Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'Acht punten achter Feyenoord kan gewoon niet'

22 april 2023 16:51 - AD.nl
Foto: Pro Shots

Luuk de Jong: "Acht punten achter Feyenoord kan gewoon niet"; image source: Pro Shots

Luuk de Jong is in gesprek met het Algemeen Dagblad kritisch op het spel van PSV dit seizoen. "Bij PSV begin je elk seizoen met het doel om kampioen te worden. Het kan zijn dat je het niet haalt, maar acht punten achter Feyenoord na 29 wedstrijden... Dát kan gewoon niet. Punt", aldus De Jong. "Hoe knap Feyenoord het ook doet. Alleen hebben we er niks aan om puur in negativiteit te gaan hangen."

De aanvoerder gaat verder: "Je moet je als speler kunnen inleven in het nú. Kijk naar doelen die haalbaar blijven. We staan in de bekerfinale en Champions League volgend seizoen kan nog steeds."

Vergeleken met zijn eerste periode bij PSV ziet de spits vooral een gebrek aan stabiliteit. "Want het is niet zo dat we destijds met PSV nou zo sprankelend speelden. Of zo dominant. Het spel van PSV is altijd al meer gebaseerd op 'direct naar voren' in plaats van tiki-taka. En op 'gevaarlijk zijn in de omschakeling'", zo geeft hij aan. "Met Phillip Cocu als trainer bouwden we wel op, maar zodra er enig risico dreigde, ging de bal naar voren en speelden we daar om de vallende bal.

Daarnaast ziet hij dat PSV zelf vaak aan de basis staat van tegendoelpunten. "We hebben 35 tegengoals, maar voor mijn gevoel niet omdat we verdedigend slecht staan. Wat ons opbreekt, is die slordigheid", zegt hij daarover. "Ik heb het zelf ook, hoor. Ballen die we winnen, raken we ook snel weer kwijt, waardoor je van die op-en-neer-wedstrijden krijgt en tegenstanders hoop houden dat er wat te halen valt."

Meer op AD.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

feyenoord jong bekerfinale bouwden cocu dominant inleven omschakeling opbreekt slordigheid sprankelend taka tegengoals tiki vallende

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
M.a.w: spelers zijn kwalitatief niet goed (genoeg) ….
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Feyenoord heeft veel betere spelers? :huh

Even ter herinnering. In de zomer peilt VI altijd bij de (zogenaamde) kenners/prominenten wie zij verwachten dat er kampioen wordt. Van 13 kenners kozen er 8 voor PSV en 5 voor Ajax. Niemand dacht dat Feyenoord kampioen zou worden. Simpelweg omdat hun selectie niet in de buurt komt van die andere twee ploegen. Maar een goede trainer, die het goed neerzet, ervoor zorgt dat spelers iedere wedstrijd door het vuur gaan en het maximale in zichzelf naar boven halen, dat maakt zo'n groot verschil dat het enorme verschil in kwaliteit blijkbaar overbrugd kan worden.
+1/-5

 
Ja, het is echt een caféploeg met Bijlow, Geertruida, Hancko, Kökcü en Gimenez :ja
+5/-1

 
1 jaar geleden
Als je het maar vaak genoeg zegt ga je het vanzelf wel geloven
+3/-0

 
1 jaar geleden
Slot heeft de spelers van Feyenoord beter gemaakt. Iets wat muv Xavi hier niet of nauwelijks is gebeurd.
+2/-0

 
Dat Slot daar geweldig werk levert valt niet te ontkennen. Echter al een heel seizoen blijven beweren dat die selectie van Feyenoord helemaal niets voorstelt is gewoon lachwekkend en dan nu zelfs gaat zeggen dat er een enorm verschil in kwaliteit is ten opzichte van PSV en Ajax. Tsjah...
+3/-0

 
1 jaar geleden
Mee eens. Al vind ik het zijn van een team de kracht van Feyenoord dit seizoen. Ze hebben ook maar een keer verloren dit seizoen in de competitie. En zonder 9 minuten? extra tijd 2 keer van dezelfde tegenstander overigens.
Ironisch feitje als je het afzet tegen bovenstaand artikel.
+1/-0

 
Idd, meer plusjes kan ik jou hier niet voor geven want als spelers die kwaliteiten niet bezitten kan je ze neerzetten hoe je het ook wilt maar werken zal het niet, de trainer moet dan wel kwaliteiten hebben om kwaliteit op de goede manier te managen en dat maakt Feyenoord wat het is op dit moment, combinatie van factoren en feiten en wat geluk.
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Luuk zegt in dit artikel dat ze te slordig zijn en teveel fouten maken ….
Waarom moet je dan beginnen over de selectie van Feyenoord?!

Iedereen ziet toch dat wij teveel fouten maken, met name achterin waardoor we zoveel tegendoelpunten krijgen, maar ook voorin waardoor we te weinig (op belangrijke momenten) scoren …
Waarom dat ontkennen en naar een ander team kijken ?
+2/-0

1 jaar geleden
Sorry Luuk, maar jij als basisspeler kan ook echt niet meer.
+1/-0

Riverside (geschorst)
1 jaar geleden
Luuk…. Dit is toch wel gevalletje: open deuren intrappen….. kom eens echt met een reden waarom men verliest in het noorden, gelijk speelt uit bij fortuna….
+2/-0

1 jaar geleden
Beste Luuk,als jullie van de degradatiekandidaten "gewoon"hadden gewonnen stonden we nu bovenaan!
+3/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Luuk als PSV gewoon van de degradatie clubs had gewonnen hadden we nu al de platte kar kunnen oppoetsen. Maar ja als... Kijk eens in de spiegel PSV dus niet alleen Luuk maar de gehele selectie incl de technische staf
+2/-0

1 jaar geleden
van de laatste 3:Riverside,Marco49,en Kloekky ben ik het 100% mee eens.
+2/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage