Transparent
Inloggen
Sluiten

Xavi Simons: 'Ik heb een clausule met PSV, niet met PSG'

14 oktober 2022 20:09 - PSV TV
Foto: Pro Shots

Xavi Simons: "Ik heb een clausule met PSV, niet met PSG"; image source: Pro Shots

In gesprek met PSV TV is Xavi Simons zelf ingegaan op de inmiddels veelbesproken clausule in zijn contract. "Het is waar dat ik een clausule heb. Dat is een clausule tussen mij en PSV, niet met PSG", aldus Simons. "Als ik aan het einde van dit seizoen naar PSG zou willen gaan, zou ik voor een bepaald bedrag kunnen gaan. Maar om eerlijk te zijn zit dat nu niet in mijn hoofd."

Dat PSG nog zeggenschap zou hebben over de jeugdinternational is onzin. "Ik ben hier transfervrij gekomen, dus dan ben ik niks meer verplicht met iemand. Ik ben degene die de keuze moet nemen", zo geeft hij aan. "Ik ben gewoon eerlijk. Tot nu toe denk ik er niet aan om hier weg te gaan."




Tags

psg simons xavi onzin zeggenschap

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Was ook simpel weg niet mogelijk dat er een clausule voor PSG was, want hij is transfervrij gekomen. PSG is nooit geen partij geweest in de onderhandelingen..
+2/-0

 
JorisDeDraak (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Waarom dan uitgerekend een clausule voor PSG en geen algemene gelimiteerde transfersom clausule zodat hij naar elke club kan voor 10-12 miljoen? Wat maakt PSG zo bijzonder?
Wellicht is het legaal niet mogelijk dat PSG een partij is, maar het lijkt mij een hele rare constructie als Simons en PSG geen afspraken hebben gemaakt (al dan niet off the record).

Ik heb eigenlijk nog nooit van zoiets gehoord (behalve dat Koeman weg kon als bondscoach als Barcelona voorbij kwam..).

Maar goed, laten we hopen dat hij nog een paar jaar bij PSV blijft en dan die klapper naar PSG, Real, Barca of whatever maakt voor een veel groter bedrag.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Malen had ook zo'n optie in zijn contract. Hij zou toen goedkoop terug naar Arsenal kunnen.

Ik denk voor jeugdig talent gewoon een interessante optie om op te nemen. Zeker als je met veel plezier bij de vorige club een goede ontwikkeling hebt door gemaakt.

Mocht de overstap naar de nieuwe club niet voldoende bevallen, is er dan nog een optie om terug te keren naar de vorige club die het weliswaar wel in de speler zag zitten, maar gewoon te weinig kansen/speeltijd kon bieden.
+2/-0

 
1 jaar geleden
PSG wilde hem eigenlijk niet kwijt en op deze manier waren alle 3 de partijen tevreden neem ik aan.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Hij was transfervrij dus PSG was geen partij.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Juridisch is dat wel degelijk mogelijk, namelijk door middel van een derdenbeding. Dat is een bepaling tussen A en B waarop C een beroep kan doen.

Maar daar heeft Xavi geen belang bij, want daarmee zou hij PSG de macht geven. Waarom zou hij; hij was transfervrij. Maar hij vindt PSG natuurlijk nog steeds interessant, dus heeft een gelimiteerde afkoopsom opgenomen voor specifiek PSG. Zoals Koeman had voor Barcelona. Zo ligt de keuze bij Xavi.
+1/-0

1 jaar geleden
Goed zo, gappie, lekker paar jaartjes hier ballen, kampioen worden en daarmee mooie transfer verdienen. Mooi voor beide partijen. Fijn ventje!
+1/-0

1 jaar geleden
Zorgen dan dat hij het hier naar zijn zin blijft houden
+1/-0

1 jaar geleden
Als hij zich zo door blijft ontwikkelen dit seizoen kan er komende zomer een vreemde situatie ontstaan. Ik kan me voorstellen dat hij PSG dan geld laat bieden om die optie te lichten. M.a.w. PSG, geef mij 10 miljoen, dan mogen jullie die optie lichten. Dan heeft PSG voor 22 miljoen een doorontwikkeld toptalent.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik heb het hele interview bekeken, aan zijn mentaliteit en focus om het beste uit zichzelf te halen, kunnen veel jonge spelers een voorbeeld nemen.
+3/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte