Transparent
Inloggen
Sluiten

'ESPN raakt rechten Eredivisie kwijt in 2025'

28 november 2022 12:07 - De Oranjewinter
Foto: Pro Shots

"ESPN raakt rechten Eredivisie kwijt in 2025"; image source: Pro Shots

Vanaf het seizoen 2024/2025 lijkt de Eredivisie niet meer uitgezonden te gaan worden op ESPN. Dat gaf Chris Woerts zondag aan bij De Oranjewinter op SBS 6. "Ziggo heeft een belrondje gedaan bij de clubs in de Eredivisie en heeft gezegd dat zij de rol van ESPN willen overnemen", aldus Woerts. "Zij willen een bieding gaan voorbereiden zodat ze vanaf 2025 niet alleen de Europese competities hebben, maar ook de Eredivisie inclusief de samenvattingen."

Volgens Woerts zal Ziggo een flink bedrag op tafel moeten leggen. "Zij zullen minimaal 150 tot 200 miljoen euro per jaar moeten betalen om die rechten binnen te halen", zo gaf hij aan. "De Eredivisie verwacht ook van Ziggo dat er een serieus voorstel gaat komen."

De clubs in de Eredivisie zouden ook een voorkeur hebben voor Ziggo boven ESPN. "Omdat de winsten dan in Nederland blijven. Bij ESPN gaan ze naar Amerika toe", zei hij daarover. "Naast Ziggo hebben ook de Amerikaanse merken Amazon, Netflix en Apple interesse. Maar ESPN zal gaan verdwijnen."

Woerts wist begin deze maand ook als eerste al te onthullen dat Ziggo de rechten van de Europese toernooien had binnen gehaald vanaf het seizoen 2024/2025.
Tags

eredivisie espn ziggo woerts amazon amerika apple belrondje bieding nederland netflix oranjewinter samenvattingen voorbereiden winsten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Van die winsten kunnen ze dan fijn Ajax blijven sponsoren.

Tegenover de (andere) Amerikaanse merken is Ziggo sowieso kansloos, zodra er meer geboden gaat worden gaan die principes "winst blijft in NL. etc." als eerste van tafel.

Against modern football.
+1/-1

 
3 maanden geleden
Het is nog maar de vraag of ze dan nog steeds hoofdsponsor zijn
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Ben benieuwd hoe dat tzt gaat werken dan. Nu heb je ESPN als uitbreiding, maakt niet uit bij welke TV-provider je zit. Gaat Ziggo dat ook aanbieden? Of word je straks verplicht om kabel (TV en internet) af te nemen om voetbal te kunnen kijken?
+1/-0

 
3 maanden geleden
Dat is er nu toch ook al? Je kan Ziggo Sport als tv pakket nemen
+3/-0

 
3 maanden geleden
Verrek, nooit gezien... :$
+1/-0

3 maanden geleden
Lijkt me raar als zij dan ook nog eens de hoofdsponsor van de club uit amsterdam zijn.
+2/-0

3 maanden geleden
Afgezien van het feit dat het wat mij betreft niks uitmaakt of Nederlandse of buitenlandse aandeelhouders rijk worden van winst die gemaakt wordt met de televisierechten, lijkt het mij zeer onwaarschijnlijk dat Ziggo/Vodafone Nederlandse aandeelhouders heeft. Doe maar gewoon naar de hoogste bieder, uiteindelijk zitten we bij welke zender dan ook toch weer te kijken naar dezelfde analisten achter een zelfde soort desk en wedstrijden met dezelfde verslaggevers.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Is idd eigendom van Liberty Global en Vodafone, die op de NASDAQ en de LSE genoteerd zijn.
+1/-0

killermfc (geschorst)
3 maanden geleden
Is nog maar de vraag natuurlijk.

Persoonlijk zou ik het jammer vinden. ESPN doet het namelijk voortreffelijk. Alleen zonde dat men destijds gekapt is met de 2e divisie.

Plus ik ben liefhebber van de 4 traditionele Noord-Amerikaanse sporten. Blijft dan altijd weer de vraag wat daarmee zal gebeuren.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Helemaal mee eens! Al die abonnementen voor sport en streamingdiensten zijn niet meer bij te houden en het is een zoekplaatje wat waar is. En de besparing zal waarschijnlijk niet doorberekend worden.
+2/-0

3 maanden geleden
Idd jammer. Vind ESPN het ook goed doen tegenwoordig met best schappelijke prijzen en opties om te kunnen kijken. Betwijfel of dat bij Ziggo hetzelfde gaat zijn, zeker voor de niet Ziggo klanten.

Winst blijft in Nederland is een beetje een kul argument. Zoals hierboven gezegd. Aandeelhouders van Ziggo zitten net zo goed grotendeels in het buitenland.
+1/-0

3 maanden geleden
“De clubs in de Eredivisie hebben een voorkeur …” …
Nou, ik denk dat ze daar dus gewoon Ajaks mee bedoelen?!
Waarom zouden de clubs (ik bedoel iedere club behalve Ajaks) tegen een hoger bod van een andere aanbieder zijn?! Daar zouden ze toch allemaal beter van worden?!
+2/-0

3 maanden geleden
Ik zou het om eerlijk te zijn bijzonder en onwenselijk vinden als de hoofdsponsor van een van de clubs uit de eredivisie ook diegene is die de uitzendrechten in zijn bezit heeft, aangezien die partij ook een en ander te zeggen heeft over het verzetten van wedstrijden en daarmee dus ook invloed kan uitoefenen op een competitie waar een van "hun clubs" aan deelneemt.
+1/-0

 
3 maanden geleden
En wie zegt dat zij dan nog steeds hoofdsponsor zijn?
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ik niet, ik zeg alleen dat ik het onwenselijk zou vinden als de combinatie uitzendgemachtigde / hoofdsponsor zich wel voor zou doen.
+1/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.834 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanholt albert bakayoko bergwijn brands breedte crockett dortmund ehvdgxt feyenoord gakpo guppie guti hazard huur james jarred jong karlsson madueke mild obispo recentelijk sangare silva skerla sonny thorgan trestena tsygankov