Transparent
Inloggen
Sluiten

'Vanaf zomer 2025 kunstgrasverbod in Eredivisie'

20 oktober 2022 13:09 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"Vanaf zomer 2025 kunstgrasverbod in Eredivisie"; image source: Pro Shots

Het Algemeen Dagblad meldt dat er in de Eredivisie een verbod gaat komen op spelen op kunstgras. Vanaf het seizoen 2025/2026 zijn alle clubs op het hoogste niveau verplicht om op natuurgras te spelen. Op 1 december zal een stemming plaats vinden onder alle clubs uit de Eredivisie. Indien minstens 15 van de 18 clubs voor een verbod op kunstgras zijn zal dit vanaf het seizoen 2025/2026 worden ingevoerd.

Hoewel het op dit moment nog niet definitief is, is volgens het AD de stemming slechts een formaliteit. Vrijwel unaniem hebben de clubs in de Eredivisie een voorkeur voor voetbal op echt gras. Momenteel zijn er met Cambuur, FC Emmen, FC Volendam en Excelsior nog vier clubs in de Eredivisie met een kunstgrasmat. Cambuur zal vanaf komend seizoen op natuurgras gaan spelen, terwijl FC Emmen dit vermoedelijk in 2025 zal gaan doen als zij in een nieuw stadion gaan spelen. Ook FC Volendam wil snel de overgang naar natuurgras gaan maken. Alleen Excelsior heeft zich nog niet uitgesproken.

Meer op AD.nl




Tags

eredivisie cambuur emmen excelsior kunstgrasverbod volendam formaliteit gras kunstgrasmat unaniem

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Waarom pas in 25/26? Zeker om de clubs niet op kosten te jagen ofzo? Geen idee wat de kosten zijn om zo'n "veld" te vervangen door echt gras, maar wat mij betreft stort iedere club een paar mille in een fonds en krijgen die vier een tegemoetkoming. Hoe eerder hoe beter dat plastic eruit!
+2/-0

 
1 jaar geleden
Het is een vrij dure aangelegenheid om zetten naar echt gras. Uiteraard ben ik volkomen voor, maar deze clubs zijn indertijd op kunstgras gegaan met subsidies van de KNVB want het was de toekomst.
Blijkt nu niet zo te zijn en gelukkig gaan we er vanaf, maar dat heeft dus tijd en geld nodig om het te realiseren.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Het probleem voor die clubs is niet zozeer het vervangen van het kunstgras, dat is inderdaad op vrij korte termijn wel te regelen en te betalen. Het is alleen zo dat deze clubs in de meeste gevallen geen trainingsaccommodatie meer hebben, omdat ze op het kunstgras in het stadion trainen. Als daar weer echt gras ligt, moeten ze een plek vinden om te trainen, want in het stadion kan dat dan niet meer. Dat is volgens mij de hoofdreden dat ze die tijd wordt gegund. Van mij mag het allemaal ook wat sneller, maar het is in elk geval mooi dat we er over 2,5 seizoen van af zijn, een enkele uitwedstrijd in de beker uitgezonderd.
+3/-0

1 jaar geleden
Kan wat mij betreft niet snel genoeg gaan. Ben wel benieuwd hoe het in de KKD zit. Heb het gevoel dat daar de meerderheid van de clubs op kunstgras speelt. Benieuwd of dit tot de bizarre situatie gaat leiden dat clubs niet willen promoveren vanwege (de kosten van) natuurgras.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat zijn acht clubs, waaronder ook JongAZ.
Afgezien van Heracles (en een beetje FC Den Bosch) nu niet echt de hoogvliegers.

https://www.sportveld.nl/voetbal-kunstgras-keuken-kampioen-divisie/link

Verder staat er in dit artikel niet beschreven waar Jong030 en Jong020 op spelen.
Dus er kan nog meer bij komen.
+1/-0

1 jaar geleden
Ben het met je eens dat het er veel sneller uit moet. Toch ben ik heel blij dat dit plastic er uitgaat in de Eredivisie. Zou eigenlijk in heel profvoetballend Nederland verboden moeten worden. Degene die op kunstgras willen sporten, moeten maar gaan hockeyen, tennissen (al ben ik voor gravel) of desnoods American Footballen. Tot die tijd hopen dat we aantrekkelijk genoeg blijven voor buitenlandse spelers met deze blessuregevoelige ondergrond.
#geengrasgeengelduitdepot
+1/-0

1 jaar geleden
Was eigenlijk bang dat het veel langer zou duren nadat Excelsior recent nog nieuw plastic heeft gelegd. Verbaasd me niks dat zij zich nog niet uitgesproken hebben.

Buiten het plastic verder niks tegen Excelsior, maar zou het niet erg vinden als ze daardoor nu op de blaren moeten gaan zitten. Eigen schuld en ze hadden genoeg aanleiding om met deze situatie rekening te houden.
+1/-0

1 jaar geleden
He he Wat zullen de spellers blij zijn eindelijk die zooi weg ,clubs die het niet kunnen betalen moet de KNVB maar helpen !!
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage