Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'De drie punten zijn absoluut het belangrijkste'

16 april 2023 17:06

In gesprek met ESPN was Luuk de Jong vooral blij dat PSV had gewonnen van Volendam. "De drie punten zijn absoluut het belangrijkste", aldus De Jong. "In deze fase van het seizoen willen we zo hoog mogelijk eindigen op de ranglijst en dan moeten we onze punten blijven pakken. Dat hebben we vandaag gedaan."

De aanvoerder erkende wel dat PSV geen goede wedstrijd had gespeeld. "Afgelopen wedstrijden hadden we het betere spel, maar nu vielen we terug naar het snel balverlies lijden en kwamen we niet goed aan het voetballen", zo gaf hij aan. "We maken voor rust dan wel twee goede doelpunten, want die kwaliteiten hebben we. Verder was het veldspel echt niet goed van ons."

De Jong kreeg de vraag hoe het kan dat PSV na rust regelmatig volledig wegzakt. "We zeiden nog tegen elkaar in de rust dat het beter moest, want de eerste helft was zeker niet goed. Maar ik weet niet waar het dan aan ligt. We bleven hangen in het balverlies lijden en niet de juiste beslissingen nemen", zei hij daarover. "We kwamen maar niet in ons eigen spel en dat hebben we al vaker gehad. Dat is wel een belangrijk punt."

Ook werd gevraagd of PSV nu klaar is voor Ajax. "Dit zijn heel andere wedstrijden. Het is lastig hier op kunstgras. Zij hadden een plan en dat deden ze goed, daar moet ik ze complimenten voor geven", reageerde De Jong daarop. "Thuis tegen Ajax hoef je niemand voor te motiveren. Dat zou je eigenlijk nooit hoeven, maar dat zijn wel speciale wedstrijden."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong balverlies erkende espn motiveren volendam wegzakt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage