Transparent
Inloggen
Sluiten

'Dylano K. veroordeeld tot celstraf voor drie maanden'

8 maart 2023 11:09
Foto: Pro Shots

"Dylano K. veroordeeld tot celstraf voor drie maanden"; image source: Pro Shots

Dylano K. is door de rechter veroordeeld tot een celstraf van drie maanden, waarvan één maand voorwaardelijk. Dat meldt rechtbankverslaggever Saskia Belleman op Twitter. Daarnaast krijgt hij een strafrechtelijk gebiedsverbod voor de omgeving van het Philips Stadion voor de duur van twee jaar. De officier van justitie had dezelfde straf geëist.




Tags

celstraf dylano belleman gebiedsverbod justitie officier rechtbankverslaggever saskia strafrechtelijk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Hopelijk dat de UEFA deze straf voldoende vindt, want de Nederlandse (en waarschijnlijk ook de EU) wet laat op dit moment niet toe vanwege privacy redenen om gezichtsherkenning toe te passen en om al stewards een fotoboek te geven met de foto's van de personen met de SVs, dan moeten we voortaan 2 uur voor de wedstrijd al naar binnen.

Ik verwacht dus ook een flinke geldboete en daarvoor moet PSV dan een civiele zaak tegen Dylano K. starten.
+2/-0

1 jaar geleden
Nederland is kapot. Dat blijkt wel weer uit deze fopstraf.
Dit knaapje had w.m.b. nooit meer het stadion ingemogen c.q. zich in de omgeving van het stadion te mogen begeven.
+2/-2

 
Geluk voor hem dan dat jij de rechter niet was, maar iemand die er jaren voor gestuurd heeft en het Wetboek van Strafrecht volgt
+5/-2

 
1 jaar geleden
Ondanks dat ik mogelijk geen jurist ben, mag ik daar als burger toch best een waardeoordeel over hebben?
+2/-1

 
1 jaar geleden
De rechter kan geen stadionverbod opleggen, dat doen de clubs en de KNVB.
+3/-0

 
1 jaar geleden
In dit geval zal de KNVB minder te zeggen hebben (vermoed ik), maar laten we hopen de Marcel Brands c.s. inderdaad doen wat ze moeten doen.
+1/-0

1 jaar geleden
Och en hij kan zich er niets meer van herinneren. Lekker makkelijk.
Wat hoop ik dat hij zich nog heel lang heel klote voelt.
+4/-0

1 jaar geleden
Waardeloze straf. Je komt het veld op slaat iemand op nationale televisie. De club hangt een flinke straf boven het hoofd. Europese uitsluiting of spelen zonder publiek. En meneer gaat even twee maandjes zitten in een hotel en loopt vervolgens weer vrij rond.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Dit zegt niks over de schadevergoeding die hij aan psv moet betalen… uiteraard kan hij dat niet betalen, maar hij zal de komende jaren er wel financieel last van ondervinden…
+1/-0

 
1 jaar geleden
Klopt ik hoop dat de schadeclaim verschrikkelijk hoog is. Zodat mensen in de toekomst wel 10x nadenken voordat ze zoiets ondernemen.
+1/-0

1 jaar geleden
Snap de reacties hier wel, al zijn ze wat primair. Maar de straf lijkt me toch passend. Het delict zelf was niet zwaar, de omstandigheden waarin het gebeurde maken het ernstig.

Vergeet niet dat deze jongen een flinke claim van PSV tegemoet kan zien. Daarnaast valt het effect van een strafblad aangaande verzekerbaarheid en bijvoorbeeld het vinden van werk (vgg) niet te onderschatten. Ondanks een wellicht op het oog milde straf zullen de gevolgen van deze domme daad groot zijn voor de desbetreffende.
+6/-0

1 jaar geleden
Ik denk dat we goed moeten lezen wat er staat.
De rechter heeft hem een gebiedsverbod voor de duur van 2 jaar gegeven en een celstraf van 3 maanden (1 voorwaardelijk).
Wat niet in het bericht staat, maar ook nog loopt, is dat hij ook nog een stadionverbod vanuit de KNVB/PSV zal krijgen. Verder staat er op het betreden van het veld vanuit de KNVB een boete van €450,-.
Nu verder nog hopen dat PSV de boete vanuit de UEFA op hem kan verhalen. En anders zou deze te verhalen moeten zijn op de persoon die zijn kaartje aan Dylano K. heeft doorverkocht/doorgegeven. Die is uiteindelijk verantwoordelijk voor het gedrag van de persoon die onder zijn naam het stadion binnen is gekomen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Betreden van het veld bij PSV kost je 15.000,-
+2/-0

 
1 jaar geleden
Hoeveel krijgt Luuk de Jong voor elke keer dat hij het veld betreedt ?
+2/-1

 
1 jaar geleden
Geen idee wat er in zijn contract staat ;)
+2/-0

1 jaar geleden
Ik vind dat gebiedsverbod van 2 jaar tegenvallen. Hij had dus al een gebiedsverbod (dat blijkbaar nog doorliep, of het moet net toevallig op die dag afgelopen zijn. En hij heeft dat gebiedsverbod geschonden. En hij doet iets dat een nieuw gebiedsverbod oplevert. Dus dat lijkt me drievoudig, een nog doorlopend verbod, schending van dit verbod en een nieuwe overtreding (de aanval). En dat is dan maar 2 jaar?

Maar ik ben geen gebiedsverbodexpert. Misschien Ricardo IS wel?
+2/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage