geen gif te hebben, maar je moet wel in staat zijn om je team op te peppen, en dat heeft hij helaas (nog) niet!
+1/-0

remmie01 (geschorst)
3 maanden geleden
Ik ben er een tijdje uit geweest, maar wat mij het meest bijstaat is de slotfase tegen het nietige Bodo Glimt. Nadat we eindelijk op 1-1 kwamen trok ik nog een lekker pilsje open voor de slotfase in de verwachting dat we de Noren bij hun strot zouden pakken en de 2-1 af zouden dwingen. Heerlijk. Wat schetste mijn verbazing, we zetten helemaal geen druk, het elftal stond zo mega ver uit elkaar dat Bodo van de laatste 15 minuten er 14 het balbezit had en op kinderlijke wijze lekker aan het rondtikken was in het Philips stadion alsof ze een rondo deden op de training. Dat we die wedstrijd niet verloren is echt een enorm wonder. We moeten ook absoluut geen tweede willen worden in poule want dan treft je een afvaller uit de CL en ga je roemloos en eerloos ten onder. Maar wat ik die wedstrijd zag heb ik nog nooit gezien van PSV. Weggetikt worden dor Manchester City kan ik mee leven, maar Bodo? Dan klopt het hele tactische verhaal voor geen meter. Geef mij dan maar het Schmidt spelletje door lekker druk naar voren te zetten en de tegenstander de fout in te drukken. Schmidt laat overigens bij Benfica ook wel zien dat zijn tactiek niet tot veel tegengoals leidt, dramatisch slechte verdedigers leiden tot bizar veel tegengoals. Iets waar Ruud ook weinig aan kon doen. Maar het veld zo groot laten als tegen Bodo is killing tegen elke ploeg. Zelfs Cambuur laat dan het balletje lekker lopen.
+1/-0

3 maanden geleden
Waarom eigenlijk elke keer Gakpo voor die microfoon die telkens dezelfde riedel moet afsteken. Kap maar eens met 'de aanvoerder moet aan het woord' en vraag de verdediging of het middenveld voor de camera op de man af waarom ze niet eens meer lijken te weten hoe je druk moet zetten. Wat een surrealistische toestand dat elke journalist, columnist, amateur analist PSVs problematiek zo blootlegt maar dat de spelers en trainer blijkbaar geen idee hebben waar het aan ligt. Moet Guus nou echt weer van stal gehaald worden om Ruud en Fred bij te staan?
+1/-0

3 maanden geleden
Weinig aan toe te voegen. Weinig ook dat hier niet al eerder ter sprake is gekomen. Gedegen oplossing zal ook hels karwei worden.
+1/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

albert argentinie barcelona basten bekerfinale bergwijn bizar blind celtic cody denemarken ecuador foto gaal gakpo hoppa huldiging izecson japan kroatie marokko nederland oranje portugal psvrijnwoude qatar santos trestena var xavi