Transparent
Inloggen
Sluiten

Sávio tot halverwege februari niet inzetbaar voor PSV na goede prestaties van Brazilië Onder 20

26 januari 2023 20:41
Foto: Pro Shots

Sávio tot halverwege februari niet inzetbaar voor PSV na goede prestaties van Brazilië Onder 20; image source: Pro Shots

PSV zal het zeker tot halverwege februari moeten doen zonder Sávio. De aanvaller maakt deel uit van de selectie van Brazilië Onder 20 en donderdagnacht werd een plek in de finaleronde van de CONMEBOL Sudamericano Sub-20, het kampioenschap van Zuid-Amerika voor spelers tot 20 jaar. Omdat Brazilië de finaleronde heeft bereikt zal Sávio de wedstrijden tegen Go Ahead Eagles, Feyenoord, FC Emmen (beker) en FC Groningen zeker moeten missen aangezien de laatste wedstrijd op zondag 12 februari wordt gespeeld.

Mocht Brazilië bij de beste vier landen eindigen, kwalificeert het zich voor het WK Onder 20 dat in mei wordt gespeeld in Indonesië. Als Sávio voor dat toernooi ook wordt opgeroepen zal hij de laatste wedstrijden van de Eredivisie ook aan zich voorbij moeten laten gaan. De aanvaller van PSV wacht op het huidige toernooi echter nog op zijn eerste speelminuten. Ondanks dat hij met nummer 10 op de spelerslijst staat, kwam hij in de eerste drie wedstrijden niet in actie. Sávio moest zelfs steeds op de tribune plaats nemen.

Bij PSV moet de Braziliaan vooralsnog ook genoegen nemen met een bijrol. De aanvaller kwam tot nu toe tot acht officiële wedstrijden in de ploeg van Ruud van Nistelrooij, allemaal als invaller. Voor Jong PSV speelde Sávio zeven duels in de Keuken Kampioen Divisie.




Discussieer mee op de forums


Tags

savio finaleronde amerika bijrol braziliaan conmebol donderdagnacht eagles emmen eredivisie feyenoord groningen indonesie jong kwalificeert nistelrooij spelerslijst sub sudamericano

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Ik snap dat we spelers naar zo'n toernooi laten gaan, maar ik zou wel als voorwaarde stellen dat hij op zijn minst in aanmerking komt omin te vallen daar. Als hij alleen maar op de tribune zit is het voor iedereen beter als hij bij ons op de bank zit om in te vallen. Bij ons is het op dit moment wel reëel dat hij kan invallen namelijk.
+1/-0

 
Clubs zijn verplicht om spelers af te staan. Je kan hooguit de speler zelf onder druk zetten dat hij zich afmeldt, maar de eerste Zuid-Amerikaan die niet voor zijn land wil spelen moet volgens mij nog geboren worden.
+1/-0

1 jaar geleden
Het is maar goed dat we zo goed in de aanvallers zitten.
+2/-0

1 jaar geleden
Ik zou zeggen, mooi voor die jongen, het hoe en waarom hij nog niet echt aan spelen toekomt tot nu toe , geen idee, maar het is nou niet dat we een basisspeler gaan missen in die periode.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Nou als de reden is dat hij Bakayoko, El Ghazi en Til niet uit de basis kan spelen dan missen we er inderdaad niets aan. Maar wat doet hij dan in Godsnaam bij PSV?
+1/-0

Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Nou, dat is dus een nuttige transactie gebleken … ;)
Waarom hebben we hier tijd en geld aan besteed?? Om City een plezier te doen??
+1/-0

1 jaar geleden
Scheelt weer, een speler minder die (op dit moment) veel te kort komt om een rol in PSV-1 te mogen spelen.
+1/-0

1 jaar geleden
De laatste weken was een uitgelezen kans om zich in de basis te spelen. Helaas heeft PSV waarschijnlijk weer aan een aantal voorwaarden laten opnemen, zodat ze niet konden weigeren. Leuk zo'n huurspeler maar als je niks hebt aan zijn exposure op toernooitjes, plus je bent hem meerdere maanden kwijt hoeft het van mij niet zo. NU! had je hem kunnen gebruiken. Want veel slechter dan bijv een El Ghazi zou hij niet geweest zijn toch? Jammer, gemiste kans.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage