Transparent
Inloggen
Sluiten

Cees-Rein van den Hoogenband: 'Verhalen over vele blessures gaan een heel eigen leven leiden'

26 oktober 2022 16:32 - Skiete Willy Podcast
Foto: Pro Shots

Cees-Rein van den Hoogenband: "Verhalen over vele blessures gaan een heel eigen leven leiden"; image source: Pro Shots

In de Skiete Willy Podcast is Cees-Rein van den Hoogenband ingegaan op de blessures van PSV. De voormalig clubarts kan zich niet vinden in de kritiek die er momenteel is. "Bij de komst van Roger Schmidt zijn grote problemen ontstaan", aldus Van den Hoogenband. "Ik had altijd het idee dat de ploeg conditioneel niet goed en daardoor problemen ontstonden. Ruud van Nistelrooij heeft dat inmiddels ook omgegooid."

Volgens Van den Hoogenband lijkt er ook geen sprake meer te zijn van conditionele problemen. "Ik zie ze nu sjouwen van de eerste tot de laatste minuut. Dat is geen enkel punt", zo geeft hij aan. "Die vele blessures gaan ook een heel eigen leven leiden. De afgelopen twee seizoenen was heel veel, maar in dit nieuwe seizoen valt het echt mee. Dat wordt ook door de cijfers gestaafd. In de UEFA studie staat PSV in de middenmoot."

Wel moet in de ogen van de voormalig clubarts de communicatie veel beter. "Maar dokters zijn daar heel terughoudend in en dat is ook terecht, want het is strafbaar", zegt hij daarover.

Meer op Skiete Willy Podcast




Tags

hoogenband rein clubarts conditioneel conditionele dokters gestaafd middenmoot nistelrooij podcast roger schmidt sjouwen skiete strafbaar studie terughoudend uefa willy

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
De communicatie moet beter,maar dokters zijn daar terughoudend in en terecht want het is strafbaar.
Wow.
Ook bang om het BIG register kwijt te raken?
+2/-1

 
1 jaar geleden
Want jij vindt het wel prima als je arts even toelicht aan de wereld wat je allemaal mankeert? Dat de arts dit niet zomaar mag delen is heel belangrijk, voor onze privacy en voor het vertrouwen in artsen.
+3/-1

 
1 jaar geleden
Het gaat mij idd om de open comminicatie die strafbaar zou zijn.
+3/-1

 
1 jaar geleden
Eigenlijk zou PSV een basis-afspraak en contract met alle spelers af moeten sluiten dat de trainer over de simpeler medische zaken gewoon mag spreken.
Dat iemand niet naar buiten wil laten komen dat hij bijvoorbeeld kanker heeft dat is volkomen terecht, maar gewone voetbal-blessures zoals spierverrekking, enkelblessure moeten gewoon besproken kunnen worden.
Als die wetten maken het leven zo verkrampt.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Dus het mag niet, maar PSV moet in contracten opnemen dat het wel mag? :huh
+2/-1

 
1 jaar geleden
Hij heeft het wel over een afweging tussen de eenvoudige blessures en de zwaardere persoonlijkere ziekten.
Misschien de keuzevrijheid bij het individu leggen?
+2/-1

 
1 jaar geleden
Ook dat kun je als club niet verplichten, laat staan in een contract opnemen. Het is net wat je zegt, die keuze ligt bij de speler zelf wat er eventueel naar buiten komt.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Juist, het gaat om afweging tussen voetbal-blessures die het hele stadion kan zien, en echte prive-informatie.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Zo heb ik het niet opgeschreven. Zijn zijn de prive-gegevens van de speler. Maar bij een overeenkomst tussen de club en de spelers dat de voetbal-blessures wel mogen worden doorgegeven, is er dus toestemming van de speler, en dan mag het wel.
Als de wetten en regels van de overheid te ver doorschieten, moet je als burgers wel normaal blijven doen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Alsof er ook maar één speler hiermee akkoord zou gaan :denk
+1/-2

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Regels die doorgeslagen zijn; technocratie de nagel aan de doodskist van een open samenleving!

Want oh wat hebben die voetballers vroeger geleden onder het feit dat iedereen wist als er een enkelband gescheurd was... gaat nergens over, nu moet iedereen beetje gaan zitten vissen, invullen en speculeren; echt zinvol...NOT
Het gaat in 9 vd 10 keer niet over mentale problemen of sexuele voorkeur, dus nutteloze regel, want iedereen ziet de blessure wel onstaan op het veld!
+2/-1

1 jaar geleden
Je hebt natuurlijk te maken met de privacy die gerespecteerd moet worden, maar ik vind dat je als club / speler ook een soort van plicht hebt aan je achterban om ze te informeren. En dat hoeft niet met allerlei medische details, maar ik denk niet dat er iets mis mee is om aan te geven welke prognose er is m.b.t. een periode van afwezigheid.
+2/-0

1 jaar geleden
Jongens toch, "leven lijden" moet natuurlijk zijn "leven leiden". ;-)

Wat de strafbaarstelling van openbaarmaking van gegevens betreft, dat komt toch niet alleen vanwege het medisch beroepsgeheim, maar ook vanwege de AVG?
+1/-0

1 jaar geleden
Ah onze ijdeltuit van weleer - altijd pontificaal op de foto bij successen van zoon Pieter en PSV 1 - mag weer eens in de publiciteit!

Maar hij heeft natuurlijk wel gelijk, het aantal blessures en met name ook het langdurige gehalte ervan is de afgelopen paar jaar de spuigaten uitgelopen.

Belachelijk dat i.v.m. misplaatste en overdreven privacy de aard en prognoses van blessures bij spelers tegenwoordig niet meer openbaar mogen worden gemaakt. Supporters willen gewoon weten wat een speler scheelt en, bij benadering, hoelang wij hem kwijt zijn.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Ik vermoed dat de voetbal-kalender steeds voller en intenser is geworden.
Het NL-elftal heeft geen slappe potjes tegen mini-staten meer maar de Nationsleague, de UEFA heeft er de cl aan toegevoegd, met ook nog tussenrondes en overgaan van de ene EL naar de cl. En dan hebben we nog een WK in de winter.
Alle kleine pijntjes en schade krijgt geen tijd meer om te herstellen, en op een gegeven moment gaat het fout.
+1/-0

1 jaar geleden
Bij van den Hoogenband denk ik altijd meteen aan Eidur Gudjohnson....
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm alchemist bakayoko bastard bergwijn bla dichterbij eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage