Transparent
Inloggen
Sluiten

Flinke boete en uitwedstrijd zonder publiek na ongeregeldheden tegen Arsenal

27 oktober 2022 12:50 - UEFA.com
Foto: Pro Shots

Flinke boete en uitwedstrijd zonder publiek na ongeregeldheden tegen Arsenal; image source: Pro Shots

De UEFA heeft PSV zwaar gestraft vanwege de ongeregeldheden die plaats vonden tijdens de uitwedstrijd tegen Arsenal. De club heeft een boete ontvangen van € 40.000,- vanwege het gooien van voorwerpen, verstoren van de openbare orde en het aanbrengen van vernielingen. Bovendien mag PSV de eerstvolgende uitwedstrijd geen uitsupporters meenemen, waardoor volgende week het uitvak tegen Bodø/Glimt leeg zal blijven.

Meer op UEFA.com
Tags

arsenal glimt uefa uitsupporters uitvak

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden (gewijzigd)
Edit: laat ook maar…
+2/-0

1 jaar geleden
Nou jongens bedankt maar weer hè. Dat waren verrekte dure stoeltjes en vuurpijlen.
+6/-1

1 jaar geleden
Gelukkig was het maar een beetje kattenkwaad :denk
+7/-0

1 jaar geleden
Bodø/Glimt zonder uitpubliek terwijl die wedstrijd hoogstwaarschijnlijk gaat bepalen of we overwinteren in de Europa League. 3 dagen later zonder uitpubliek tegen ajax, ook geen onbelangrijke wedstrijd. We zijn lekker bezig.
+7/-1

1 jaar geleden
Kosten verhalen op degene die zich niet konden gedragen.
+10/-0

1 jaar geleden
Ik vind het erg klote voor die paar duizend die daar weer waren om onze club te steunen in de goede zin van het woord. Je zou trots moeten kunnen zijn op je aanwezigheid bij uitwedstrijden, en niet bang hoeven te zijn dat "men" denkt dat jij misschien ook wel bij dat groepje droeftoeters hoort.
En nee ik ga niet zeggen wie er nu wel of geen ECHTE supporter is, want dat weet ik niet.
+8/-1

1 jaar geleden
Graag wil ik iedereen bedanken die er voor heeft gezorgd dat mijn trip naar Noorwegen niet wordt wat ik er van gehoopt had. Stelletje eencelligen: BEDANKT !
+8/-1

 
1 jaar geleden
Benader PSV eens wat zij gaan doen richting de raddraaiers om de boete en schadevergoeding te vorderen.
Wellicht kan jouw kosten aan deze lijst toegevoegd worden, want ik zou persoonlijk niet meer gaan.
+3/-0

 
1 jaar geleden
PSV zal eerst die boete van 40.000 euro willen verhalen op die raddraaiers. Ik vermoed dat er daarna niet veel meer over is voor een schadevergoeding voor Pluto's reiskosten.
+4/-0

1 jaar geleden
Rustig aan Pluto. Ik ga ook maar Bodo volgende week en baal er uiteraard ook flink van, Maar.. deze straf is buiten proportioneel en om gelijk de straf voor de volgende wedstrijd al toe te passen is bijzonder zeldzaam.
+2/-2

 
1 jaar geleden
Jesper, dat de straf buiten elke proportie is ben ik met je eens maar op dit moment heb ik er niet veel vertrouwen in dat het nog anders gaat worden.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Wij gaan ook. Baal er ook van. Maar gaan er toch maar het beste van maken. Wat vuurwerk mee en lekker sfeer maken ;)
+2/-1

 
1 jaar geleden
Ow, dus die relschoppers hebben van tevoren nog overleg gehad over dat de consequentie toch pas een paar wedstrijden later komt te liggen? Het moet gewoon stoppen met dit zogenaamd stoere gedrag, support je club en voel je niet belangrijker dan de club... (en nee dit is verder niet aan jou gericht JesperPSV)
+3/-0

 
1 jaar geleden
Voor de uefa telt helaas alleen geld, dat deze straf voornamelijk supporters raakt die hier niks mee te maken hebben interesseert ze niks. Anders hadden ze dit ook kunnen toepassen op bijvoorbeeld een wedstrijd in de volgende ronde.
+1/-1

En dit terwijl er legio mogelijkheden zijn om je leven van inhoud te vervullen, hoe triest moet je zijn hè.
+3/-0

1 jaar geleden
Tragisch dat we dit soort paupervolk ook tussen onze aanhang hebben zitten en ze zichzelf waarschijnlijk supporter noemen. Moge dit soort "supporters" maar snel uitgesloten worden van stadions. Kansarm volk.
+7/-0

1 jaar geleden
Met dank aan kleuters die denken fan te zijn van PSV
+5/-0

 
1 jaar geleden
Je bepaalt toch zelf of je fan bent van PSV? Of is daar een checklist voor die door een onafhankelijke partij wordt afgenomen?
+3/-4

 
1 jaar geleden
Yepp daarom zei ik dat hierboven ook al. Zelfs de grootste doorgesnoven hooligan kan best een hele grote fan zijn.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Precies. Het fan-zijn moet losgezien worden van deze misdragingen. En ondanks dat deze mensen zich misdragen, zijn het ongetwijfeld grote fans van PSV. Ik kan me namelijk niet aan de indruk onttrekken dat dit niet gebeurd was als we 0-4 hadden gewonnen.
+3/-2

 
1 jaar geleden
Dat mag je hier niet zeggen... maar van mij wel!
+1/-1

 
Alleen feit is dt we die liever toch niet hebben..
+1/-0

1 jaar geleden
Geen voorstander van wat er in London gebeurd is, maar dit is wel heel zwaar en bijzonder snel gestraft. Als de UEFA altijd zo streng en consequent zou zijn, dan zouden er niet veel uitvakken meer gevuld zijn her en der in Europa. Aan de andere kant, who am I kidding, de UEFA en consequent....
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Je zou zeggen van de 3000 uit-fans zijn er 2985 voorbeeldig bezig geweest. Dan moet het toch ook mogelijk zijn met 2985 tegen die pakweg 15 man zelf-corrigerend op te treden.

Ze weten volgens mij exact wie het zijn geweest. Als PSV ze niet eruit gewipt krijgt, dan wordt het tijd dat de groep dat zelf doet. Want ze naaien PSV niet alleen een forse boete aan, ze naaien die 2985 ook nog een mooie beslissende pot in Noorwegen door de neus.
+4/-0

1 jaar geleden
Dan stel ik voor dat we al onze kosten omdat deze trip mogelijk niet doorgaat op die sukkels verhalen. Toch snel 1.000 EUR per supporter.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Een goede motivatie om beelden van die relschoppers gewoon te delen met PSV, zodat ze eruit gehaald kunnen worden... Ik zal wel een hoop naaibal verwijten krijgen, prima, maar hoe hard naaien zij de rest van de supporters, omdat ze er altijd maar weer mee wegkomen.
+11/-0

1 jaar geleden
Treurig dat de goeien altijd weer moeten lijden onder de kwade.
+4/-0

1 jaar geleden
Reeds meerdere malen aangehaald, maar wat een onzin om zo hard op te treden. Ik zie regelmatige ergere ''activiteiten'' voorbij komen waar niet of nauwelijks tegen wordt opgetrden door de UEFA. Om een of andere reden staan wij er niet goed op bij ze.
+3/-3

1 jaar geleden
Ik snap niet dat mensen nu nog de straf gaan vergelijken met andere ongeregeldheden. Alsof een beetje rellen wel oke is, Het moet gvd gewoon eens stoppen. Interesseert me niks of andere clubs minder gestraft zouden worden.
Dat stelletje kleuters met hun zielige capuchonnetjes en hun o zo stoere copieer gedrag denken dat ze iets voorstellen, ontlenen hun bestaansrecht aan het gooien van een vuurpijl of stoeltje. Verachtelijk en hoe jammer voor de goede supporters, het kan me niet zwaar genoeg gestraft worden wellicht dat er dan een keer iets veranderd, zo niet dan kun jeje alvast gaan opmaken voor standaard wedstrijden zonder uitpubliek. Kijk nu maar weer hoe het in Belgie gierend uit de hand loopt.
Gewiin keihard straffen, clubs, en supporters en niet gaan zeiken over...oo maar wat wij deden was niet zo erg...... triest!
+13/-0

1 jaar geleden
Ben heel benieuwd naar de straf die Feyenoord gaat krijgen voor die shit in Graz gisteren. Dat staat in geen enkel contrast met relletjes (praat het niet goed) bij ons vorige week. Fey komt weg met een (iets hogere) boete en daarmee is de kous af. En dát is wel degelijk meten met twee maten. Als ze al een wedstrijd zonder publiek krijgen, dan zal dit volgend seizoen zijn.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Je weet dat Feyenoord al net een straf gehad heeft van een uitwedstrijd zonder publiek? :denk Als er nu één club in Europa is die er heel slecht bij de UEFA op staat (ook niet heel gek) is het Feyenoord wel. Die gaan ook nu weer een zware straf krijgen.
+3/-0

1 jaar geleden
Ik vind het lullig voor de mensen die naar de noordpool wilden. Maar kunnen we nu niet beter onze mond houden over een andere uitwedstrijd zonder publiek?
Na gisteren gaat die wedstrijd tegen Bodo eigenlijk nergens meer om en de volgende wedstrijd is de tussenronde tegen een sterke(mooie?) tegenstander.
+1/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik snap je punt. En ik vraag me oprecht af hoe PSV hier echt naar kijkt, of dat het protest voor de bühne is.

Wij hebben het er met ons groepje ook over gehad. Toevallig gaan wij wel naar de Noordpool. Het was juist ons idee om deze wedstrijd te pakken, in plaats van de massa met arsenal of Zürich. Onze ervaringen in het verleden zijn dat tripjes met kleinere aantallen leuker zijn.

Nu valt waarschijnlijk die wedstrijd eruit voor ons, en gaan we maar ijsvissen ofzo.

Edit; los van of de straf te zwaar en/of terecht is, ik ben wel benieuwd hoe de uefa nu om gaat met Feyenoord, Marseille, Keulen, enzovoort. Gisteren en eerder deze week weer voldoende ongeregeldheden....
+2/-0

 
1 jaar geleden
Damn dat is balen voor jullie zeg. Het is natuurlijk al in en in triest dat we moeten gaan bedenken welke uitwedstrijd we het "liefst" zonder publiek willen spelen.
En dat allemaal door een paar van die k*t ventjes.

Dan zou Feyenoord nu, na Denemarken en Oostenrijk toch wel vijf wedstrijden zonder publiek moeten krijgen?
+2/-0

 
1 jaar geleden
Is Bodø Glimt-PSV dan uitverkocht, Obelix, ik kan het mij haast niet voorstellen? Ik zou gewoon kijken voor kaartjes op thuisvakken. Succes en een fijne trip sowieso, maak er wat van! En dan kan je er hier mooi verslag van doen, ik ben benieuwd.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Zojuist een mail van PSV gehad, dat de straf blijft staan.
En dat PSV het enorm betreurt.

"Wellicht heb je inmiddels ook gehoord dat de zakelijke gasten van PSV wél welkom zijn bij de wedstrijd. De UEFA maakt bij het bepalen van strafmaatregelen onderscheid tussen ‘gewone’ supporters in het uitvak en de zakelijke arrangementen. De directie van PSV heeft besloten om de zakelijke reis doorgang te laten vinden. Ook de club heeft al onkosten gemaakt voor reis en verblijf en die zijn evenmin te annuleren. Daarnaast zijn we van mening dat we iedere wel toegestane vorm van support in het stadion moeten omarmen. We hopen op jullie begrip voor deze keuze.

Tja, "laat ik maar een zwijgende mond krijgen".

Inderdaad maar eens de thuisvakken opzoeken...
+1/-0

 
1 jaar geleden
Obelix, voor zover ik het kan zien is de wedstrijd uitverkocht. Dat de "zakelijke arrangementen" wel het stadion in mogen is........ laat ook maar.
Obelix meets Pluto in Bodo?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Als Asterix & Goofy het goedvinden.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat PSV het "enorm betreurt", daar kan ik over meepraten... ik had nog de stille hoop dat ze jullie wél zouden compenseren of tegemoetkomen, want 280 of 2K is essentieel verschil, maar niet dus? Leer mij PSV kennen.

Ik heb wel begrepen dat PSV een pub of zo wil (laten) afhuren om jullie gezamenlijk te laten kijken. Ik zou als ik jullie was toch maar voor thuistribunes gaan, ook al is het uitverkocht, wie weet valt er wat te regelen. Nadeel is echter dat jullie met 5(?) man zijn en dat wedstrijd voor hen nog wél van belang is.
+1/-0

1 jaar geleden
Belachelijke straf. Veel te zwaar. Buiten alle proporties. PSV zou in beroep moeten gaan.

Sterkte voor al diegenen die alles al geboekt hebben. Ik weet hoe het voelt. Wellicht kaartjes op thuistribunes een optie.
+1/-2

1 jaar geleden
Bedankt aan die smerige droeftoeters, die er nu voor zorgen dat PSV 40k boete krijgt. Daarnaast kost me dit mijn reis naar Bodo uit…
Tof jullie met je capuchonnetjes en maskers applaus nu trots op jezelf?
+4/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.834 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem brobbey dest dijk feyenoord frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje reijnders ring rodriguez rosario schouten sepp simons strijdplan vaio veerman vitesse weghorst xavi