Transparent
Inloggen
Sluiten

'ESPN brengt megabod uit op tv-rechten na 2025'

23 maart 2023 22:49 - Vandaag Inside
Foto: Pro Shots

"ESPN brengt megabod uit op tv-rechten na 2025"; image source: Pro Shots

De livewedstrijden van de Eredivisie lijken ook na 2025 uitgezonden te gaan worden op ESPN. Dat onthulde marketeer Chris Woerts donderdagavond bij Vandaag Inside. "Er is een bod gedaan van 167 miljoen euro per jaar voor tien jaar. Dat is dan vanaf 2025", aldus Woerts. "De buitenlandrechten gaan terug naar de clubs, dat was een wens van de top drie. De sponsordeals gaan ook terug naar de clubs. Dit is voor de Eredivisie een knock-out bod."

Helemaal rond is het echter nog niet. "Het moet nog besloten worden en worden voorgelegd aan alle vennoten. Maar dit is echt een stijging van meer dan zeventig procent", zo gaf Woerts aan. "Nog niet alle clubs weten dit. Zij worden per groepjes geïnformeerd."

ESPN heeft een model bedacht om het geld weer terug te kunnen verdienen. "De kabelaars dragen niet per abonnement af, maar per aangesloten huishouden", zei hij daarover. "Er zijn ongeveer zes miljoen mensen met een televisie abonnement en zij betalen automatisch mee. Ziggo betaalt een paar euro per huishouden, KPN ook en ook alle andere kabelaars."
Tags

espn woerts abonnement eredivisie huishouden kabelaars bedacht buitenlandrechten groepjes kpn livewedstrijden marketeer sponsordeals vennoten voorgelegd zeventig ziggo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Juul (geschorst)
3 maanden geleden
Wordt dus duurder om naar NEC Heerenveen te kijken. Helder
+1/-1

3 maanden geleden
Prima nieuws in mijn ogen. Niet naar de sponsor van Ajax en prima analyses. Tevens geen tig abbonnementen om ook NBA, NFL en MLB te ontvangen.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Ik meen een paar maanden terug gelezen te hebben dat als Ziggo de uitzendrechten zou willen kopen het sponsorcontract met Ajax beëindigd zou moeten worden
+1/-0

3 maanden geleden
Ik snap echt niet dat dit zo'n "monsterbod" is. Voor het Australian Football (Aussie Rules) wordt hier 500m euro per jaar betaald. Die sport wordt slecht door de helft van het land gevolgd en niemand in het buitenland kijkt er naar dus alleen lokale markt. Kunt alle wedstrijden live (of met kleine vertraging) gratis kijken!
+1/-1

3 maanden geleden
Gelukkig niet naar Ziggo. Dat leek me nogal vreemd als dat ook de hoofdsponsor van de amsterdammers is.
+2/-0

3 maanden geleden
Je zou toch verwachten dat ze van hun fouten geleerd hebben, maar nu willen ze dus direct weer voor 10 jaar de rechten gaan verkopen :dood
+3/-1

 
3 maanden geleden
Idd, tien jaar geleden een blunder gemaakt door een deal voor 10 jaar te maken (voor een flut bedrag) en dat nu weer herhalen.
167 miljoen per jaar dat is dus helemaal niets. In BE/FR/ PT liggen de bedragen dubbel zo hoog
+2/-2

3 maanden geleden
Geen idee of het zo'n megabod is, lijkt wel mee te vallen en de vorige was ook wel erg laag doordat hij voor 12(!) jaar was afgesloten en in die tijd veel kan veranderen in de voetbalwereld.

Denk dat het wel gunstig is dat de buitenlandse tv-rechten terug naar de clubs gaan. Verder ben ik niet echt enthousiast over een 10 jarige overeenkomst, doe maar de helft ofzo.
+1/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanholt abroad benitez bommel boscagli bosz buitenlander cocu crockett feyenoord ghazi guti james jans jansen jong marsch pepi ramalho ron sangare schmidt simons sonny spierings stewart teze til veerman xavi