Transparent
Inloggen
Sluiten

Branco van den Boomen: 'Spelen voor PSV zou ik wel mooi vinden'

3 april 2023 22:27 - Rondo
Foto: Pro Shots

Branco van den Boomen: "Spelen voor PSV zou ik wel mooi vinden"; image source: Pro Shots

Branco van den Boomen zou het wel zien zitten om vanaf komend seizoen bij PSV te gaan spelen. Dat gaf de middenvelder maandag aan bij Rondo op Ziggo Sport. "Ik zou het zeker wel mooi vinden. Die club heb ik altijd een warm hart toegedraagd", aldus Van den Boomen. "Joey Veerman en ik zijn alleen wel een beetje dezelfde soort spelers. Ik weet niet of het past en of het voor PSV interessant is. We gaan het wel zien."

Sinds 2020 speelt Van den Boomen voor het Franse Toulouse. Dit seizoen kent hij een uitstekend seizoen en staat hij achter onder meer Lionel Messi en Neymar op de vierde plek op de lijst met meeste assists in de Ligue 1. In Nederland speelde hij voor FC Eindhoven, sc Heerenveen, Willem II en De Graafschap. Zijn contract in Frankrijk loopt na dit seizoen af, dus hij kan transfervrij de overstap maken naar een andere club.
Discussieer mee op de forums


Tags

boomen branco frankrijk graafschap heerenveen joey ligue messi nederland neymar rondo toegedraagd toulouse veerman ziggo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Open sollicitatie van Branco naar PSV.Hij is een goede voetballer en een middenveld met Guti,Veerman en van den Boomen ziet er goed uit.En hij is gratis op te halen bij Toulouse.Buitenkansje die PSV niet moet laten lopen.
+8/-0

 
1 jaar geleden
Precies mijn gedachte, alleen weet ik niet of Guti wil blijven/bijtekenen.
Nu ook weer te vaak niet gebruikt door RvN, terwijl er juist meer balans op het middenveld is met Guti.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Denk dat het vertrek van Sangare ervoor gaat zorgen dat Guti vast op het middenveld komt (mits geen vervanger voor Sangare gehaald wordt). Op dit moment zie ik sowieso liever Guti dan Sangare vanwege het feit dat we met Sangare altijd compleet de controle en stabiliteit verliezen op het middenveld en met Guti het tegenovergestelde (heeft zaterdag maar weer eens aangetoond). Ik snap ook wel het dilemma van Ruud want je kan Sangare moeilijk banken omdat we verplicht zijn om hem komend seizoen voor veel geld te slijten aan PL club. Mijns inziens is het vertrek van Sangare dan ook eerder een zege dan een verlies. Mijns inziens mag er ook veel meer uit Mexico gescout worden. Die jongens zijn tot nu toe altijd garantie voor succes gebleken. Ik kan mij alleen Maza Rodriguez voor de geest halen die een kleine 6 gehaald heeft, de rest flink daarboven
+2/-0

 
1 jaar geleden
Gaf in het interview aan “een zelfde speler als Veerman te zijn”, sprak zelf al twijfel uit of dat samen op het middenveld zou werken.
Sprak ook uit Ajax en Feyenoord ook mooi te vinden als clubs met grote achterban of als club met veel financiële mogelijkheden.

Wordt hier wat uit de context getrokken vind ik..
+1/-0

 
Ga jij er dan vanuit dat Xavi vertrekt in jouw middenveld? Of zie je voor hem een rol in de aanval?

Ik vraag me af of een middenveld met Guti, Veerman en vdBoomen niet te statisch is als trio. Ik ben het wel met je eens dat PSV dit buitenkansje niet moet laten lopen.
+1/-0

1 jaar geleden
Branco was (is?) altijd n fanatieke ajax-supporter, maar nooit te laat om te leren zullen we maar zeggen. 😆
+1/-2

1 jaar geleden (gewijzigd)
Hoe kom je aan die wijsheid?
Heeft er in de jeugd gespeeld. Zijn hele familie en vriendengroep is vrij prominent PSV fan.

Edit, dit als reactie op pvh25
+6/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Herinner me dat zijn vader een ajax-supporter was. Branco speelde in de jeugd van Willem2 en ajax, en juist niet van PSV.
+1/-3

 
1 jaar geleden
Zijn vader is juist een groot psv-supporter, heeft er notabene in de jeugdopleiding gezeten in de jaren 80.
Onder de supporters ook wel bekend als de "one men army".
Echte rkvvo-ers , net zoals zijn neef Clint Leemans, die destijds wel naar de jeugdopleiding van psv ging.
Zou het wel willen zien bij Psv, zeker nu hij transfervrij is.
Als je in Ligue 1 het verschil kan maken dan moet dat in de eredivisie ook geen probleem zijn.
+3/-0

 
1 jaar geleden
En mee Oerse mensen valt nie te spotten nondeju
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Nee man. Zijn pa was een oude garde harde kern lid. Die zal jouw opmerking wat minder waarderen. Al zijn vrienden en familie die hard PSV fan.

Edit, met "heeft er" bedoelde ik boven de rivieren...
+2/-0

 
1 jaar geleden
Excuus @obelix, je hebt gelijk, ik vergiste me.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Vergissen is menselijk;)
+1/-0

1 jaar geleden
Die gast heeft zich in de Ligue 1 flink in de kijker gespeeld! Zou mij behoorlijk verbazen (maar zeker toejuichen) als hij uiteindelijk voor ons zou kiezen aangezien ik verwacht dat hij uit veel grotere clubs kan kiezen komende zomer
+2/-0

 
1 jaar geleden
Naar verluid lobbyen PSV-fans in zijn vriendenclub in Veldhoven al flink dat hij naar PSV moet gaan, wanneer PSV hem ook wil ;)
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Knappe vriendenclub die hem weet te overtuigen om te kiezen voor PSV ipv pak hem beet een club als Atalanta
+1/-0

 
Dat deden ze al toen hij voor het eerst bij de blauw/witte buurman speelde :B Waarschijnlijk daarvoor ook al toen hij nog in Amsterdam in de jeugd zat
+1/-0

Ik durf niet te geloven dat er een club 35milj voor Sangarè uittrekt?
+1/-0

1 jaar geleden
Ik kende deze speler echt totaal niet. Begrijp dat hij het nu prima doet dit jaar in Frankrijk. Maar er zijn wel meer spelers die af en toe een periode (jaar?) hebben dat alles meezit. Iemand die toevallig weet hoe hij de jaren ervoor gepresteerd heeft? Kan de statistieken vast wel ergens vinden, maar dat zegt niet alles.
+1/-0

 
Hij was vooral vorig seizoen een regelrechte sensatie. Het was weliswaar in de Ligue 2, maar hij was in 37 wedstrijden direct betrokken bij 33 doelpunten. Kanttekening hierbij is wel dat dit voor een groot deel kwam door de standaardsituaties.

Of hij goed genoeg is voor (de basis van) PSV durf ik niet te zeggen, daarvoor zie ik hem te weinig spelen. Een speler die dergelijke statistieken kan overleggen zou ik echter altijd halen op moment als hij transfervrij op te pikken is.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Kijk, dat is alvast positief. Jongens als Maher en Ramselaar deden het ook fantastisch in de eredivisie bij hun clubs, maar in dezelfde eredivisie bij PSV kwam het er niet echt uit. Tuurlijk snap ik dat de Franse competitie een stapje hoger is, maar het ligt ook aan je medespelers hoe goed je lijkt. Naast Alex leek iedere partner in de verdediging ook een topspeler. Ik ken de rest van Branco's teamgenoten ook niet om daar nu iets zinnigs over te zeggen. Maar goed, ik had ook nog nooit van Xavi gehoord.
+1/-0

1 jaar geleden
Wat mij betreft welkom. Hij doet het hartstikke goed daar bij Toulouse in een behoorlijke competitie.
+1/-0

1 jaar geleden
Laat ze gelijk die coach van Toulouse ook contracteren. Tenminste een echte voetbalvisie (zeer aanvallend) ipv het statische, verrassingloze, bewegingsloze voetbal van RvN
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.832 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem brobbey dest dijk feyenoord frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje reijnders ring rodriguez rosario schouten simons strijdplan vaio veerman vitesse waarheid weghorst xavi