Transparent
Inloggen
Sluiten

Xavi Simons debuteert tijdens zege van Oranje tegen Verenigde Staten

3 december 2022 17:51
Foto: Pro Shots

Xavi Simons debuteert tijdens zege van Oranje tegen Verenigde Staten; image source: Pro Shots

Het Nederlands elftal heeft op het WK in Qatar de kwartfinale weten te bereiken. De Verenigde Staten werd met 3-1 verslagen. Cody Gakpo stond weer in de basis en was opnieuw belangrijk voor de ploeg. Hij vervulde met een voorassist een belangrijke rol bij de openingstreffer van oud-PSV'er Memphis Depay, terwijl hij in de tweede helft Oranje redde door een bal van de lijn te halen. De absolute man van de wedstrijd was een andere voormalig PSV'er. Denzel Dumfries was met twee assists en een doelpunt de ster op het veld.

In de slotfase volgde er bovendien een lang verwacht moment. Xavi Simons kwam als invaller binnen de lijnen en maakte daarmee zijn debuut voor het Nederlands elftal. De middenvelder van PSV is daarmee de jongste speler ooit van Nederland die in actie is gekomen tijdens een knock-out ronde van een WK. Inclusief blessuretijd kwam hij tot bijna een kwartier speeltijd. Gakpo werd uiteindelijk in blessuretijd gewisseld, terwijl Luuk de Jong opnieuw niet in actie kwam.




Discussieer mee op de forums


Tags

oranje simons xavi gakpo cody depay dumfries jong nederland qatar ster

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Fijn voor Xavi en hopelijk beseft hij dat hij voorlopig bij ons moet blijven om zich vast in de selectie van Oranje te spelen.
+4/-0

Temporiseerde wel in opdracht van v Gaal lijkt.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Viel me ook op. Leek wel alsof hij bewust wat achter de man paste ipv in de diepte.
+2/-0

1 jaar geleden
Anti voetbal tegen een team als de VS😂, wint het helaas van een echte eenheid en een leuk voetballend team.
+5/-9

 
Who cares. Ze hebben gewonnen, het enige dat telt
+4/-0

 
Kan wel zijn @Jesper maar het is KO fase en wie gaat er door?
JUIST.
+1/-0

1 jaar geleden
Vond de tactiek nog niet zo verkeerd. Het is dat Klaassen en de Roon elke bal inleverden. Tweede helft was best aardig toch. Behalve Koopmeiners dan weer🤔
+10/-0

 
Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
En wat dacht je van die Blind … en trouwens Frenkie de Jong ook!
+1/-0

1 jaar geleden
Denzel Dumfries werd na de vorige eindronde voor appel & ei verkwanseld... hopelijk geldt zulks niet voor Cody Gakpo, komende zomer. Maar goed, dat was John, nu mag Marcel het doen.
+3/-1

 
1 jaar geleden
Er zat toen niet meer in dan 15 miljoen want er was slechts één geïnteresseerde club en de meeste clubs stonden er nog slecht voor in die corona zomer. Ook Brands had hier niet meer uitgehaald. Sterker nog, die was zelf met Everton al afgehaakt voor Dumfries.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat viel best mee hoor. Maar als JdJ voorafgaand aan EK al gaat verkondigen dat Denzel €15M moet kosten, tja dan wordt het lastig, top-EK of niet. Als ik mij niet vergis, had Inter vlak daarvoor van Chelsea al een slordige €100M ontvangen voor de niet bijster talentvolle spits Romelu Lukake.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ga je nu alweer zelf nieuws verzinnen? :D
+2/-0

1 jaar geleden
Nog steeds een schande ja, die fooi wat dat klote Inter betaalde voor Dollen Dries. Nu al het tweede toernooi dat ie uitblinkt, en bij Inter is ie ook al binnen een jaar publiekslieveling. Als ik Brands was zou ik gewoon nog een extra factuur van 10M sturen, onder het motto dat de vorige TD dacht dat ie voor Bruma aan het onderhandelen was.
+4/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato hendrikus izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage