Transparent
Inloggen
Sluiten

Marcel Brands: 'Uiteindelijk moeten we wel de continuïteit van de club voor ogen houden'

31 januari 2023 19:17 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Marcel Brands: "Uiteindelijk moeten we wel de continuïteit van de club voor ogen houden"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf is algemeen directeur Marcel Brands uitgebreid ingegaan op de huidige situatie bij PSV. De club wil financieel een stapje terug doen en daardoor was het onvermijdelijk dat Cody Gakpo deze transferwindow zou vertrekken bij de club. "Je wil succes hebben en dan mag je best een beetje risico nemen, maar het moet wel verantwoord blijven", aldus Brands. "Uiteindelijk moeten we wel de continuïteit van de club voor ogen houden."

Indien Gakpo niet verkocht zou zijn, zou PSV diep in het rood komen. "Als we op -30 miljoen euro waren uitgekomen, wat zomaar had gekund, dan gaat je eigen vermogen naar -13", zo geeft Brands aan. "Dan moet je voor elke uitgave van boven de 25.000 euro toestemming vragen aan de KNVB. Dat moet je natuurlijk te allen tijde zien te voorkomen als PSV."

Uiteindelijk vertrok ook Noni Madueke bij de club. "In eerste instantie hebben we gezegd, dat we niet nog een speler wilden verkopen. Niet wetende, dat er zo’n bod zou komen", zegt hij daarover. "Ook met het risicoprofiel van Madueke was dat een bod dat we niet konden weigeren. Daarbij kwam dat de speler zelf vanwege privé-redenen terug wilde naar Engeland. Uiteindelijk hebben we daarom ingestemd met een vertrek."

PSV moest dit seizoen voor bijna 47 miljoen euro verkopen om een verlies te voorkomen. Vijf jaar geleden was dat nog minder dan 20 miljoen euro. "Ik vond dat we daar wat voorzichtiger in moesten worden, anders wordt de druk op transfers zo immens", zo geeft Brands uit. "Vorig jaar was te zien dat je voor 60 miljoen euro bruto hebt verkocht en dat je nog steeds maar eindigt met een klein plusje van 1 miljoen euro."

Brands wil hiervoor de schuld niet neerleggen bij Toon Gerbrands. "Er is bewust risico genomen. Daar is iedereen bij geweest. Dat is niet Toon zijn idee geweest. Als wij beslissingen maken, doen we dat als directie, maar er is ook een raad van commissarissen en een stichting bij betrokken", legt hij uit. "Maar we zijn tot de conclusie gekomen, dat het iets te risicovol is. Als we op deze manier zouden doorgaan, zouden we te afhankelijk zijn van Champions League of die ene grote verkoop. En zelfs die grote verkoop zou al niet eens meer groot genoeg zijn. Ook na de recordverkoop van Gakpo hadden we voor dit seizoen nog geen plusje. Dan moet je wel kijken of het zo verder kan."

Meer op Telegraaf.nl
Tags

brands gakpo madueke plusje bruto cody engeland gerbrands immens ingestemd knvb onvermijdelijk recordverkoop risicoprofiel telegraaf transferwindow uitgekomen voorzichtiger wetende

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Duidelijk verhaal. Blik op de toekomst nu.
+5/-0

2 maanden geleden
Brands hoor je niet vaak praten maar als hij spreekt dan valt er in deze wat mij betreft geen spelt tussen te krijgen. Alles wat hij zegt kan ik me wel in vinden. Ik zou Brands wel willen meegeven dat hij iets vaker uitlegt hoe PSV ervoor staat en supporters vertelt welke wegen de club moet bewandelen. Ik denk dat dit voor meer begrip zorgt bij onze achterban.
+7/-0

2 maanden geleden
Ze hebben er dus een complete puinhoop van gemaakt en de komende jaren moeten we het met kleine transfertjes doen terwijl de beste jongens moeten vertrekken. Dit jaar maar kampioen worden dan, want dat gaat de komende 10 jaar niet meer gebeuren.
+1/-4

 
2 maanden geleden
Dan kunnen ze juist wel weer grotere transfers doen. Het zit hem vooral in veel te hoge salarissen en te grote selecties.

John de Jong heeft dure spelers in huis gehaald onder druk van Schmidt. Zoals Mvogo, Max, Zahavi, Götze. En de jaren daarvoor heeft hij een aantal grote dure miskopen gedaan met hoge salarissen waar de club jaren aan vast zat. Zoals Bruma en Baumgartel. En dan had je van Brands nog de erfenis Luckassen en Romero.

Het grootste deel hiervan is inmiddels vertrokken. Dus krijgt PSV voor komend seizoen alvast wat meer lucht.
+1/-0

2 maanden geleden
Ben ik toch benieuwd wat ze dan nu aan het einde seizoen beschikbaar hebben voor nieuwe aankopen, als er niks meer wordt verkocht (bijna alles is gehuurd ;) ) ….
Oh ja, Sangare gaat misschien wel verkocht worden …
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dat, en het bedrag voor Madueke is nu niet uitgegeven, los van wat nog nodig is om schulden af te lossen.

Ik had ergens nog stille hoop dat er een klapper kwam, a la Gotze. Maar die hoop is ijdel.
+2/-0

2 maanden geleden
John de Jong: "we gaan erop en erover bij ajax". Ik snap het verhaal van Brands, maar ergens is besloten het dus anders te doen.
+1/-0

2 maanden geleden
Deze uitleg zat er wel aan te komen maar wel goed om nu met die transparantie naar buiten te komen en zodoende misplaatst hoge verwachtingen weg te nemen en onnodige onrust buiten de deur houden.
+1/-0

2 maanden geleden
Er is de afgelopen 4/5 seizoenen grof geld uitgegeven, speculerend op succes dat er nooit kwam.

Belangrijkste reden dat dit succes er nooit kwam is dat dat geld aantoonbaar compleet verkeerd besteedt is.

Hoofdschuldige? John de Jong en team.
+1/-0

2 maanden geleden
Hoe is het toch mogelijk dat PSV deze fout maar blijft maken. Jarenlang is er voorgehouden dat we op EL-niveau begroten. En nu moet je gewoon zo'n beetje je complete voorhoede verkopen om niet diep in het rood te zakken. Krankzinnig.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Mede doordat de druk enorm is om mee te kunnen blijven doen met ajax. Druk van de achterban van de media moet je niet onderschatten.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ja,en dan sluipt dat er elk jaar toch een beetje meer in.
Het blijft een grillige emotionele bedrijfstak.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Maar we staan nu weer op 0 dus kunnen er weer 5 jaar tegenaan ;)
+1/-0

reactie verwijderd

2 maanden geleden
Maar volgens Gerbrands begrootten we toch op EL niveau? Dat was dus niet waar. Zeker de RVC moet dat geweten hebben, waarom hebben die niet ingegrepen dan ? Of waren die het eens met deze koers? Dan hebben we nu toch een probleem lijkt me, of voortschrijdend inzicht ofzo... Hoop wel dat er nu niemand meer John de Jong gaat verdedigen. Dat je min of meer gedwongen wordt om accoord te gaan met een opbrengst van 2 m voor Max. Volgens mij betaal je al meer voor een back van Utrecht.
+1/-0

2 maanden geleden
Dit verklaart dus ook. Waarom gerbrands in eens is gestopt. Die heeft natuurlijk het advies gekregen om zelf ontslag te nemen. En door de voordeur te vertrekken of psv had hem zelf ontslagen.
+2/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aert babadi bakayoko basarnhem benitez bommel evenepoel fabio feyenoord foto gemeenschap ghazi guti jong knvb koers obispo oost ramalho ruben rvv sangare silva slot teze til titel var veerman xavi