Transparent
Inloggen
Sluiten

'Mogelijk geen PSV-supporters welkom bij halve finale tegen Spakenburg'

7 maart 2023 23:16 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

"Mogelijk geen PSV-supporters welkom bij halve finale tegen Spakenburg"; image source: Pro Shots

Het is nog onduidelijk of er PSV-supporters aanwezig kunnen zijn bij de halve finale in de beker tegen Spakenburg. Dat geeft Spakenburg-voorzitter Marc Schoonebeek aan tegenover de NOS. "We zijn een amateurstadion en dat is niet gebouwd op gescheiden supportersstromen", aldus Schoonebeek. "Je moet ze op een bepaalde manier langs elkaar kunnen laten passeren. Dat is nog niet eenvoudig op de wijze waarop wij ons complex hebben liggen."

Later zal pas gekeken worden of er ook supporters van PSV aanwezig mogen zijn, maar dat zullen er geen duizend zijn. "En ook geen 500... Dat zouden er bij wijze van spreken 300 kunnen zijn", zo geeft hij aan.

Meer op NOS.nl




Tags

spakenburg schoonebeek amateurstadion nos passeren supportersstromen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Ze gaven eerst nog aan veel ervaring te hebben met het organiseren van wedstrijden met veel publiek, inclusief de rivaliteit in hun derby daar. Maar nu kan het ineens niet meer? Ze grijpen alles aan bij Spakenburg. Ik kan ze niet eens ongelijk geven.
+8/-0

1 jaar geleden
Een halve finale van de KNVB zonder uit-supporters in natuurlijk belachelijk.
Dan moet je het als club maar anders gaan organiseren mbv een professioneel stadion in de buurt.
Laat de KNVB dit maar beter gaan organiseren.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Schijnt dat er een proffesioneel stadion in Rotterdam het ook niet voor elkaar krijgt...
+3/-0

1 jaar geleden
Kunnen ze dan niet op neutraal terrein spelen? Krijgt Spakenburg ook meer inkomsten
+2/-0

1 jaar geleden
Tja als de reden is dat je het niet georganiseerd krijgt, dan zal je moeten uitwijken. Anders kan psv straks ook zelf beslissen wie ze wel en niet in het stadion willen hebben. Volgens mij mag dat nu enkel op basis van een verbod door burgemeesters. Als Blauw Geel 38 350 Utrecht supporters op 3500 supporters kan ontvangen, dan moet dat in Spakenburg toch ook gewoon lukken… Eerst willen ze persee in de Kuip voetballen, maak er dan gewoon een wedstrijd in het Philips stadion van met gedeelde vakken… moet toch prima kunnen
+3/-0

1 jaar geleden
Belachelijk. Ik vind dit mooi voor die amateur club maar het is toch juist mooier met aanhang van PSV en wij moeten toch de kans krijgen om de club aan te moedigen in een halve finale?
+1/-0

1 jaar geleden
Slechte zaak, als men perse wil dan is dat toch prima te organiseren. Dat er geen 1000 man welkom is snap ik, maar een paar honderd supporters moet toch gewoon kunnen. En anders moet er maar uitgeweken worden naar een locatie waar dit wel te organiseren is.
+1/-0

1 jaar geleden
Het is natuurlijk voor hun een gigantisch voordeel als er geen PSV supporters zijn. Aan de andere kant is het wel gewoon vervalsing. Zonder ons denken ze natuurlijk een nog groter dorpsfeest te organiseren. Dus ik snap het wel, maar ben het er niet mee eens. Bij hun derby komen de twee rivaliserende groepen uit hetzelfde dorp, als ze dat kunnen managen moet een groepje PSV supporters toch ook wel lukken lijkt me.
+3/-0

1 jaar geleden
Je regelt het maar,anders verplicht uitwijken.
Knvb laat je gelden.
+1/-0

 
1 jaar geleden
En ook bij Feyenoord - 020 dan?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Was te verwachten ze doen er alles voor om naar de kuip te gaan ,en de knvb allang blij die wilt Feyenoord- Spakenburg hoop gedoe minder voor ze ,dus hulp niet te verwachten...
+1/-0

Dan moeten ze maar niet met debeker mee doen om dit risico te vermeiden.
+1/-0

1 jaar geleden
Er zijn toch nog meer dan genoeg wedstrijden waar je gewoon met eigen vervoer naartoe mag en je ook gewoon tussen de supporters van de andere ploeg loopt? Of zijn die van Spakenburg zo'n herrieschoppers dan?
+2/-0

1 jaar geleden
Hartstikke leuk voor Spakenburg dat ze de halve finale halen, en ook begrijpelijk dat ze het idee om deze wedstrijd op het eigen sportpark te spelen ook heel leuk vinden. Echter, bij een voetbalwedstrijd horen in de basis 2 supportersgroepen aanwezig te kunnen zijn. Tenzij, zoals bijv. bij Ajax en Feyenoord, het al meermaals overduidelijk is gebleken dat dit niet kan.

Als je als Spakenburg de derby met 2 supportersgroepen in goede banen kan leiden, dan kun je 300 PSV-supporters ook aan. Zeker als er geen intentie is om rottigheid uit te halen.
+3/-0

1 jaar geleden
Gewoon niet spelen.
Ze moeten maar een andere locatie vinden om ook met supporters van psv te gaan.
+1/-0

1 jaar geleden
Dacht dat de KNVB icm met de burgemeester deze beslissing kan nemen. Niet alleen een voorzitter.
+1/-0

1 jaar geleden
Zijn niet voor niets zaterdag amateurs
+1/-0

1 jaar geleden
Wedstrijd spelen op zaterdag om 22:00 uur. Dan is hij om middernacht afgelopen en dan begint de zondag. Dan is meteen heel Spakenburg uitgestorven en zijn er ook geen problemen. :)
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje