Transparent
Inloggen
Sluiten

'Xavi Simons in selectie Oranje voor WK, Guus Til valt af'

11 november 2022 11:02 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Xavi Simons in selectie Oranje voor WK, Guus Til valt af"; image source: Pro Shots

De Telegraaf meldt dat Xavi Simons zijn koffers mag gaan inpakken. De middenvelder van PSV behoort tot de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor het WK in Qatar. Simons speelde nog geen interland, dus hij zou op het WK direct zijn debuut kunnen maken. Guus Til behoorde ook tot de voorselectie, maar hij is uiteindelijk wel afgevallen.

Om 13:00 uur maakt bondscoach Louis van Gaal zijn selectie officieel bekend. Cody Gakpo en Luuk de Jong leken beiden al zeker te zijn van een plek.

Meer op Telegraaf.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

simons til xavi oranje afgevallen cody gaal gakpo inpakken jong koffers qatar telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden (gewijzigd)
Erg mooi voor Simons, De Jong en Gakpo... Ik begrijp trouwens uit het bericht van de Telegraaf dat bankzitters Klaassen en Taylor wel worden geselecteerd. Beetje in strijd met de van Gaal filosofie toch?
Til snap ik i.i.g. wel. Je zet hem niet in de basis en als breekijzer gebruik je De Jong al...
+1/-0

 
1 jaar geleden
Waarom pik je specifiek die twee spelers er uit terwijl er meerdere spelers worden opgeroepen die bij hun club op de bank zitten? :denk

Van Gaal heeft dat overigens al lang en breed uitgelegd dat hij die filosofie niet meer kan hanteren omdat er simpelweg te veel spelers op de bank zitten
+2/-2

 
1 jaar geleden
Waarom denk je dat ik die twee spelers van Ajax pak? Ik ben een calimero ;)
+2/-1

 
1 jaar geleden
@Brenetjes hij pikt ze eruit omdat het zwakke spelers zijn. Klaassen laat het tegenwoordig in de gros van de wedstrijden afweten en Taylor is bankzitter en in de paar wedstrijden dat hij wel basis speelde, kan je nou niet zeggen dat hij overloopt van kwaliteit.
+3/-0

 
1 jaar geleden
De van Gaal filosofie is toch dat je grote kans maakt op selectie als je met 3 sterren op de borst speelt?
+5/-1

 
1 jaar geleden
Waarom zit Gravenberch er dan niet bij. Die heeft volgens mij zelfs 4*
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik denk dat het anders sowieso nogal krap wordt om er 25 te vinden, tenzij je Smal, Van Hooijdonk en dergelijk op moet roepen. Til, Teze, Obispo zijn niet zeker bij ons als iedereen fit is.

Het valt dan wel op dat Danjuma afvalt. Malen speelt ook wel regelmatig, maar heeft al tijden geen goal of assist meer.

Edit: ik zie nu pas dat Veerman er niet bij is. Die had niet misstaan tussen die krabbers.
+1/-0

1 jaar geleden
Zeer verdiend. Was niet uit te leggen om hem niet te selecteren. Zelfde geldt overigens voor Luuk de Jong. Blijft toch apart dat onze jongens pas geselecteerd worden als de bondscoach écht niet meer om ze heen kan, terwijl spelers van een andere club worden geselecteerd als ze 3x achter elkaar een bal goed aannemen.
+1/-0

Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Ho ho schoenen nog niet inpakken … heeft hij morgen nog nodig! ;)
+2/-0

1 jaar geleden
Gakpo een goed WK en voor de absolute hoofdprijs weg door de voordeur. Xavi wat speelminuten en hij beseft dat hij bij PSV tot vaste international kan uitgroeien(en blijft!).
En Luuk een keer als breekijzer de winnende maken.

Me happy😊
+1/-0

1 jaar geleden
Dubbel gevoel, hartstikke leuk voor onze drie jongens, maar had ze persoonlijk liever hier gehouden. Je moet er niet aan denken dat er een door midden getrapt terug komt.

Alhoewel, met onze blessuregevallen na trainingen zijn ze misschien wel veiliger in Qatar ;-)
+1/-0

1 jaar geleden
Drie van ons, waarbij het me niet zou verbazen als er twee gewoon basis staan in de eerste wedstrijd, want goed in vorm (Gakpo en Luuk). Wie zou er in de spits moeten, waarom zou Luuk breekijzer moeten zijn ?

Van Ajax zijn er zeven geselecteerd, maar wie staan daarvan basis ? Remko Pasveer, Daley Blind, Jurriën Timber, Steven Berghuis, Davy Klaassen, Kenneth Taylor en Steven Bergwijn. Ik zou gokken op Bergwijn en wellicht Berghuis, van de rest weet ik het nog niet zo net (nee ook geen Timber dus), de Vrij veel stabieler.....
+2/-0

 
Van Gaal gaf bij die persconferentie net aan dat Janssen en Bergwijn waarschijnlijk de twee spitsen zullen zijn tegen Senegal
+1/-0

 
1 jaar geleden
De Vrij is niet dynamisch genoeg voor hetgeen van Gaal wilt. Zal eerder de backup zijn voor van Dijk dan concurrent voor Timber. Timber, Blind, Berghuis en Bergwijn gaan sowieso spelen. Verder is het belachelijk dat hij Taylor heeft geselecteerd. Dan had hij net zo goed Veerman kunnen selecteren. Persoonlijk had ik gekozen voor Gravenberch. Van PSV heeft Gakpo de meeste kans op speelminuten. Onze jongens hebben op hun positie toch net iets stevigere concurrentie dan die andere jongens.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Jammer van, leuk & sneu voor de al dan niet geselecteerde PSV'ers.

Mega grappig van sulletje Cillesen, bizar dat Scholletje junior en, in mindere mate, Appie Albino mee mogen.

(edit: ik hoop uiteraard dat Oranje er zsm uivliegt... maar dat is logisch)
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage