Transparent
Inloggen
Sluiten

Ruud van Nistelrooij: 'We moeten er gezamenlijk naar kijken'

5 mei 2023 20:21
Foto: Pro Shots

Ruud van Nistelrooij: "We moeten er gezamenlijk naar kijken"; image source: Pro Shots

Op de persconferentie van vrijdag is Ruud van Nistelrooij teruggekomen op de gewonnen bekerfinale. Het gedrag van de spelers kwam opnieuw ter sprake. "Nadat ik de wedstrijd had terug gekeken en de emotie was gezakt, zag ik het gedrag van de spelers en het vaak stil liggen van de spelers", aldus Van Nistelrooij. "Daar had ik na de wedstrijd nog niet veel oog voor, omdat het winnen van de beker in je hoofd zit, maar dit viel wel op."

Volgens Van Nistelrooij moet dit gedrag verdwijnen uit het voetbal. "Dat willen wij ook met z'n allen en dat zal het voetbal uiteindelijk goed doen", zo gaf hij aan. "Dit is net zoals het gedrag op de tribunes waar je naar toe werkt door regelgeving. Je ziet nu al dat dat minder wordt omdat een wedstrijd meteen stopt als er iets gebeurt."

De trainer gaf daarbij ook aan dat er van alle kanten veranderingen moeten komen. "Dat geldt voor het gedrag van de spelers en de verantwoordelijkheid van ons als trainers. Ook qua regelgeving voor de arbitrage", zei hij daarop. "Als je hiervoor tegen kaarten gaat aanlopen, gaat dat ook stoppen. Dat is iets waar we gezamenlijk naar moeten kijken."

Van Nistelrooij ging verder: "We hebben ook een fase gehad waarin we verloren van Portugese en Italiaanse ploegen en er werd gezegd dat we mee moesten in dit soort zaken, want anders waren we het naïeve landje. Je moet een balans vinden. Het gaat om winnen en uiteindelijk gaat het ook om het spel. Gezamenlijk moet er een oplossing komen voor het voetbal. Dat zie je in andere sporten al terug. Dan heb je dat er zo uit. Nu wordt het nog een soort van gedoogd, even uit elkaar bij een opstootje en weer door. Dit zijn vragen die bij de KNVB en alle bonden moeten leven en ook bij alle scheidsrechters, maar ook de verantwoordelijkheid van ons."




Tags

nistelrooij arbitrage bekerfinale gedoogd knvb landje naieve opstootje

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


12 maanden geleden
Ik snap nu dat Tadic nooit geel krijgt. Hij spreekt geen Nederlands en heel gebrekkig Engels. De scheidsrechters hebben geen idee waar hij het over heeft.

Dat de KNVB iets gaat doen kun je wel vergeten. Als de scheidsrechters al instructies krijgen is dat na twee wedstrijden vergeten, net zoals alle maatregelen.
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
12 maanden geleden (gewijzigd)
Die spreekt wel Nederlands, en zeker wel als hij een tegenstander (of hun familie) kan kleineren of uitschelden! Is gewoon een schijnheilige scho..
+1/-0

12 maanden geleden
Als Ajax had gewonnen hadden ze het er niet eens over gehad, maar ze brengen het nu ter sprake alsof het beide kanten betrof terwijl het duidelijk is dat de ajax spelers de boel hebben verpest.
+5/-1

 
12 maanden geleden
Ja dat irriteert mij ook. De Jong liep flink te zeuren, omdat er ten onrechte geen corner werd gegeven, en kreeg als 1 van de weinige terecht geel voor zijn gedrag. Voor de rest was het voornamelijk Ajax dat de wedstrijd liet ontsporen. Het dieptepunt was wel de gele kaart voor Teze omdat hij door twee Ajacieden werd aangevallen.
+5/-0

12 maanden geleden
Tis wel een dilemma. Eigenlijk wil je dat gezeur, getreiter, toneelspel en gejank niet meer op het veld zien. De KNVB zou voor aanvang van volgend seizoen kunnen aangeven dat er beter op gelet wordt en dergelijk gedrag voortaan eerder met een gele kaart wordt bestraft (en dan ook echt doen!). Daarbij zou het een enorme stap voorwaarts zijn als de VAR wordt toegestaan om de scheidsrechter op het veld in zijn oor te fluisteren dat een bepaalde speler een gele kaart verdient. Soms zie je bijvoorbeeld in 5 herhalingen dat een speler een enorme schwalbe maakt en zie je de scheidsrechter op het veld gewoon een gebaartje maken dat hij op moet staan. Dat klopt niet.

Het nadeel van deze maatregelen is dat de Nederlandse clubs (en daarmee voor een belangrijk deel ook Oranje) het braafste jongetje van de klas worden en het af gaan leggen tegen de Portugal's, Argentinië's en Getafes van deze wereld.
+2/-0

12 maanden geleden
Ik denk ook dat het respect voor elkaar en voor de scheidsrechter meer iets zou moeten zijn wat in UEFA- of zelfs FIFA-verband zou moeten worden opgepakt.

Ik vind er overigens niks mis mee om op dit gebied het braafste jongetje van de klas te worden. Daarbij kan een schwalbe op dit moment ook al een gele kaart opleveren. Ik vraag me af of het protesteren bij de scheidsrechter resultaat oplevert of niet. Zeker niet als je het zo doet als bij de finale van de KNVB-beker.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage