Transparent
Inloggen
Sluiten

Guus Til: 'Als Joey de bal krijgt, weet ik dat ik gewoon de ruimte in kan rennen'

16 april 2023 17:58

Guus Til werd in gesprek met ESPN gevraagd of hij getergd was om zichzelf te laten zien tegen Volendam. "Ik ben volgens mij de meest gewisselde speler van PSV geweest, dus als ik dan speel heb ik wel het gevoel dat ik iets moet doen", aldus Til. "Anders kan ik de volgende week er misschien weer niet opstaan."

Ook kreeg hij de vraag of het juist voor hem heerlijk was dat Volendam zo hoog speelde, zodat er voor hem veel ruimte was. "Met name als Joey dan de bal krijgt, weet ik dat ik gewoon de ruimte in kan rennen. Hij legt hem dan wel neer", zo gaf hij aan.

Op heerlijke wijze maakte Til de 0-2. "Hij kwam voor mijn voeten en ik pegelde hem blind richting de lange hoek. Dan ploft ie heerlijk", zei hij daarover, om daar nog dollend verder op in te gaan. "Joey zegt wel dat die bal voor Bakayoko was, maar die was natuurlijk gewoon voor mij. Hij wist niet eens dat Bakayoko daar ook was."

Gevraagd werd aan Til hoe het kan dat PSV in de tweede helft weer zo ver terugviel. "De tegenstander krijgt altijd wel iets van energie als ze uit de kleedkamer komen. Zeker als je thuis speelt ga je de eerste minuten stormen. Dat moet je dan doorkomen, maar dat lukt ons nooit. We krijgen hem altijd om de oren en als topclub zijnde is dat heel slecht", reageerde hij daarop. "Als je dan 1-3 maakt, moet je langzaam gaan toewerken naar de 1-4 en zorgen dat de tegenstander mentaal knakt. Dat gebeurt bij ons maar heel zelden en daar moeten we echt beter in gaan worden."




Discussieer mee op de forums


Tags

til joey bakayoko volendam blind dollend doorkomen espn getergd gewisselde knakt pegelde ploft terugviel toewerken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte