Transparent
Inloggen
Sluiten

Earnest Stewart: 'Onderhandelingen met Xavi Simons gaan de goede kant op'

30 april 2023 17:57
Foto: Pro Shots

Earnest Stewart: "Onderhandelingen met Xavi Simons gaan de goede kant op"; image source: Pro Shots

In gesprek met ESPN heeft technisch directeur Earnest Stewart aangegeven dat PSV in gesprek is met het management van Xavi Simons. "Het mag duidelijk zijn dat als een speler zich zo ontwikkelt wij hem heel graag veel langer hier willen houden", aldus Stewart. "Daarbij zijn ook andere dingen belangrijk, ook voor hem. Zo hoog mogelijk eindigen dit seizoen met PSV en de Champions League halen. De onderhandelingen gaan de goede kant op."

Over een mogelijk langer verblijf van de huurlingen wilde Stewart niet al te diep ingaan. "Ik ga nu niet over namen praten, maar we gaan bij PSV wel doorselecteren", zo gaf hij aan. "Een aantal spelers zoals Branthwaite heeft het uitstekend gedaan, maar je wil heel graag zelf spelers hebben. Het huren van spelers moet pas op een later moment gebeuren."

Shurandy Sambo is een van de spelers die zal aansluiten bij de A-selectie. "In principe halen we alle spelers terug", zei hij daarover. "Ik heb nu alle spelers zelf live zien spelen en de bedoeling is wel dat ze allemaal terugkomen zodat we de volgende stappen kunnen zetten. Maar Sambo doet het uitstekend."




Discussieer mee op de forums


Tags

stewart earnest simons xavi sambo branthwaite espn huurlingen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


13 maanden geleden
Laten we gewoon reëel blijven, als hij vertrekt wordt het heel heel moeilijk. We zijn de salarissen van Cody en Sangare kwijt, dus er is wel iets mogelijk denk ik.
+2/-0

13 maanden geleden
Vertrouwen in Stewart.
Hopelijk lukt het met Xavi.
+2/-0

13 maanden geleden
4 of als het mee zit 3 of zelfs 2 keer winnen en voorronde CL is binnen. Kans dat die dan blijft of in ieder geval voorlopig blijft (komen we de voorrondes door of niet) lijkt mij cruciaal.
+1/-0

13 maanden geleden
Goed nieuws kunnen we er nog langer van genieten..
+1/-0

13 maanden geleden (gewijzigd)
Voorronde CL is in het geval van PSV nog lang niet zeker een plek in de groepsfase. De enige keer dat we recent de voorronde overleefd hebben, is toen we landskampioen waren en we het 'eenvoudige' kampioenenpad mochten bewandelen.

Bij kwalificatie mag je vervolgens, waarschijnlijk vanuit pot 4, kijken met welke 2 of 3 topteams je in een poule komt. Afhankelijk van de loting heb je een klein beetje perspectief of helemaal geen perspectief. Is dat nou echt waar Xavi Simons voor wil blijven? Voor een handvol wedstrijden waarin je misschien een paar keer een glimp van je klasse kan etaleren? Maar waar het aannemelijk is dat je kansloos als 4e of 3e eindigt? Omdat het meerendeel van je ploeggenoten gewoon het niveau mist om op dat niveau te acteren?

CL is voor de club vooral belangrijk vanwege de centen. Maar ik denk dat het voor de spelers sportief gezien veel leuker is om een paar mooie potten in de Europa League te spelen.

Ik hoop van harte dat Xavi nog een of meerdere jaren bij ons blijft. Een voetballer met die klasse hebben we al lang niet meer in Eindhoven gezien. Hij is zo slim, snel en gewiekst en heeft daarnaast ook het inzicht wat veel de groep vleugelflitsers met Malen, Bergwijn, Lozano en Gakpo misten. Vanuit Xavi's oogpunt gezien is het de vraag of PSV voor hem de beste omgeving blijft voor de volgende stap. Hij kan natuurlijk dé grote man zijn volgend seizoen. Dat brengt een andere druk met zich mee dan dit jaar. Ik hoop dat dat, inclusief een fors verbeterd salaris, voor hem voldoende uitdaging biedt om te blijven!
+2/-0

 
13 maanden geleden
Xavi IS al de kleine Groote man bij PSV en volgend seizoen heeft hij de dit jaar opgedane ervaring om dat te dragen en dus ermee om te gaan, iedereen weet nou met wie ze te maken hebben.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Niet helemaal eens. Voor resultaat wellicht wel, maar spelers (zeker van niveau Simons) willen zich meten tegen de beste clubs. Die spelen doorgaans niet in de EL of Conf.L., maar in de CL. Als hij 6x verliest, maar 3 goals en 2 assists geeft tegen topclubs en eentje uit pot 3, staat hij helemaal op de kaart. Maakt hij er 6 in de EL tegen fc oost Europa, valt dat toch minder op en moet hij meer bewijzen in de ED of evt. bij Oranje. Die spelers doen alles voor de CL en heeft een enorme aantrekkingskracht. EL is het dan allemaal net niet.
Ik ga ervan uit dat wanneer PSV geen 2e wordt, Simons sowieso weg is naar een club die wel (voorrondes) CL heeft. Mijn vermoeden is dat dit de hoofdreden is dat er nog geen akkoord is.
+1/-0

13 maanden geleden (gewijzigd)
Wat een opluchting om een man als Stewart zo verstandig te horen praten :)

Maar jongens, ik denk dat ik blijf hoor, heb het erg naar mijn zin bij PSV ;)
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage