Transparent
Inloggen
Sluiten

Ruud van Nistelrooij: 'Manier hoe spelers reageerden na Cambuur-uit was bijzonder'

19 december 2022 10:05 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

Ruud van Nistelrooij: "Manier hoe spelers reageerden na Cambuur-uit was bijzonder"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft Ruud van Nistelrooij aan dat de reactie na de uitwedstrijd tegen SC Cambuur zorgde voor een bijzonder moment. "Na zo'n wedstrijd knalt het. En goed ook. Dat moet, je kunt dat niet laten kabbelen als trainer", aldus Van Nistelrooij. "Ik ben op dat moment iemand die er met emotie ingaat en toch de relatie met een speler kan behouden, omdat ik iemand als mens waardeer."

Van Nistelrooij gaat verder: "Ik deed het hier niet tijdens of direct na de wedstrijd, maar een dag erna heb ik heel pittig gereageerd. De manier waarop we toen met de spelers en technische staf de zaak nabespraken, zal ik niet meer vergeten. Je kunt winnen, je kunt verliezen. Dat hoort er soms bij. Maar die wedstrijd? Die was echt to-taal onacceptabel."

Het resultaat in Leeuwarden greep hem ook aan. "Omdat we finaal door de ondergrens gingen. Maar dan ook echt finaal. Dan moet het knetteren, omdat de zaak meteen weer ten goede moet keren", zegt hij daarover. "Dat is gelukt. Cambuur-uit kostte ons op een ontluisterende manier drie punten, maar heeft uiteindelijk ook veel opgeleverd omdat we daarna een goede reeks neerzetten."




Tags

nistelrooij cambuur finaal reageerden ingaat kabbelen knalt knetteren nabespraken pittig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Tja,en dan gaat het op een domme manier weer mis tegen AZ.
+2/-0

1 jaar geleden
Zo goed was die reeks niet toch? Na een moeizame overwinning in Heerenveen daarna goed tegen Utrecht, maar vervolgens weer puntverlies tegen Groningen.
+4/-0

1 jaar geleden
Het is allemaal nog heel wisselvallig. Overwinningen op Feyenoord en Ajax, maar wel 2x verliezen in het hoge noorden. Afsluiter tegen AZ was ook triest. Dit seizoen zijn er zeker mogelijkheden om kampioen te worden, maar ik denk dat er nog te veel onervarenheid is en de verdediging te onbetrouwbaar.
+2/-0

1 jaar geleden
Voorkomen is beter dan genezen.
+2/-0

1 jaar geleden
Aardige jongen, maar begin twijfels te krijgen bij z'n capaciteiten bij dit soort uitspraken "omdat de zaak meteen weer ten goede moet keren", zegt hij daarover. "Dat is gelukt". Volgens mij is dat niet gelukt, gezien het knullig puntverlies daarna. Ik hoop dat ik binnenkort ongelijk krijg, maar het is en blijft een risico een trainer zonder ervaring voor de groep te zetten, niet voetbaltechnisch maar wel als coach en hoe het maximale uit een groep te halen. PSV had gewoon ruim bovenaan moeten staan met deze selectie.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Mee eens, zie mijn post onder De Kenner.
+1/-0

1 jaar geleden
Je kan ook een keer in de spiegel kijken. Het falen van het elftal gaat keer op keer hand in hand met het willen spelen zonder Gutiérrez. Of iig een speler die op dezelfde wijze speelt. Sangare is niet geschikt voor die rol en Veerman ook niet. Dus het hoeft niet te knallen, maak de komende wedstrijden maar eens de juiste keuzes.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ik ben niet zo'n voorstander van schreeuwen als oplossing. Als de spelers op de verkeerde plek staan, de veldbezetting niet klopt, en er open lijnen liggen om een bal doorheen te spelen dan kan je als speler rennen wat je wilt. Dan ben je bijna altijd te laat. Pass-lijnen dicht houden, spelers iets afschermen zodat ze niet aan kunnen worden gespeeld, als middenveld en verdediging steeds in de weg lopen tav de opbouw kan veel meer opleveren. Dan ben je namelijk het probleem aan het oplossen. Heeft in essentie met ruimtelijk inzicht te maken. Daar zit bij mij ook de twijfel tav Ruud. (Dit is ook voor @pvh25)
+3/-0

 
1 jaar geleden
PSV moet idd. veel compacter spelen, soms doen ze dat ook en dat is dan ook meteen te merken in de controle. Begin van seizoen zei RuudvN dat hij juist met grote ruimtes wil spelen, dat lijkt mij helemaal uit de tijd vandaag de dag. In de thuiswedstrijd tegen Bodø/Glimt stond hun rechtsbuiten op een gegeven moment meer dan 20m!! vrij aan de zijlijn waarna hij de bal kreeg de ruimte indook, totaal vrij kon passen(hij had nog 'n pilske kunnen drinken), en er bijna een goal uitkwam. Twee minuten later stond ie weer helemaal vrij, daar snap ik hélemaal niets van, ook dat liep gelukkig goed af. Alle grote teams spelen compact, dat heeft 'n reden...
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik heb ook dat ik naar de veldbezetting zit te kijken en dat ik het spel niet snap. Dan zit ik toch een beetje te zoeken achter de TV. Bij team van 88 en andere goede PSV-teams had ik dat nooit.
+1/-0

 
Je weet dat Guti de Verlosser tegen Rangers en AZ gewoon in de basis stond? :denk
+1/-1

 
1 jaar geleden
Lol de Verlosser. Het gaat om de juiste keuzes maken. De juiste keuze is een speler die die positie kan bespelen. Die andere twee kunnen dat duidelijk niet en het team staat dan niet goed. En ook de tegenstander kijkt naar onze wedstrijden. Als in het geval van Az die Janssen Gutiérrez vast zet. Dan is de oplossing niet dat Ruud spelers gaat wisselen en zich boos gaat maken, maar dat hij met een oplossing komt.
+2/-0

 
1 jaar geleden
De Kenner is in zijn post volgens mij duidelijk, zeker als je zijn andere posts erbij neemt. Hij vind dat Sangare geen stofzuiger is die echt de lijnen dicht houdt, en hij vind dat je er eerst voor moet zorgen dat het team goed staat tov de tegenstander. Spelers net iets anders opstellen is dan de oplossing, en dan is wisselen van een speler overbodig.
+2/-0

 
En nogmaals: er zijn meerdere oplossingen die je kan uitvoeren. Tegen AZ koos hij er voor om (onder meer) Guti te wisselen in de rust. Het had uiteindelijk geen invloed op het resultaat, maar als na rust liep het wel beter dan in de eerste helft.

Dat met Guti in de basis ook gewoon van Rangers werd verloren word hier ook keer op keer genegeerd. Want dat past opeens niet in het straatje blijkbaar. Wat hieronder ook al door iemand wordt gezegd: het wordt Van Nistelrooij verweten dat Guti niet speelde tegen Twente en Groningen. Tegen Groningen was hij geblesseerd, daardoor speelde hij niet. Tegen Twente was hij de nacht voor de wedstrijd pas teruggekeerd uit Mexico. Nogal logisch dat je een speler dan spaart na zo'n lange vliegreis.
+1/-2

 
1 jaar geleden
Je weet precies hoe ik erover denk.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Kan zeker een oplossing zijn, maar als je tactisch vastgezet wordt moet je meer doen dan een poppetje verwisselen. Vooral als die persoon exact hetzelfde moet gaan doen, maakt het vaak geen verschil. De 2e helft tegen Az was nog slechter dan de eerste. Je weet nav de eerste helft notabene hoe az deze wedstrijd aanpakt en gaat op dezelfde voet verder. Enige verschil als Veerman een bal trapt ziet het er mooier uit dan als Guti het doet. Resultaat blijft echter hetzelfde.
+2/-0

 
Heb je uberhaupt de wedstrijd wel gekeken als je serieus beide dingen wil beweren? :I
+1/-1

 
1 jaar geleden
Als je het hebt over de wedstrijd waarbij we twee schoten op doel hadden in de gehele wedstrijd. Dan heb ik dezelfde wedstrijd gezien. Psv was de gehele wedstrijd onmachtig. Maar kennelijk heb jij er een andere kijk op.
+1/-0

Dus iedereen hier is het ermee eens dat Guti permanent basis is om de stofzuigersbasis te vervullen, waarom Ruud niet?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Het is inderdaad echt belachelijk dat Ruudje hem niet opstelde toen hij geblesseerd was tegen Groningen of tegen Twente aan de kant werd gehouden toen hij vermoeid was omdat hij die avond daarvoor pas terug kwam uit Mexico
+1/-0

1 jaar geleden
Zo'n goede reeks volgde er niet hoor, de 3e competitiewedstrijd erna werd alweer verloren van Groningen op minstens dezelfde schandalige manier. Na Cambuur 3 van de 11 wedstrijden verloren maat.
Een sterke serie noem ik maximaal 1 op 11 verliezen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Hahaha, ga je nu werkelijk beweren dat de nederlagen tegen Cambuur en Groningen op dezelfde manier verloren gingen? :D :D Kijk je de wedstrijden wel?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Had toch allebei met de slappe instelling te maken dacht ik
+1/-0

 
1 jaar geleden
Je hebt het inderdaad niet gezien dus. Dan is dat ook weer duidelijk :)
+1/-0

1 jaar geleden
Nu alle uitwedstrijden winnen, dan worden we het
+2/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage