Transparent
Inloggen
Sluiten

De Mos kritisch over gebrek aan Plan B

3 oktober 2022 17:23 - ED
Foto: Pro Shots

De Mos kritisch over gebrek aan Plan B; image source: Pro Shots

Op het 'bankie' van Rik Elfrink praat Aad de Mos over de huidige problemen bij PSV. Het technisch beleid van de club wordt sterk bekritiseerd: "er is geen Plan B als Luuk de Jong wegvalt. Wie ga je als 9 neerzetten? Die is er niet bij PSV. Dat is toch slecht!", aldus De Mos. De oud-trainer van PSV adviseert Van Nistelrooij verder om de komende tijd niet teveel te wisselen, maar wel Guti, "de Van Hanegem van PSV", altijd te laten spelen. Meer op de site van het ED.

In een premium artikel kijkt Elfrink verder vooruit op de week.

Meer op ED
Discussieer mee op de forums


Tags

mos elfrink bankie guti hanegem jong nistelrooij premium

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Ik mis vooral plan A eigenlijk. Of kijk ik verkeerd?
+10/-0

 
1 jaar geleden
Je kijkt goed. Maar als je nog beter kijkt zie je hem nog niet. Ik ben bang dat we naar plan R kijken...
+1/-0

 
1 jaar geleden
Plan-A is hopen dat Ajax en Feyenoord ook puntenverlies leiden zodat de schade meevalt. Ik ben wat somber, maar ik zie geen enkele lijn naar boven in dit PSV, hoogstens oplevingen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ben bang dat de lijn zelfs naar beneden aan het gaan is. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat binnen de selectie men weinig fiducie heeft dat het beter gaat worden de komende weken.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Mee eens. Tijdens de fruitschaal zat het flink mee en verder is de positieve lijn eigenlijk alleen gebaseerd op de wedstrijden tegen zeer kleine ploegen zoals Volendam, Emmen en Go Ahead. In de wedstrijden tegen Rangers en Twente waren al echte problemen te zien.
Nu moet PSV tegen de subtop gaan spelen zoals Heerenveen, Utrecht, Groningen en Ajax en AZ. Dan is het verschuilen van de zwakke plekken wel voorbij, terwijl ik het team niet met een oplossing zie komen.
Hier op ons netwerk staat het vol met zinvolle analysen en opmerkingen, maar ik zie dit team die niet gaan uitvoeren. Je opmerking van de dalende lijn zal dus vast uit gaan komen. Ik zie zelfs de positie van RvN binnen een maand fors onder druk komen te staan.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Het probleem ligt toch echt bij de technische staf zij moeten alle neuzen dezelfde richting in kunnen laten wijzen. Niet de beste 11 spelers vormen een team, maar 11 spelers die het beste samen kunnen werken. Aad ziet zoals velen van ons dat jongens als Guti en Ramalho gewoon heel belangrijk zijn. Niet omdat het de beste spelers zijn, maar puur omdat ze normaal gesproken weinig gekke dingen doen en de rest aansturen. En dit riep ik al voordat ze begonnen te verliezen. Het voetbal lijkt vanaf het begin al nergens op. Ook de geluks overwinningen tegen Ajax, Monaco en Feijenoord veranderen daar niks aan.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik zie Guti en Ramalho ook als spelers die meer met het gehele team bezig zijn. We missen ook Luuk de Jong en Boscagli die ook die sturende eigenschappen hebben.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Helemaal mee eens. Luuk en Boscagli zijn ook heel belangrijk. Dan hebben we het over 4 jongens met sturende eigenschappen. Deze zijn allemaal vervangen voor spelers zonder sturende eigenschappen. Dan is het niet raar dat het team uit elkaar valt. Met alleen voetballend talent kom je er niet.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Plan A is alles lang op Luuk. En Alles hoog voor de goal pompen. Alleen Luuk staat er niet nu, dat zijn ze vergeten.
+1/-0

1 jaar geleden
Helemaal eens met Aad.
Guti moet er echt in.
+2/-0

1 jaar geleden
Is er dan wel een vooruitgang?
Ruud had Ijn selectie al snel compleet en zie totaal geen vooruitgang.
+1/-0

1 jaar geleden
Als je ook ziet hoe wij druk zetten. Er gaan er telkens twee of drie fanatiek druk zetten aan de kant waar de bal dan is. Maar de vrije man vd tegenstander aan de andere kant vergeten ze elke keer. Die wordt dan gewoon aangespeeld en beginnen onze drukzetters weer opnieuw. Voelen ze zelf niet dat ze voor lul staan in een grote rondošŸ¤”
+3/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Niet dat ik altijd eens ben met Aad, maar hij heeft er wel kijk op... nou maar hopen dat de "binnenwacht" het ook oppikt en er over gediscussieerd wordt...

Ik word echt af en toe gek van de gedachte dat wij het hier beter zien dan zij die in de PSV-tunnel van de binnenwereld zitten!
+5/-0

 
1 jaar geleden
Laatste helemaal mee eens.
Ik zie op dit PSVnetwerk al weken lang posts die inhoudelijk veel beter zijn dan de teksten van aanvoerder Gakpo, RvN of de structuur van het veldspel.
Zo moeilijk kan het toch niet zijn om als groep spelers op het veld de onderlinge afstanden kort te houden, en niet uit elkaar te vallen.
Ik begin echt te vrezen dat we gewoon nogal domme spelers hebben met weinig ruimtelijk inzicht. Voetbal is ook wiskunde, en sommige zien het gewoon niet.
Met Cocu en Van Bommel op het veld was dit niet gebeurd.
+5/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Maar Wouter dat is toch bizar, dat zijn gvd professionals, die de hele dag er mee bezig kunnen zijn... waar iedereen hier mee zou willen ruilen, waar we een moord voor zouden doen...

Echt ik heb daar echt ideeƫn over, want ook ik lees hier zaken die ik al tijden niet (structureel) terug zie op het veld, soms hele simpele zaken, soms zaken die trainbaar zijn, zaken die met eenvoudige middelen opgelost kunnen worden.

Wanneer gaan ze bij PSV nou weer eens innovatief zijn en dan bedoel ik niet al die moderne snufjes en metertjes, maar gewoon basale zaken, ff goed kijken en out of the box denken; dan lees ik hier bv de vraag of er naar de verstand kiezen van Madueke gekeken is ivm zijn de spierblessures... persoonlijk zou ik de ogen van Max laten nakijken (want hij kan echt geen een lange bal inschatten, ofwel diepte zien); vroeger speelde Locadia bij ons, toen zei ik tegen hem in de supportershome: ik zou een verhoging onder je hak proberen... want ik zag dat hij met doorgeknikte knieƫn in het veld stond, waardoor je eerst moet buigen en daarna pas iets kan ondernemen; dat leer ik mijn spelers (jongens van 15 16 jaar: zorg dat je met gebogen knieƫn staat, dat is net die fractie die het verschil maakt.

Velen zullen mij wel weer voor gek verklaren, maar ik zie dat soort details gewoon.
Iets anders: erger me al jaren aan het passen achter de man ipv in de loop... dat is heel eenvoudig trainbaar.
En ga zo maar door... dat kunnen zij toch ook analyseren/ constateren, of sla ik nou door???
Het is echt geen hogere wiskunde dat voetbalspelletje...
+5/-0

 
1 jaar geleden
Ik zal je een wat mailen. Vroeger speelde ik als verdediger, en zorgde ik ook altijd voor dat mijn knieƫn gebogen waren. Ik stond nooit met rechte benen voor een aanvaller maar zakte mijn gehele lichaam 10 a 15 cm naar beneden. Dat kwam omdat ik ook atletiek deed en bij sprinten je alleen snel kan starten als je je knieen buigt, want dan kan je meteen veel kracht zetten. Dan kan je als de aanvaller versnelt meteen mee op snelheid omdat je meteen kracht kan zetten. Het heeft ook met zelf denken en zelf analyseren te maken. Iets dat jij ook automatisch doet. Misschien zijn deze spelers wel te veel gewend om te luisteren ipv zelf na te denken en zichzelf autodidactisch op te leiden.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Helemaal met je eens qua passing ā€¦.
Ik erger me hier ook al zo lang aan ā€¦ maar ik denk dat je dat met training niet bij brengt. Naar mijn mening is dat toch gewoon een stukje gebrek in techniek van die speler(s). Zulke dingen zouden ze toch gewoon onder de knie moeten hebben op die leefstijl?!
Hoewel sommige hier dat zullen bestrijden, denk ik toch echt dat enkele van onze spelers gewoon de basis technieken tekort komenā€¦
+3/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Gedeeltelijk eens, maar stel dat dat zo is, dan nog kun je daar wat aan doen.

Het voorbeeld wat ik al paar keer gebruikt heb is van Gullit en Van Basten, die moesten van Sacci elke week
keihard naar elkaar passen en terug... terwijl die jongens en al die Milanezen (Maldini, Baresi ed) al "best" aardig konden voetballen; oftewel ze werden gedwongen om daar aan te schaven, zodat de automatismen en hun meer dan gemiddelde basisvaardigheid toch nog toenam!

Dat kan nu toch ook met die jongens van ons???
Oefening baart kunst!
+2/-0

1 jaar geleden
Er is niet eens een plan A, laat staan B of C. Men doet maar wat. En als dan ook de instelling niet deugt, dan ga je voor schut. Simple as that.
+4/-0

 
1 jaar geleden
De woorden "instelling" en "niet de wil om te winnen" worden alleen maar gebruikt om iets veel ernstigers te verhullen, nl dat de spelers zelf niet weten wat er echt fout gaat, en dat ze het zelf niet zien en in het veld niet bij kunnen sturen of op kunnen lossen.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Deels waar. Maar dat neemt niet weg dat elke speler van PSV 1-op-1 beter is dan zijn opponent van Cambuur, eveneens positioneel, dus moet je met de juiste instelling hier gewoon overheen lopen. Vereer is er natuurlijk ook sprake van disbalans in de selectie en spelen niet alle spelers op hun beste positie. Afgezien of deze Ć¼berhaupt goed genoeg zijn voor PSV 1.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Niet met je eens ā€¦ ik denk dat er heel veel spelers in de ED rondlopen die veel beter zijn (1 op 1) dan bv een Max of een Teze.
En dan nog het bijkomende feit dat ze waarschijnlijk niet goed kunnen communiceren in het veld.
+2/-0

 
1 jaar geleden
We kunnen wel vanalles over Max zeggen, maar toen hij eruit ging ging het pas echt mis aan de linkerkant. Binnen 20min twee goals over de linkerkant.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Het mentale aspect - wordt mi in Nederland - schromelijk onderschat. Oftewel kun jij het opbrengenom gas te blijven geven...?

Waarom denk je dat die spreuk op de Herdgang hangt?
Hard werken verslaat talent
Als Talent niet hard werkt

Er moet meer geƫist worden bij PSV!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Oh dat zal best. Alleen niet bij Cambuur. Ik ben absoluut geen fan van Max. Maar als wij, bijvoorbeeld, de Leeuwardense verdedigers in onze ploeg hadden rondlopen, zou de kritiek ook niet mals zijn. En terecht. Maar die gasten gaan er wel elke wedstrijd voor, behalve in Arena, want anders degraderen zij. Wij kunnen niet degraderen, maar alles behalve koppositie is wat mij betreft degradatie.
+1/-0

1 jaar geleden
Plan zei die? Ik mis al 5 jaar een plan op technisch vlak.
+1/-0

1 jaar geleden
Er klopt gewoon helemaal niks van op het moment. Je hebt het gevoel alsof je naar 11 man zit te kijken die elkaar 5 minuten voor aanvang van de wedstrijd hebben leren kennen. De een gaat druk zetten, de ander wacht af. De een gaat diep, de ander tikt terug. Het is net alsof er geen enkele afspraak gemaakt is.

Ik maak me grote zorgen, want dit is de basis van een elftal, die je erin probeert te slijpen in de voorbereiding. Nu zitten we midden in een druk speelschema en is er eigenlijk niet eens tijd om kwalitatief te trainen. Maar gelukkig is voetbal zo veranderlijk als het weer, dus hopelijk slaat de boel op korte termijn helemaal en definitief om en valt alles ineens op zijn plek (dromen mag).
+2/-0

Dit zijn dingen die we (bijna) allemaal al konden weten als we realistisch kijken vanuit de fruitschaal, jeetje wat hebben we gemaatst dat Taylor de kansen miste , we hebben wel ieder moment gegrepen wat daar het gevolg van was punt uit, en jawel Guti hoord er altijd bij, wat mankeert RvN??
+1/-0

 
1 jaar geleden
Onervaren en eigenwijs vermoed ik Por
+1/-0

 
1 jaar geleden
En dat gaat RvN grote problemen op leveren als hij niet snel een goed spelsysteem in PSV krijgt.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Yep en dat wil niemand... maar ja...
+1/-0

 
Ervaring opdoen bij een topclub doe je als asistent, natuurlijk zouden we trots en blij zijn als het Ruud zou lukken maar het is niet het meest ideale weg mits het materiaal ala Real of PSG is, en dan nog moet je het ook nog weten te managen, succes Ruud.
+1/-0

1 jaar geleden
Dat er geen tweede spits was is al veel langer duidelijk en toen hoorde ik meneer Aad niet.
+1/-0

1 jaar geleden
En ooit hadden we ook een trainer die besloot dat onze toenmalige spits Erik Meijer ook prima linksback kon spelen in een belangrijke europese wedstrijd.
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

abk abn bakayoko belgie berlin brobbey bundesliga cjer das duitsland gaal henderson hoffenheim izecson lozano petrovic potje psvrijnwoude rondgebreid rondje santos scheids skerla soubavaria tennis union var verslag voorgrond zieker