Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV mag bij uitwedstrijd tegen Feyenoord uitvak maar voor de helft vullen'

12 december 2022 22:17 - Talkshow Eeuwig Trouw
Foto: Pro Shots

"PSV mag bij uitwedstrijd tegen Feyenoord uitvak maar voor de helft vullen"; image source: Pro Shots

Algemeen directeur Marcel Brands is tijdens de Talkshow Eeuwig Trouw van de Supportersvereniging PSV ingegaan op de incidenten die er steeds vaker zijn met supporters. Brands gaf aan zich serieus zorgen te maken. "Ik praat elke vijf a zes weken met verschillende geledingen van de supportersgroepen. Vlak voor de wedstrijden tegen Ajax en Bodø/Glimt had ik al gewaarschuwd dat de volgende stap zou zijn dat we geweigerd zouden gaan worden", aldus Brands. "We wisten natuurlijk al dat dat in Amsterdam het geval was, maar toen kwam ook die straf van Bodø enkele dagen later. Dat was vreselijk."

Brands is bang dat er nog meer straffen gaan volgen. "Ik heb bij de vergadering van de Eredivisie gezegd dat als we dit niet onder controle krijgen en dit zo door blijft gaan, we genoodzaakt zullen zijn dat er geen uitsupporters meer mee mogen nemen", zo gaf hij aan. "Sommige clubs in Nederland zullen dat niet erg vinden, maar voor ons is dat verschrikkelijk. Ons uitvak zit altijd vol."

De algemeen directeur gaf daarbij aan dat PSV ook voor de uitwedstrijd tegen Feyenoord gestraft is. "Dat is nu gehalveerd", zei hij daarover. "Er is nu in Nederland een systeem gaande dat als er gerotzooid wordt je de volgende keer nog maar de helft van het aantal kaarten krijgt en bij een volgende keer wordt dat weer gehalveerd. Dat is een beetje het begin van het einde. Het is een grote zorg."

Brands haalde hard uit naar degenen die steeds voor problemen zorgen. "Het is maar een kleine groep, maar dat groepje verziekt het wel enorm", reageerde hij daarop. "Deze week gaan de eerste brieven de deur uit naar de mensen die wij aansprakelijk stellen voor de boetes die wij krijgen en dat zijn serieuze boetes. Ik begrijp best dat er emoties bij een wedstrijd zijn, maar dat mag geen reden zijn om fakkels in een ander vak te gooien of de boel te slopen. Dan ben je geen echte supporter. Alleen dit seizoen al hebben we al meer dan 150.000 euro aan boetes gehad."
Tags

brands feyenoord uitvak gehalveerd nederland brieven eredivisie fakkels genoodzaakt gerotzooid gewaarschuwd glimt slopen supportersvereniging talkshow trouw uitsupporters verziekt zorg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Maar dan ook nooit meer een ajacied of feyenoorder in ons uitvak. Alle kaarten naar PSV.
+8/-0

1 jaar geleden
We komen op het punt dat wij ook maar wat van de uit supporters moeten gaan weren.

Ja ik weet het, Brabantse gastvrijheid etc.
Zelf onze rotzooi aanpakken etc.

Klopt allemaal maar dat meten met twee maten komt mijn strot uit.
+11/-0

1 jaar geleden
Tijdens het kampioensduel tegen Ajax werd de tribune in de fik gestoken, hoezo is er toen niet opgetreden? Waarom zijn we in dit soort gevallen zo gastvrij?
+4/-0

1 jaar geleden
Als wij gestraft worden door Feyenoord, dan moet hun uitvak bij ons inmiddels 10 jaar leeg blijven. En ik blijf erbij, Ajax dit seizoen dan ook niet welkom bij ons. Gelijke monniken gelijke kappen, gelijke rabbi's gelijke keppeltjes. Gelukkig zijn er altijd nog de thuistribunes.
+5/-1

 
1 jaar geleden
Dat is het probleem bij het bestuur van PSV . Die vinden/vonden alles al jaren best . Reageren/protesteren bij zaken waar PSV duidelijk belazerd werd ? Laat maar gaan dachten ze. Toon schreef liever een onzinnig boekje .
Femke Halsema was ook aan één oor doof . Laat dat tuig van de favorietjes van de knvb ook lekker 30 jaar wegblijven dan lijkt me. Gok dat die gewoon welkom blijven…
+2/-0

1 jaar geleden
Gelukkig was het maar kattenkwaad :denk
+1/-2

1 jaar geleden
En de gezwellen verpesten het weer opnieuw voor de rest
+3/-1

1 jaar geleden
Iemand nog iets gehoord of gelezen wat de gevolgen zijn van de 'alle boeren zijn homo's' spreekkoren tijdens de laatste editie in A'dam?
+10/-0

 
1 jaar geleden
Nee joh, dat is ludiek en grappig, daar moeten die provincialen niet moeilijk over doen.😒
+2/-0

1 jaar geleden
Maar wat doet psv zelf aan supporters van de eigen club die zich misdragen?
Er zijn tegenwoordig goede camerabeelden. Je weet precies wie er in het uitvak zitten. Spoor ze op en geef ze zelf een landelijk stadionverbod.
+3/-0

1 jaar geleden
Thuis tegen 020 sowieso alle kaarten van t uitvak aan ons eigen publiek doneren , die linkse t… deed tzelfde
+4/-1

1 jaar geleden
Het probleem is dat de meeste veroorzakers ook de meeste loyaliteitspunten hebben. Als er minder kaarten beschikbaar komen, zitten zij er wel en kan ik (probeer 3 a 4 keer per jaar mee te gaan) niet naar uitwedstrijden.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Krijgen de kaarten en zo dus de punten en de meeste weten wel wie het zijn ,,,Dat wordt weer net als vroeger wil je gaan kaarten op thuis vakken ...
+1/-0

1 jaar geleden
Nou dan mag die ene uit supporter van Excelsior nog negen keer de beest uithangen voordat zijn 1000 beschikbare uit tickets zijn teruggebracht tot 1 😊
+2/-0

1 jaar geleden
Als supporters nu eens kappen met die onzin en eens gewoon aanmoedigen! Waarom moet je uit naam van ons PSV deze onzin uitvoeren? Gedraag en moedig het team nu gewoon op normale manier aan!
+1/-0

1 jaar geleden
Ik neem aan dat PSV gestraft wordt vanwege de gebeurtenissen na de wedstrijd Fey-PSV van afgelopen seizoen.

Was dat niet de wedstrijd waarbij:
1. Guzubuyuk de deur naar het kampioenschap dicht kegelde met zijn eigen regels.
2. Gedoe met Feyenoord na de wedstrijd: feyenoord kon in het stadion gewoon richting uitgang PSV vak lopen en de PSV supporters die van de trap afkwamen om naar de bussen te gaan met projectielen te bekogelen.
Daar kwam inderdaad een reactie op door het terug gooien van spullen.
3. De politie aan de kant van feyenoord bij hun hooligans stond en alleen toekeek hoe ze vanalles over het hek smeten richting PSV.
4. De politie vervolgens aan de PSV kant wel charges durfden te maken op een volgepakt gedeelte van het stadion, waarbij onschuldigen nergens naar toe konden en in de verdrukking kwamen.

Pfff, die middag....

Straks stelt PSV nog voor om voortaan ook bij de thuiswedstrijden van PSV tegen ajax en feyenoord uit voorzorg de helft van alle PSV supporters te weren.

Het moet allemaal niet gekker worden....
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

abn amro bakayoko bankzitten basarnhem bodo bommel bosz degradatie dortmund expertisegebied feyenoord gaal heerenveen izecson kampioenskandidaat lozano nistelrooij overtredingen petrovic psvrijnwoude saibari sancho santos sinner skipper tennis tillman utrecht vaart