Transparent
Inloggen
Sluiten

Mogelijke tegenstanders PSV in Europa League

3 november 2022 23:47
Foto: Pro Shots

Mogelijke tegenstanders PSV in Europa League; image source: Pro Shots

PSV zal na de winterstop uitkomen in de tussenronde van de Europa League en daarin een van de nummers drie uit de groepsfase van de Champions League treffen. De loting wordt aanstaande maandag om 13:00 uur verricht. Vast staat al dat PSV op donderdag 16 februari uit zal spelen, terwijl op donderdag 23 februari in het Philips Stadion wordt gespeeld.

Alle mogelijke tegenstanders:
FC Barcelona
Juventus
Bayer Leverkusen
FC Salzburg
Sevilla
Shakhtar Donetsk
Sporting Portugal
Tags

barcelona bayer donetsk juventus leverkusen portugal salzburg sevilla shakhtar sporting

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Pittig. Mooie duels, ongeacht wie je krijgt. Sportief gezien lijkt Salzburg het gunstigst.
+2/-0

1 jaar geleden
Bij voorkeur idd Salzburg. Die is zowel te doen als te doen.

En laat Ajax dan maar ManU of Monaco en anders Rennes of Roma loten.
+1/-0

1 jaar geleden
Heel even een vraag. Als PSV verliest in de tussenronde is het dan einde Europees seizoen of gaat we dan verder in de Conference League?
+2/-0

1 jaar geleden
Er zijn veel Europeese wedstrijden van PSV die ik me niet meer kan herinneren. Die tegen FC Bode ben ik eerlijk gezegd nu al bijna vergeten.
Maar de wedstrijden die me nog steeds bij zijn gebleven zijn de wedstrijden tegen Real (2x 88, 2x 89), Barcelona, Bayern, Atletico, Lyon, AC Milaan, Arsenal, Man United en dat soort clubs. Daarvan kan ik beelden en doelpunten nog zo voor me zien.
Doe mij dus maar Barcelona of Juventus. Misschien iets eerder uitgeschakeld, maar wel goed voor mijn herinnering.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ik kan me ook nog heel goed een wedstrijd tegen Bayer Leverkusen herinneren. Met ene meneer Ronaldo in 1994. Laat Leverkusen nou ook draaien als een krant én niet al te ver weg zijn…. Goede combinatie. #Doemijdiemaar
+2/-0

1 jaar geleden
Vier ploegen uit grote competities, waarvan Juve, Sevilla en Leverkusen een ronduit slecht jaar hebben. Barcelona is natuurlijk de minst gunstige loting.

Daarnaast Shaktar, Salzburg en Sporting (wat ook niet lekker draait).

Uiteraard zal PSV top moeten zijn, maar denk dat we in 6 van de 7 gevallen niet bij voorbaat kansloos zijn en als naast Barca ook Juve ontlopen er zelfs prima kansen liggen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Juve wel droom reis ,,,Leverkusen dicht bij en Salzburg te doen gaan het maandag horen..
+1/-0

1 jaar geleden
Voor de competitie helaas net verkeerdom. Na een Europese uitwedstrijd op de 16e zou Utrecht-uit volgen. Na de thuiswedstrijd op de 23e volgt op zondag Twente thuis. Ik verwacht eigenlijk dat PSV uitstel gaat vragen voor 1 van die wedstrijden.
+1/-0

1 jaar geleden
Bij voorkeur geen Barcelona of Juventus.Dat wordt vrij kansloos om nog een paar rondjes Europees mee te doen.Het onnodige puntverlies tegen Bode thuis maakt deze tussenronde extra zuur.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat is precies de reden waarom ze dan kansloos zijn. De wijze waarop wij tegenstanders al op een voetstuk plaatsen. Wil je naar het niveau CL toe, dan moet je gewoon van iedereen kunnen winnen. Ben je kwalitatief als individu slechter dan, maar bedenken hoe je gezamenlijk een plan kan bedenken om toch beter te zijn als team. Meerdere clubs laten al jaren zien dat dit mogelijk is.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Het is gewoon een bepaalde mate van realisme. Een Nederlandse club in het algemeen, en PSV in de huidige vorm in het bijzonder, is over het algemeen niet opgewassen tegen kapitaalkrachtige clubs met de statuur en het materiaal van Barça en Juve.

Ben je altijd kansloos? Nee, met een goed elftal, een goede tactiek en wat geluk op de juiste momenten, kun je het ook grote clubs lastig maken. Zeker als die grote clubs niet heel lekker draaien. Ajax won een aantal jaar geleden ook van Juve en Madrid.

Maar als jij zit te wachten op een PSV dat van hetzelfde niveau is als die grote clubs, dan kun je heel lang wachten. Dat zal namelijk niet meer gaan gebeuren. Ook Ajax, wat de afgelopen 5 jaar toch met geld gesmeten heeft en voor Nederlandse begrippen een uitstekende selectie had, heeft niet meer dan wat incidentele Europese succesjes geboekt. Succesjes die ook nog eens enkel tot lof en niet tot zilverwerk hebben geleid.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Een club als PSV gaat niet van hetzelfde niveau zijn als een Juventus of een Barcelona. Dat neemt niet weg dat als je ze tegen komt, je er niet van kan winnen. Dat incidentele succesje duurt anders toch wel een paar jaar. Ze zijn zelfs succesvoller dan clubs als Juventus en Barcelona geweest de afgelopen jaren. Ik teken ervoor om met psv dergelijke successen te hebben. Daarvoor ben je toch supporter en kijk je naar de wedstrijden. Voor dat moment van glorie. De jaren van PSV onder Hiddink bv. Dat zijn toch momenten waar je jaren op kan teren als supporter 😁
+1/-0

 
1 jaar geleden
Als het de bedoeling was om een paar rondjes mee te doen hadden ze gelijk op de Conference League moeten aansturen.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik hoop op sporting dan kunnen we uitlopen op die Portugezen als we van ze winnen.
+2/-0

1 jaar geleden
Als we Barcelona loten spelen we mogelijk tegen Gakpo..
😉
+1/-0

1 jaar geleden
Je gaat toch niet al voor een playoff hopen op een topper? Laat die maar mooi tegen de (halve) finale langskomen. Eerst nog een paar rondes tegen de zwakken.
+1/-0

 
1 jaar geleden
PSV is de zwakke waar de andere ploegen op hopen in deze tussenronde.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Hopelijk niet zoals Rangers 'daar wel achter is gekomen'.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik denk toch dat PSV er beter op staat bij de clubs in Europa. En mochten ze PSV toch als een makkelijke tegenstander zien stellen ze dat wel bij na het analyseren van PSV- Arsenal
+1/-0

1 jaar geleden
Waar is Ajax gebleven ?
In welke pot zit Ajax ?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Die horen gewoon bij de bovengenoemde zeven ploegen maar daar kunnen we toch niet tegen loten. Het lijstje is ook van de " mogelijke " tegenstanders voor PSV.
+3/-0

 
Dezelfde pot als de tegenstanders die PSV kan treffen. Je kan in deze ronde (en ook in de volgende ronde) echter geen club uit hetzelfde land treffen.

Volgens mij kun je in de volgende ronde ook niet loten tegen de club die je in de groepsfase al getroffen had, maar dat weet ik niet honderd procent zeker.
+1/-0

1 jaar geleden
Het blijft een gedrocht die hele manier van geplaatste clubs en vangnetten voor de grote jongens.
Van de laatste acht van de champions league kan je er eigenlijk zes of zeven zo invullen. De ongelukkigen die afvallen worden bij de laatste 16 van de Europa league gegooid, zodat ze dan daar hoge ogen kunnen gooien.
Doe je je stinkende best in de Europa league en kom je een ronde verder krijg je als dank een afvaller van de CL voor je kiezen.
Kappen met die onzin:
Ga je niet door in de CL, lig je uit Europa.
Ga je niet door in de Europa league, lig je uit Europa.
Ga je niet door in de Conference league, lig je uit Europa.
+3/-0

 
In de nieuwe opzet (vanaf 24/25) is dat ook het geval
+1/-0

 
1 jaar geleden
Tnx Kaka, ik heb je feiten en wetenswaardigheden een tijdje gemist hier??
+1/-0

 
1 jaar geleden
Foei! Het is wel een tijdje behoorlijk raak geweest met schorsingen en kaarten een tijdje terug. Misschien moeten we hier ook een VAR hebben😉
+2/-0

 
1 jaar geleden
Of een jury, bestaande uit mede-posters. Vorige week kreeg ik een waarschuwing omdat ik Kees Jansma om zijn kaalheid uitschold. Of ik wat vriendelijker wilde zijn.... In plaats van een soort café waar je kunt juichen en schelden, kunt lachen en kunt huilen samen met mensen die net als jij door-en-door volzitten met clubliefde, lijkt dit een parochiehuis geworden waar meneer pastoor je de toegang kan ontzeggen omdat je een keer een vloek hebt geroepen of een scheet hebt gelaten die teveel stonk. Jammer hoor....
+1/-0

 
1 jaar geleden
Pff ja, ben ook al eens gewaarschuwd omdat ik had gezegd hoe triest het was dat sommige forummers elke keer een minnetje bij hun posts krijgen. En dan krijg ik de waarschuwing dat ik niet mag posten om het posten😒?
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake basarnhem berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets izecson klompje koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje psveldhoven ronaldopsv santos schouten sepp teze tillman veerman weghorst xavi