Transparent
Inloggen
Sluiten

Ruud van Nistelrooij: 'In zijn algemeenheid kunnen we redelijk tevreden zijn'

15 november 2022 19:06 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Ruud van Nistelrooij: "In zijn algemeenheid kunnen we redelijk tevreden zijn"; image source: Pro Shots

Ruud van Nistelrooij kijkt met een redelijk tevreden gevoel terug op de eerste seizoenshelft van PSV. "Als ik terugkijk, is de eerste helft van het seizoen er één met ups en downs geweest", aldus Van Nistelrooij tegenover Voetbal International. "We hebben met de Supercup de eerste prijs gepakt en vervolgens in de Europa League een heel goede campagne gedraaid met dertien punten.

De trainer gaat verder: "In de competitie staan we op een plek waardoor we na de winterstop meedoen om de titel. In zijn algemeenheid kunnen we dus redelijk tevreden zijn, maar vier nederlagen in veertien wedstrijden is natuurlijk wel te veel."

Na de nederlaag tegen AZ was Van Nistelrooij daarom ook zeer kritisch op zijn ploeg. "We zaten in een goede reeks en wilden het bevestigen in een topper", zo geeft hij aan. "Het resultaat is uiteindelijk zeer teleurstellend, want als we hadden gewonnen, hadden we daar gestaan waar we wilden, nadat we ons de afgelopen weken goed hadden teruggeknokt. Het is uithuilen en opnieuw beginnen."

Meer op VI.nl




Tags

nistelrooij algemeenheid campagne supercup teruggeknokt titel topper uithuilen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
Ruud, een kinderhand is snel gevuld….. 14 competitie wedstrijden waarvan 4, terecht, verloren, kom op zeg gaarne beetje zelf reflexie en misschien is “wisselen” ook te trainen?
+4/-3

 
4 weken geleden
Dat zegt hij zelf toch ook? 4 verliespotten is te veel. Uithuilen en opnieuw beginnen.

Ik vind de grootste winst dat hij het aantal tegendoelpunten per wedstrijd naar beneden heeft weten te krijgen in het laatste gedeelte van de eerste seizoenshelft. Als ze dat weten vast te houden doen we gewoon mee om de titel dit seizoen.
+1/-0

4 weken geleden
Aan de ene kant hebben we nog drie must-win wedstrijden naar de seizoenshelft en moeten onze concurrenten tegen elkaar. Aan de andere kant is 34*30/13 73 punten, wat ruim te weinig is om de doelstelling te halen.

En vorig jaar haalden we met een minder team 81 punten. Daarvoor mogen we nu nog maar drie wedstrijdjes verliezen, terwijl de selectie beter is. Al was het alleen al wegens het verminderd aantal blessures.
+1/-0

 
4 weken geleden
Je hebt al 3 uitwedstrijden gehad (Twente, Heerenveen en Groningen), waar PSV gemiddeld 5-6 punten per seizoen laat liggen. in de 2e helft van het seizoen nog maar 2 echt lastige uitwedstrijden (AZ en Feyenoord), maar de rest zou met een goede instelling resulteren in winst. Dan eindig je op 84 punten.
+1/-0

4 weken geleden
We zijn uitgeschakeld door de slechtste CL deelnemer OOIT.
We spelen thuis gelijk tegen een zeer matig Noors team.
We verliezen uit van de laagvliegers Cambuur en Groningen.
We verliezen voor DE VIERDE KEER OP RIJ thuis van AZ.
Feyenoord en Monaco thuis meer geluk dan wijsheid.
Supercup, eerste half uur weggespeeld.
Twente uit, kansloos.
TWINTIG tegendoelpunten in de competitie in 14 wedstrijden.
Daar staat dan tegenover, uit gewonnen van Ajax en Heerenveen.
Misschien denk ik dan nog teveel dat wij een topploeg zijn maar ik kan hier niet overwegend tevreden over zijn hoor. En nee we zijn zeker niet kansloos en kunnen zo nog maar kampioen worden maar daar gaat dit niet over.
+19/-4

 
4 weken geleden
Zelden zo’n goede analyse gelezen! TOP!
+2/-1

 
4 weken geleden
Blijkbaar is niet iedereen het er mee eens gezien de minnetjes, en dat mag hè het is een forum. Ben wel benieuwd of ik dan te negatief ben of anderen snel tevreden?
+1/-0

 
4 weken geleden
Ik vermoed dat je minnetjes hebt gekregen, omdat je domweg feitjes opdeunt zonder een reden erbij.

Mijn mening:
Oorzaak nr. 1 van de vele verliespunten is het wegvallen van LdJ en geen alternatief direct achter de hand had (ik zei meteen na de blessure: zet Til in de spits en dat duurde te lang, voordat dat gebeurde). Simons was leuk, maar redde het ook niet in de grotere wedstrijden.
nr.2 is dat er aantal in het team denkt dat men op 60-70% wedstrijden kan winnen en daardoor niet geconcentreerd spelen (Rangers thuis, FCT uit, Cambuur uit en Groningen uit), denk vooral aan Obispo, Sangere en Veerman.

AZ is de laatste jaren gewoon een giantslayer, dus het is geen schande om daar van te verliezen, maar je zag afgelopen zaterdag dat een gelijkspel terecht was geweest, maar Veerman geeft een zeer belabberde bal en hij hangt.

Wat ik in je betoog mis, zijn de 2 wedstrijden tegen Arsenal, waar PSV bijna geen kansen weggegeven heeft (waarschijnlijk omdat de concentratie op 100% was).

Met een volledig overzicht met wat redenen erbij had je waarschijnlijk minder minnetjes gehad
+2/-0

 
4 weken geleden
Bedankt voor je reactie, daar kan ik me wel in vinden. Maar hee met 17 plusjes en 4 minnetjes kan ik in zijn algemeenheid redelijk tevreden zijn hoor, al is 4 minnetjes wel teveel😎
+2/-0

 
4 weken geleden
Een 5,4 zou ik als cijfer geven. Toch uiteindelijk weer veelal teleurstellend alles bij elkaar opgeteld.
Schandalige inzet regelmatig ook. Cambuur uit was het dieptepunt.
+2/-1

 
4 weken geleden
Grotendeels eens met je opsomming. Maar persoonlijk vind ik dat je niks mag zeggen over Feyenoord, Monaco en de Supercup. Dat zijn topwedstrijden en als je die wint is dat een topprestatie. Dat hoeft wat mij betreft niet gedownplayed te worden door te beginnen over geluk. Anders kun je ook zeggen dat Groningen uit pech is met 27 schoten en 65% balbezit, dat doe je ook niet.

Uiteindelijk gaat het erom of het glas halfvol of halfleeg is. Ruud doet net alsof het glas driekwart vol is, maar dat is het natuurlijk niet. Met deze selectie hadden we Rangers moeten verslaan en op z'n minst Feyenoord achter ons moeten laten. We mogen van geluk spreken dat ajax zo'n waardeloze eerste seizoenshelft heeft gedraaid. Anders waren die al uit zicht geweest. Maar dat gaan ze echt niet nog een keer doen met een nieuwe trainer en weer 3 nieuwe aankopen.

Samenvattend voor mij: eerste seizoenshelft magere voldoende. Blij dat we nog op alle fronten meespelen, maar het moet beduidend beter in de tweede seizoenshelft, anders wordt het op alle fronten niks.
+2/-0

 
4 weken geleden
De afgelopen 3x tegen AZnheeft hij natuurlijk niks mee van doen maar voor de rest mee eens.
+2/-0

 
4 weken geleden
Je vergeet sowieso Arsenal thuis en de rest van de EL-campagne die gewoon beter was op alle fronten dan vorig jaar. Ook Ajax-uit zie ik niet terug. Al met al zie ik dingen waar je wel tevreden mee kunt zijn en dingen die echt beter moeten. Minder tegengoals, minder vastlopen bij een achterstand (= er moet een echt Plan-B komen, als het niet loopt) en doorselecteren al in de winter. Dat laatste lijkt al een beetje begonnen (V Ginkel-Vitesse). Scorend vermogen is OK en als iedereen meedoet, zijn we de beste ploeg van NL.
+1/-0

 
4 weken geleden
Kijk dat vind ik nu positief. De laatste drie reacties hebben allemaal betrekking op mijn bijdrage, maar alle drie zonder afzeiken of gedoe maar gewoon met onderbouwing.
Respect daarvoor hoor 👍
Alhoewel dat eigenlijk de gewoonste zaak van de wereld zou moeten zijn, maar dat terzijde.😉
+2/-1

 
4 weken geleden
Ik weet oprecht zelf niet wat ik van eerste deel moet denken. Het is een vreemd seizoen tot nu toe.
Goed; scorend vermogen. Gouden greep met xavi, benitez en luuk. Duidelijk beter qua spelers materiaal, mits fit.
Ik heb mijn twijfels bij het tactisch ingrijpen door Ruud (en Fred) wanneer de wedstrijd daar om vraagt. En het schrijvend niveau van bepaalde spelers (max bijvoorbeeld).

Er zijn knappe potjes op de mat gelegd.
Maar zo dik van Cambuur en Groningen verliezen, die toch echt tot de zwakke broeders behoren, is not done. Ongeacht de oorzaak. Mijn dieptepunt was misschien wel Twente uit. Dat je op tactisch niveau zo ondersteboven wordt gespeeld was echt schrikbarend.

Heel benieuwd waar we staan aan het einde van de rit. Het kan werkelijk nog alle kanten op.
+1/-0

 
4 weken geleden
Ik kan het ook moeilijk plaatsen hoor. Wat ik hierboven zei zijn natuurlijk de negatieve zaken. Maat bij vlagen werd er alleraardigst gevoetbald. Zelfs tegen Groningen. Ook leuke potjes tegen Volendam, Utrecht en Excelsior en Zürich.
Maar het is allemaal flinterdun. Ik weet zeker dat 95% van ons dacht dat we na Ajax vol door zouden pakken tegen AZ, en als daar dan mede door inzet niets van terecht komt mogen we toch teleurgesteld zijn.
En die 13 punten in Europa mag je ook wel wat nuanceren. 6 punten tegen Zürich, die nu nog niet snappen hoe ze ooit zo slecht konden spelen. 3 punten van Arsenal die al voor 99% zeker eerste zouden worden. 3 punten bij Bodo die ook al wisten dat ze hooguit derde konden worden. En misschien zetten we straks een goede serie neer en worden er alsnog kampioen en 50/50 dat we Sevilla uit kunnen schakelen. Dus het kan zo maar een eind goed al goed seizoen worden. Meer dan een 6- vond ik het niet.
Maar goed met allemaal zesjes ben je ook gewoon geslaagd, laten we het daar maar op houden.
+1/-0

 
4 weken geleden
Helemaal mee eens. Het is gewoon dramatisch
+1/-0

4 weken geleden
Dit is dus de mentaliteit die bij PSV heerst.Ondermaats presteren op een enkele uitzondering na en dan tevreden zijn.Is ook zo bij jong PSV.De gemoedelijkheid hoort bij Ons PSV maar het kan ook overdreven worden.Er moet gepresteerd worden om eindelijk weer eens kampioen te worden worden na 4 jaar.Valt me toch tegen van RvN terwijl hij als speler toch de winnaarsmentaliteit had.
+6/-1

4 weken geleden
Glasgow.🤑🙄
+2/-0

4 weken geleden
Hij vergeet gemakshalve maar even de even blamerende als peperdure uitschakeling door het lachwekkend zwakke Rangers. Zou ik ook doen... daardoor en door de groteske nederlagen met in totaal 7 tegentreffers in Groningen en Leeuwarden kan er niet gesproken worden over een redelijke (bijna-)seizoenshelft. Het was zéér grillig, vooral dat.
+3/-0

 
4 weken geleden
Moet er niet aan denken dat we CL gespeeld hadden - met vernederingen zoals Rangers en Ajax die gekregen hebben. Als supporter kom ik niet naar een bankrekening vol geld kijken, maar naar voetbalwedstrijden van mijn team waar ik trots van word.
+1/-0

 
4 weken geleden
Het feit dat wij door dit Rangers zijn uitgeschakeld dompelt ons in schande bij elke zware nederlaag van Rangers in de groepsfase (als ware het er een van PSV zelf).
+1/-0

4 weken geleden
Erg instabiel voor een team dat toch de sterkhouders van het vorige seizoen wist te behouden (dank JdJ). Instabiliteit lijkt meer op dat van beginnend team. Dan kom je toch bij trainer en technische staf terecht.
+1/-0

 
4 weken geleden
Er is ook een beginnende trainer. Wat dat betreft vind ik het beter gaan dan ik had verwacht. Maar ik verwachtte ook vrij weinig van zijn eerste anderhalve seizoen. Buiten de zoveelste uitschakeling in de voorronde CL valt het me dus nog best mee. Cambuur en Twente waren ook wel erg slecht, maar die had ik ook wel een aantal verwacht met een rookie trainer.
+1/-0

4 weken geleden
In zijn algemeenheid kunnen we redelijk tevreden zijn .... Heb daar toch een ander gevoel bij. Ja we winnen onderhand eens een keer in Heerenveen en Amsterdam en halen 13 punten in de EL maar dat weegt niet op tegen de uitschakeling in de CL, al 4 wedstrijden verloren in de competitie en teveel tegengoals. Bijna niemand corrigeert een medespeler tijdens de wedstrijd. Het lijkt zo allemaal veel te vrijblijvend. Dit seizoen is HET moment om weer kampioen te worden en rechtstreeks in de CL te gaan spelen omdat de ajax het toch ook een beetje laat afweten. Ik moet er toch niet aan denken dat Feyenoord kampioen wordt. Ik hou er vertrouwen in maar om nu redelijk tevreden te zijn, Nee, maar ieder zn mening Ruud.
+2/-0

4 weken geleden
In zijn algemeenheid kunnen we helemaal niet redelijk tevreden zijn. Bij ajax, net zoveel verliespunten als PSV, wordt er aan de stoelpoten gezaagd van de trainer.
+1/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.850 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert argentinie barcelona basten bekerfinale bergwijn bizar blind celtic cody denemarken ecuador foto gaal gakpo hoppa huldiging izecson japan kroatie marokko nederland oranje portugal psvrijnwoude qatar santos trestena var xavi