Transparent
Inloggen
Sluiten

Xavi Simons: 'Champions League is een prioriteit voor mij'

22 april 2023 12:47 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Xavi Simons: "Champions League is een prioriteit voor mij"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf geeft Xavi Simons aan nog niet te weten of hij ook komend seizoen nog bij PSV speelt. "Ik moet het seizoen goed afmaken en dan zullen we zien. Nu komen de wedstrijden, waarin je het zal moeten bewijzen", aldus Simons. "Mijn focus is volledig gericht op de laatste vijf competitiewedstrijden en de bekerfinale. Je weet niet wat er over drie, vier weken kan gebeuren."

Simons gaat verder: "Maar wat ik wel kan zeggen, is dat ik heel dankbaar ben om hier te zijn en dat ik mezelf bij PSV heb kunnen bewijzen. Ik heb hier nog gewoon vijf jaar contract en in de zomer zal ik een gesprek hebben met Marcel Brands en de trainer en iedereen."

Voor de middenvelder weegt de kans op spelen in de Champions League heel zwaar. "Ik vecht tot het laatst voor de eerste plek en niet de tweede plek, maar als we de eerste plek niet bereiken dan is het voor de club en iedereen heel belangrijk, dat we wel tweede worden", zo geeft hij aan. "Ook voor de spelers is het een groot verschil of je wel of niet Champions League gaat spelen. Dat is een prioriteit voor mij. Ook voor mijn ontwikkeling is dat heel belangrijk."

Meer op Telegraaf.nl




Tags

simons xavi bekerfinale brands telegraaf weegt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Oei... die is dus weg als we geen 2e worden
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat vertrek wordt dan wel waarschijnlijk. Niet alleen Ajax, maar ook AZ en Sparta op het programma.
Ploegen die het zeker niet slechter doen dan PSV, en ook nog eens met enige samenhang kunnen voetballen.
+1/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
Veel praatjes, je eerst maar eens op niveau bewijzen. In topwedstrijden onderscheidend zijn en niet alleen tegen rkc en volendam. Ik hoop echt dat hij nog een jaar blijft.

En als CL zo belangrijk is voor spelers hadden ze wel wat beter hun best mogen doen dit jaar.
+7/-0

 
1 jaar geleden
Ja, zo werkt dat bij PSV tegenwoordig. Als je drie grote wedstrijden per jaar je best doet kun je je in de kijker spelen bij een club die CL en of PL speelt. Dat je de rest van het jaar er met de pet naar gooit en de club niet verder helpt maakt dan niet meer uit.

Gezien de aanslagen die Simons dankzij de arbitrage te verduren krijgt snap ik het ook wel als hij niet lang in Nederland blijft. Daar staat wel tegenover dat hij af en toe wel op zoek is naar de overtredingen. Met zijn kwaliteiten kun je veel simpeler en efficiënter spelen.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik vroeg me al af wanneer de Telegraaf met het jaarlijkse interview een dag voor de wedstrijd kwam… valt nog mee dat er onder het interview niet een kopje met “Ajax heeft interesse in Simons “ staat…
+6/-1

 
1 jaar geleden
Juist, wie in toeval geloofd slaapt nog.
+1/-0

 
1 jaar geleden
“Ik vroeg me al af wanneer de Telegraaf met het jaarlijkse interview een dag voor de wedstrijd kwam”, eh, je vroeg je dat af, maar een jaarlijks interview een dag voor de wedstrijd, is niet zo moeilijk te voorspellen wanneer die zou komen toch? En is toch ook niet zo gek voor de grootste krant om dan een interview te publiceren voor zo’n grote wedstrijd. En dit keer toch niet echt gekleurd of opruiend?
+2/-0

 
Heel bizar ja dat er in het weekend van een topwedstrijd een interview komt met een van de spelers. Dat zie je in andere landen helemaal niet.

Net zoals het AD dit weekend een interview had met Luuk de Jong. Waarom is dat geen probleem dan?
+2/-0

1 jaar geleden
Voor zijn ontwikkeling is het beter ook volgend jaar nog een jaartje Eredivisie te doen. Hij is gisteren 20 jaar geworden. Zeg nou zelf, welke talenten halen het nou als ze zo jong uit Nederland vertrekken? Legio voorbeelden dan jongens die het niet gehaald hebben. Maak PSV volgend jaar maar kampioen met een hopelijk op onderdelen gerenoveerde selectie. Dat is namelijk hard nodig.
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Misschien is het verschil wel dat hij een uitzonderlijk talent is, die met zijn 20 jaren al heel volwassen voetbalt …. En die notabene niet gewoon hier een jeugdopleiding heeft genoten maar al bij een topclub zat?!

Het was eigenlijk al een verrassing dat wij hem konden halen … dus eigenlijk vind ik het niet eens gek dat hij dit zegt … wat kan hij bij ons nog bijleren?!
+1/-0

1 jaar geleden
Aldus de Televaag . . . . . .
+1/-0

1 jaar geleden
Volgend jaar Champions League spelen is hoge prioriteit voor onze Xavi. Ik neem aan dat hij zich realiseert dat hij daar zelf grote invloed op heeft? Morgen 2 goals en een assist zou een slok op een borrel schelen.
+4/-0

 
1 jaar geleden
En op de slotdag uit bij AZ zou ik ook wel graag 2 doelpunten zien.
Zolang de voorsprong op Ajax geen 4 punten is, reken ik nog nergens op.
+1/-0

1 jaar geleden
Tja .. wat moet je met zo een interview.

Ga als team maar eerst presteren de laatste paar wedstrijden.
+1/-0

1 jaar geleden
Mooi altijd..spelers die roepen dat ze wel bij een club willen spelen die uitkomt in de champions league. Terwijl de club deze niet haalt door hun slechte prestaties! (Geld in dit geval niet voor xavi).
Hopelijk blijft hij nog een seizoen maar dat lijkt lastig te gaan worden.
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Ik denk dat hij dat best mag roepen, want hij zat al bij zo’n club …
Die jongen wil niet stilstaan in z’n ontwikkeling dus het is zijn goed recht ..
+1/-0

1 jaar geleden
Laat dan eerst maar eens zien dat je de CL kan halen
+1/-0

1 jaar geleden
Mocht PSV geen CL halen is het voor zijn ontwikkeling ook goed om EL te spelen. Hij zou eventueel naar een grotere club willen die wel CL speelt met het risico om op de bank te zitten Denk dat hij nog niet een vaste basis plaats krijgt bij de grote club. Dus Xavi, minimaal nog een jaartje PSV veel spelen (met of zonder CL ) is altijd goed voor je ontwikkeling.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage