August Priske Flyger bezorgt Jong PSV winst tegen De Graafschap

17 maart 2023 22:00

August Priske Flyger bezorgt Jong PSV winst tegen De Graafschap; image source: Pro Shots

Jong PSV heeft in de Keuken Kampioen Divisie opnieuw weten te winnen. De thuiswedstrijd tegen De Graafschap eindigde in een 2-1 zege. De ploeg van Adil Ramzi keek bij rust nog tegen een achterstand aan, maar door twee treffers van August Priske Flyger in de tweede helft bleven de punten alsnog in Eindhoven.

flyger graafschap jong priske bezorgt ramzi

1 jaar geleden
Net terug van een lekkere lenteavond op de Herdgang. In het eerste half uur was de Graafschap oppermachtig en werd jong op eigen helft vastgezet met als resultaat de 0-1.De 2e helft kon het alle kanten op en maakte Priske Flyger 2 doelpunten. Van Duiven miste nog alleen voor Jurjus.Op het einde had JPSV geluk dat de gelijkmaker niet viel. Seelt speelde een sterke wedstrijd en Comenencia begon heel zwak maar herstelde zich prima. Een lekkere pot voetbal met een gelukkige maar goede afloop.
+3/-0

Lees voortaan wel jouw wedstrijdverslagen, leest veel prettiger en verteld ook veel meer. Bedankt
+1/-0

Ook ik ben net terug van een heerlijk avondje Herdgang. Mooi affiche, lekker weer, ik ben er eens goed voor gaan zitten.

De eerste helft viel Jong PSV me ronduit tegen. Ze kwamen er eigenlijk totaal niet aan te pas, zonder dat de Graafschap echt goed speelde. Er werd geen druk gezet, het tempo was enorm laag, en wat me bij het grote PSV ook vaak opvalt: vrijwel iedere bal gaat achteruit. Ik vond vooral de linkerkant heel zwak. Babadi was totaal onzichtbaar (en werd in de rust terecht gewisseld), en Leysen doet zijn best, maar mist gewoon echt kwaliteit om mee te komen. Het was dan ook over PSV’s linkerkant dat de volledig terechte 0-1 viel

Na een minuut of 10 in de tweede helft kantelde dat beeld. In mijn ogen was dat vooral te danken aan een sterk optreden van Nassoh. Nasso valt me dit jaar vaker op met zijn lange lichaam en dito passen. In zijn dribbel heeft hij iets weg van Gakpo, vanavond trok hij een aantal keer de verdediging van de graafschap uit elkaar. Uit zo’n actie viel de 1-1 die door Priske-Flieger prima werd ingekopt.

Vanaf dat moment was Jong PSV ineens een minuut of 20 de baas op het veld. Er werd druk gezet, de Graafschap kwam er moeilijk uit, en in de spaarzame momenten dat dat toch gebeurde, loste Seelt dat prima op. De 2-1 was niet heel verdiend, maar wel een beloning voor het harde werk in de 2e helft. Weer was het Priske-Flieger die binnenkopte.

Kort daarna moest van Duiven de wedstrijd in het slot gooien, maar hij miste 1-op 1 tegenover Jurjus.

De laatste 10 minuten was het (zoals wel vaker dit seizoen billenknijpen. Meestal krijgt Jong PSV dan nog de deksel op de neus, deze keer gebeurde dat (ondanks 4 ballen op de paal!) gelukkig niet.

3 welkome punten, maar veel meer ook niet. Als je sec af zou gaan op de wedstrijd van vanavond, dan zie ik geen enkele speler die de stap naar PSV 1 op korte termijn kan gaan maken…..
+4/-0

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage