Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ruud van Nistelrooij bevestigt gesprekken met Xavi Simons over nieuw contract'

7 februari 2023 13:06 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"Ruud van Nistelrooij bevestigt gesprekken met Xavi Simons over nieuw contract"; image source: Pro Shots

Op de persconferentie van dinsdag bevestigde Ruud van Nistelrooij het nieuws dat PSV in gesprek is met Xavi Simons over een nieuw contract. "We moeten afwachten hoe het zich ontwikkelt", aldus Van Nistelrooij, opgetekend door het Eindhovens Dagblad. "Duidelijk is dat Xavi voor ons een sleutelspeler is, ook in de opbouw van dit PSV. Het is prachtig dat hij op zo'n jonge leeftijd al zo belangrijk is. Zelf was ik op die leeftijd nog niet op dat niveau."

In de Peesjevee Podcast ging clubwatcher Rik Elfrink ook al in op de geruchten. "Ik zal wel voor positivo worden versleten, maar ik heb signalen dat hij nog een seizoen wil blijven", zo gaf hij aan. "De kans is aanwezig dat er in plaats van die clausule iets anders in zijn contract kom te staan. Maar Simons ziet het zelf helemaal niet zo zitten, om terug te keren."

Meer op ED.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

nistelrooij simons xavi elfrink opbouw peesjevee podcast positivo sleutelspeler versleten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Ja.. toppertje..
Zal kijkend naar hoe bewust hij voor PSV gekozen heeft ongetwijfeld niet tekenen zonder nieuwe clausule. Vraag is of we daar beter van worden. PSG is maar één partij die hem kan kopen voor bedrag x, dat moet Xavi zelf ook willen op het moment dat PSG al komt.
Komt daar een clausule voor terug van 35 mln, dan weet je zeker dat er komende zomder 20 clubs klaar staan om dat bedrag te betalen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Daarom geen nieuwe clausule, maar afspreken dat Xavi en zijn management bijv. 10-20% krijgen van de transfersom, die PSV zal ontvangen bij een transfer.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Nou en, liever voor 35 miljoen verkopen aan een willekeurige club dan voor 11 miljoen deze zomer. Als die clausule nodig is om hem te behouden moet je het gewoon doen.

PSG gaat hem anders natuurlijk wel halen, geen enkel scenario waarin dat niet gebeurd. Al moeten ze hem 10 miljoen persoonlijk erbij geven en gelijk verhuren aan een andere club.
+1/-0

2 maanden geleden
Dat zou ongelooflijk goed nieuws zijn.
Iedereen die er steeds maar van uit gaat dat hij zeker voor 12 miljoen weggaat omdat PSG dat meteen gaat betalen, moet het interview met Xavi op PSV TV nog maar eens kijken. Het kan alleen als hij zelf aangeeft naar PSG te willen.

Sportief lijkt me dat nog niet verstandig. PSV moet er alles aan doen om hem te verleiden, door een goed plan, met name ook gericht op volgend jaar niet steeds alles moeten verkopen, want dan zou ik het ook wel weten als ik Xavi was, hij heeft natuurlijk alle opties, om bij een club te spelen die ook successen haalt.
Beloof hem maar een mooi percentage (15%?) over alles wat hij boven de 12 miljoen gaat opbrengen, dat kan een hoger bedrag worden dan bij Gakpo, als Steward niet in slaap valt ;)
+1/-0

2 maanden geleden
Alleen kan PSG natuurlijk nu makkelijk zeggen: Kom terug, wij betalen PSV 12 miljoen. Geven jou 5 miljoen tekengeld en een salaris dat 2x zo hoog is als je bij PSV krijgt en een percentage van de verkoopsom als je weer wordt verkocht. Een aanbod waar PSV nooit tegen op kan. Een risico wat PSG wel makkelijk kan nemen met hun oneindig diepe zakken en zeer waarschijnlijk maken ze nog steeds dikke winst. Er zijn weinig spelers die miljoenen niet hoeven omdat ze liever iedere week in de eredivisie spelen (en liever geen CL spelen)
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Precies, bovendien kan PSG hem nadat ze hem kopen en een bak geld geven direct doorverhuren aan een club waar hij aan spelen toekomt dus Simons hoeft niet te kiezen tussen geld en ontwikkeling, hij kan beiden krijgen..
Evt zelfs weer aan PSV verhuurd worden (of zelfs Ajax)
+1/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.794 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aert babadi bakayoko basarnhem benitez bommel evenepoel fabio feyenoord foto gemeenschap ghazi guti jong knvb koers obispo oost ramalho ruben rvv sangare silva slot teze til titel var veerman xavi