Transparent
Inloggen
Sluiten

'UEFA start vooronderzoek na ongeregeldheden tijdens duel tegen Arsenal'

21 oktober 2022 14:03 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"UEFA start vooronderzoek na ongeregeldheden tijdens duel tegen Arsenal"; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad meldt dat de UEFA een vooronderzoek is gestart na aanleiding van de uitwedstrijd van PSV tegen Arsenal. Aan het eind van de wedstrijd werd vanuit het uitvak met vuurwerk gegooid richting de fans van de thuisploeg en werd bovendien ook met stoeltjes gegooid. Vorig seizoen ontving PSV ook al meerdere boetes van de Europese voetbalbond vanwege incidenten.

Meer op ED.nl
Tags

arsenal uefa vooronderzoek uitvak vuurwerk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Ja hoor...ongelooflijk. Weer gedrag van eencellige nepsupporters wat PSV geld en krediet gaat kosten. Ik hoop echt dat het huidige bestuur actie gaat ondernemen en de schuldigen gaat opsporen en deze nepsupporters levenslange stadionverboden gaat opleggen. Oprotten met die randdebielen bij onze mooie club.
+13/-1

 
1 jaar geleden
Diezelfde randdebielen hebben er wel voor gezorgd dat jij en ik niet en heel weekend door de hele stad geterroriseerd worden als we tegen Fnoord spelen, of ben je daar te jong voor om dat te weten?
+4/-7

 
1 jaar geleden
Oh, nee, ja euh als je het zo stelt, nee dan is dit wel normaal en acceptabel ja. NEE DUS.
+7/-0

 
1 jaar geleden
Deze randdebielen zorgen er dus ook voor dat PSV weer een boete aan de UEFA mag betalen (40.000 euro dit keer) en dat de supporters die al een reis naar Noorwegen hebben geboekt niet naar de wedstrijd kunnen.
Niet iets om trots op te zijn of goed te praten (met iets vaags over Feyenoord), lijkt mij.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Zolang clubs deze ‘supporters’ niet hard aanpakt (lees; levenslang stadionverbod) blijft dit doorgaan.
Gedraag je toch eens!

Dat je daar gaat zitten met je ajaxvlag is al zielig, maar erop reageren als een klein kind en je misdragen is nog triester.
+11/-0

1 jaar geleden
Volgens mij begint het gewoon met zwarte capuchons en zwarte vissershoedjes verbieden in het stadion. Dat na aap gedrag dat je nu bij iedere club ziet, met een clubje dat zich kennelijk pas een groep voelt als ze allemaal hetzelfde dragen...Je support PSV, niet dat hoodie groepje...
+10/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Precies, keihard aanpakken. Waarom is het zo lastig om je gewoon fatsoenlijk te gedragen? En zo zonde, want de sfeer leek tijdens de wedstrijd zo goed! Provocaties, verdovende middelen... allemaal redenen om te verklaren waarom zoiets kán gebeuren, maar het hoort niet. Wat zou de wereld toch een fijne plek zijn als iedereen zich gewoon eens zou kunnen gedragen.
+12/-0

1 jaar geleden
Dus een provocerende ajax vlag en een portie bier is voldoende om vuurpijlen (die je überhaupt al thuis moet laten) naar de andere zijde te schieten, en PSV weer een megaboete aan te smeren? Slim.
+5/-0

1 jaar geleden
Heb er op tv niks van gezien. Erg teleurstellend om te lezen. Ik was juist zo trots hoe het uitvak te keer ging. Waren bijna voortdurend te horen. Daar waar het thuispubliek niet verder kwam dan af en toe "Arsenal, Arsenal".
+9/-0

1 jaar geleden
Zullen we het vooronderzoek even afwachten jongens.

Er zal wat gebeurd zijn, dat zie ik ook wel op de videos maar laten we het niet meer maken dan het is. Zeker niet zonder alle feiten. Ik was erbij (heb dit overigens niet gezien) en heb een overwegend een goede sfeer gezien voor, tijdens en na de wedstrijd in en rond het stadion.
+4/-4

 
1 jaar geleden
Idd ja. Enkele schermutselingen, actie-reactie. Ik was ook aanwezig en heb wél e.e.a. meegekregen. Storm in een glas water.

Geweldig uitvak van zo'n kleine 3K dat zo'n 50K "supporters" van de thuisclub vocaal volledig domineert. Zo kan je het ook zien.
+6/-5

 
1 jaar geleden
Heb ook de hele wedstrijd zitten genieten van het uitvak, helaas wordt dat in een flits(whats in a name) teniet gedaan door deze onzin.

" ja ik ging voor de goede sfeer maar heb voor de zekerheid toch maar wat vuurpijlen meegenomen, je weet tenslotte nooit" aldus H.Oodie
+7/-0

 
1 jaar geleden
Dat het uitvak het stadion vocaal domineerde ben ik met je eens maar dat wil niet zeggen dat je je vervolgens als een idioot moet gaan gedragen door 'n vuurpijl af te steken, stoeltjes moet gaan slopen en gooien met alles wat voor handen is. Dit soort incidenten van voornamelijk zwartje petjes/capuchonnetjes maakt het voor mij steeds moeilijker om naar een Europese uitwedstrijd te gaan.
+6/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Is jouw mening en die apprecieer en respecteer ik. Ik til daar echter dus minder zwaar aan.

Frappant is dat de supportersbeleving in de Balkan, met name Griekenland & Turkije, en die in Zuid-Amerika vaak alom wordt bewierookt en geroemd, maar zodra het wat dichterbij huis komt, wordt er opeens veelal schande van gesproken. Een beetje dubbel dit.

Voetbal is géén schaatsen.
+6/-5

 
1 jaar geleden
Hoe kom je er in vredesnaam bij dat supportersbeleving in de Balkan wordt geroemd... De enige die die eencelligen in de Balkan (bv fans van Rode Ster Belgrado) roemen, zijn de 'fans' die datzelfde gedrag ooh zo graag willen vertonen maar nog niet gedaan hebben (de wannabees) of de 'fans' die dit al hebben vertoond (de eencelligen).
En dan heb ik het niet over écht supportersgedrag, maar over eencellige activiteiten zoals extreme vechtpartijen, constant racistische uitingen, steekpartijen, rellen belangrijker vinden dan het volgen van een voetbalwedstrijd etc.
Dat soort fans worden (terecht!) uitgekotst door het grootste gedeelte van de Nederlandse fans. En dus ook: op naar een fanbase bij PSV waar dit soort eencelligen nergens meer te zien en te horen zijn.
+5/-1

 
1 jaar geleden
En zo, onder meer, komt PSV dus aan de naam "braafste kindje van de klas".

Persoonlijk roem ik een ieder die de moeite neemt om PSV achterna te reizen, in binnen- maar vooral ook buitenland. Dat zijn échte supporters en bepaald geen nepsupporters of wannabes.

En dat er af & toe wat gebeurt, is niet netjes nee, maar is nou eenmaal onderdeel van de voetbalcultuur. Een schermutseling hier en een futiliteit daar zij hen vergeven. Boys will be boys, oftewel te rubriceren als kattenkwaad.
+5/-4

 
1 jaar geleden
Nee Killer, het is gewoon treurnis. Het was een topavond en psv fans hebben zich absoluut van hun mooiste kant laten zien met zang, geluid, aanmoedigen een prachtig vak aan het veld. Niks aan de hand. De 'supporterstrijd' is al lang gewonnen en dan laat je je bij het weglopen opnaaien door een klein groepje pipos van Arsenal. Sloop je ook nog wat stoeltjes, haal je dat vuurwerk uit je zak en zorg je er daarmee alsnog totaal onnodig voor dat 50 politie agenten het stadion in moeten draven om dit kattenkwaad op te lossen. Kost de samenleving klauwen met geld, kost psv een dikke boete en maakt dit soort mooie away days in de toekomst helemaal onmogelijk omdat je erom vraagt de volgende keer maar weer als vee naar een kooi te worden geleidt. Als dat is wat je wil, fine. Ik vind deze engelse beleving wel mooi. Volgende keer liefst ook met een biertje op de tribune. Maargoed, de hoop dat we met die vrijheid kunnen omgaan kun je met dit 'kattenkwaad' weer rustig laten varen. Hoop dat de betreffende boys er zelf van hebben genoten
+2/-0

 
1 jaar geleden
Oké jouw mening, Timmie, die apprecieer en respecteer ik. Wij zijn het niet helemaal eens. Dat kan, dat mag. Daar is een discussieforum voor.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Inderdaad. Zie de bekerfinale, met die vuurwerk show. Dat is wat anders als de boel slopen, maar we hoeven inderdaad ook niet als az met een klapper in de hand "hup hup rood wit, een loeier en hij zit" te roepen.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Geen schaatsen ? Een wedstrijdje in de regen op kunstgras komt anders aardig in de buurt hoor Killer :)
+2/-0

 
 
1 jaar geleden
"Voetbal is géén schaatsen". Nee klopt, voetbal is een mooie sport waardoor ook veel mensen naar een stadion komen om te kijken en aan te moedigen. Als jij vindt dat met vuurwerk gooien naar supporters irrelevant is en het als 'kattenkwaad' bestempelt, heb jij nul respect voor die andere supporters en ben je onderdeel van dit probleem. Is er bij jou ooit vuurwerk in je gezicht ontploft, waardoor je blind werd? Zal wel niet hè, lekker ver van jou vandaan, dus is het voor jou maar 'kattenkwaad'. Man man man....
+4/-0

 
1 jaar geleden
Ieder zijn mening en beleving, pvh, degenen met wie ik naar PSV ga en over de club ouwehoer, kortom alle lief & leed, wel & wee van de club deel, staan er allemaal ongeveer hetzelfde in wat deze materie aangaat. En dat zijn écht niet allemaal, zogenaamde, hooligans en leden hk. Zijn er a.h.w. mee opgegroeid. Kinderen van de jaren (19)'70 & '80. Wij tillen er minder zwaar aan. Maar nogmaals, een ieder zijn of haar beleving. Ik respecteer ook, hiervan, afwijkende meningen. Daarvoor is dit een discussieforum.
+4/-2

 
1 jaar geleden
Het blijft tragisch dat een deel van onze aanhang het tot een bepaald niveau goedpraat dat een toeschouwer niet veilig naar een voetbalwedstrijd kan gaan. Zeker in het buitenland - en afhankelijk van welke club je bezoekt - v.b. Dinamo Zagreb - er zelfs afgeraden moet worden om af te reizen.

Dat als voetbalsfeer bestempelen zorgt er enkel voor dat de voetbalsector nog meer schade wordt toegedaan. En met alle respect, prima als iemand dat geweldig vindt maar het gevolg is dat je simpelweg aanhangers van onze mooie club impliciet uitsluit.
+2/-0

 
1 jaar geleden
We hoeven er ook niet meer van te maken. Vuurwerk gooien richting andere fans is al erg genoeg.
+4/-1

1 jaar geleden
Wat een losers. PSV onwaardig. En jammer voor het meerendeel van de supporters die zich wel gewoon als een fatsoenlijk mens weet te gedragen. Want vuurwerk en stoeltjes richting thuispubliek gooien noem ik niet fatsoenlijk.
+3/-0

1 jaar geleden
Dit gaat wel een beetje de verkeerde kant op zo. Eerst het gedoe rond de spelersbus van Rangers, toen de rellen in Eindhoven bij de wedstrijd tegen Zurich, en nu dit weer.

Vooropgesteld ik vind het op zich allemaal wel meevallen wat er gebeurd is, en ook nog grotendeels buiten onze schuld. Maar dat vond ik ook van Muntjesgate in Madrid toendertijd en dat werd ook een klein drama.

Je moet de Uefa gewoon geen stok geven om mee te slaan.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Die rellen op de markt had niets met PSV fans te maken, stel losgeslagen Zwitsers, verder niets!

Wat mij beter betreft had de harde kern daar mee mogen afrekenen, want dat is enige wat echt gerespecteerd wordt...

Dat is n beetje holbewoners gedrag, maar altijd nog beter dan in onze eigen stad opgejaagd worden... dat nooit meer!

Die munten aktie was ook verschrikkelijk opgeblazen voorbeeld van politiek correct gedrag door hypocriete grachtengordel geneuzel, helemaal klaar mee!
+4/-0

 
1 jaar geleden
Helemaal mee eens, het waren de Zwitsers, maar wel in Eindhoven dus worden wij ermee geassocieerd. Het was niet onze fout, maar ze hebben weer een stok.

Zelfde met de wedstrijd in amsterdam straks, overal heb je spreekkoren etc maar er wordt meteen van de gelegenheid gebruikt gemaakt om al onze supporters te weren. Nu spelen wij in een compleet vijandig stadion met toch al zeer beinvloedbare scheidsen. Gewoon competitievervalsing. Maar de ''zogenaamde onlusten'' bij de fruitschaal boden ze de mogelijkheid deze maatregel te nemen. Het lijkt er toch echt op dat ze op zoek waren naar iets en wij hebben iets gegeven waar zij vervolgens veel meer van gemaakt hebben.
+4/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Dat is ook de media, die zijn zwaar op hand van onze vrienden uit Adam. Alle fanatieke supporters van welke club dan ook kotsen op dat opgehemel en beschermen naar die club. Allemaal, ik ken n aantal van Fnoord, Utrecht, Twente, Grun, NEC, allemaal hetzelfde verhaal. Zie kampioenschappen van ons in 2016, die van Fnoord in 2017 en die van Twente in 2010, overal werd er gelachen, behalve in Adam... dat zegt alles!

Media = gif
+4/-0

 
1 jaar geleden
In veel delen van de Media worden er artikelen geschreven om zo veel mogelijk klikken te krijgen, want dat is advertenties verkopen. Kleine zaken opblazen door het scherp op te schrijven levert geld op. Er is een soort competitie om de titels maar zo fors mogelijk op te schrijven om aandacht te krijgen.
Ik kijk geen Nos meer en lees ook geen Nederlandse kranten meer. Er zijn veel betere wegen om je info direct van de bron te krijgen.

Ik vind vakkels voor de wedstrijd geweldig, zoals in de bekerfinale. Maar die in het vak van de tegenstander gooien daar ben ik echt tegen. Ook als ze iets rots geroepen hebben. Daar moet je ook een beetje boven kunnen staan.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Mee eens Wouter, sinds 2,5 jaar kijk ik anders tegen de wereld aan, of eigenlijk deed ik dat al veel langer, maar nu verbind ik er ook consequenties aan.
De meesten van ons weten niet of willen niet weten hoezeer ze besodemieterd worden, dat gaat heel ver.
Ik begrijp heel goed wat jij zegt; Volkskrant de deur uit gedaan, ED ook, ik organiseer bijeenkomsten en lezingen over de echte wereld en wat we daar aan kunnen doen... om die beter te maken.

En ja die fakkels hoeven niet in ander vak, ook mee eens, maar we moeten niet doen of er aan de andere kant niets gebeurd en dat hypocriete politiek correcte gelul ben ik helemaal zat.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Netflix-film Black Out ook gezien?
Daarin wordt letterlijk gezegd,Wij(elite)regisseren de collectieve perceptie van de mensheid.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat zegt me nu niets, maar is interessante tip, dank!
Ik ben verder heel goed op de hoogte van wat er werkelijk afspeeld en dat is zeer duister, wreed en onacceptabel.

Stand up for your right (Bob Marley)
Higher ground (Stevie Wonder en RHCP)
Brave new world (Iron Maiden)
Killing in the name of (Rage against the machine)
One (Metallica)
War Pigs (Black Sabbath)

Als je het wil zien, wordt er snel heel veel duidelijk...
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik wil graag zien dat PSV wint.

Overigens zitten er wel aardige nummers tussen, waarvan ik er meerdere live gezien heb (maiden, metallica en ratm)
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik ook.

Ik ook: One by Metallica & War pigs by FnM.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Kan alleen maar genieten van de harde kern die de trots van zijn stad verdedigd en uitdraagt. Een partijtje ouderwets matten op zijn tijd zal ik ook niet snel afkeuren. Maar dit? Kom op zeg! Er zal in het stadion vast wel iets gebeurd zijn wat woede opwekt, maar wat een ongelofelijk debiel gedrag. Je zet je club gewoon voor l*l en je weet dat het geld gaat kosten. We hebben europees altijd een goede reputatie gehad qua support.. Zal “generatie 5” wel zijn🙄 mag lije dat ze zich kapot schamen (zal wel niet)
+1/-3

 
reactie verwijderdPSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.840 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afrika amazon babadi bakayoko bankzitten basarnhem bodo bommel bosz degradatie feyenoord heerenveen izecson kampioenskandidaat lozano mislintat overtredingen santos schouten skipper teze til tillman tov utrecht vaio veerman verlenging videoland yates