Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'Misschien ging het nu te ver'

10 mei 2023 12:43 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Luuk de Jong: "Misschien ging het nu te ver"; image source: Pro Shots

In gesprek met Voetbal International heeft Luuk de Jong teruggeblikt op de gewonnnen bekerfinale en met name op alle opstootjes die tijdens de wedstrijd ontstonden. "Ik had een beetje het gevoel dat Ajax na drie keer van ons te hebben verloren, er alles aan wilde doen het niet nog een keer zover te laten komen", aldus De Jong. "Dat ze niks verweten kon worden en dat ze er werkelijk alles aan hadden gedaan om die beker te winnen."

De Jong gaat verder: "De belangen waren groot, het is een finale, er zit spanning op en dan komt er emotie bij kijken. Dat merkte je in het veld heel erg. Dan ben je niet helemaal jezelf, ga je op de grens spelen en soms eroverheen. Dat is ook menselijk, hoor. En het hoort ook bij voetbal, maar misschien ging het nu te ver."

In de eerste helft ging PSV nog mee in het spel van Ajax. "Het ging een negatieve kant op. Dat is wel iets waar we met zijn allen naar moeten kijken", zo geeft hij aan. "In de rust hebben we besloten dat niet meer te doen, omdat wij veel beter kunnen voetballen dan we lieten zien. Dat zag je gelukkig ook in de tweede helft. Dan maken we ook de goal. In de verlenging waren er geen opstootjes meer, omdat bij iedereen de energie op was."

Soms wordt het verwijt te geven dat er te weinig emotie of agressiviteit in het spel zit. "Kennelijk was het ditmaal te veel. Maar in Spanje zie je bij Real Madrid of Barcelona heel vaak dit soort wedstrijden", zegt De Jong daarover. "We beseffen heel goed dat wij als spelers en voorbeeldfunctie hebben, maar aan de andere kant blijven we ook topsporters die willen winnen ten koste van veel. Daar moeten we met elkaar een goede balans in zien te vinden."

Meer op VI.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

jong opstootjes agressiviteit barcelona bekerfinale ditmaal gewonnnen madrid menselijk topsporters verlenging verweten voorbeeldfunctie

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


11 maanden geleden
Voetbal is ook veel emotie inderdaad maar zoals de Jong zelf aangeeft was de finale een beetje te veel emotie, mede aangewakkerd door ajax. Ook de Jong liet zich teveel gaan. Gelukkig blijkt er tijdens de rust (o.a. Veerman) over gesproken te zijn en ws de irritatie en opstootjes aan PSV kant de 2de helft / verlenging wat minder. By the way, Luuk was niet alleen tijdens deze finale een beetje irritant, ook afgelopen wedstrijd tegen Sparta ging hij soms te ver. Heeft hij als aanvoerder niet nodig.
+1/-1

11 maanden geleden
Al jaren hoor ik dat PSV 'te lief' is en dat er meer rotzakken in het veld zouden moeten staan. Lijkt het eindelijk zover te zijn en dan is het wéér niet goed.
+2/-0

 
Kleine1 (geschorst)
11 maanden geleden
Rotzakken zijn inderdaad soms nodig, maar toch geen jankers … DeJong ligt alleen tegen de scheids te klagen, dat is wat anders dan een rotzak, vind ik ….
+1/-0

11 maanden geleden
Ik hoop niet dat mensen voetballers als voobeeld zien. Straks gaan mensen elleboog- en kopstoten geven op straat en laat de politie het maar gaan omdat het niet intensief genoeg is.
+3/-0

11 maanden geleden
Ik vind dat er een onderscheid is tussen hard een wedstrijd ingaan en willen winnen, en een hele wedstrijd als een idioot staan zeuren bij de scheids. Guardado was een uitstekende captain. Kon met het mes tussen de tanden de wedstrijden invliegen, maar was vrijwel altijd sportief en respectvol naar de scheids.
Ik vind echt dat het bij Luuk is doorgeschoten dit seizoen. Loopt altijd te klagen en volgens mij krijgt ie daardoor ook extra veel tegen. Ik hoop op een andere aanvoerder volgend jaar
+3/-0

 
11 maanden geleden
Mee eens. Dat gezeur en gejank richting de scheidsrechter is bloed irritant. De Jong heeft daar een handje van, maar Simons bijvoorbeeld ook. Ik heb zelfs sterk de indruk dat scheidsrechter door dat gedrag juist minder snel gaan fluiten.

Maar het kan altijd nog erger. Als ik dan bij Real Madrid in de halve finale zo'n Carvajal Grealish in de boarding zie beuken en hij vervolgens net doet alsof hijzelf kei hard geslagen wordt, terwijl je in de herhaling ziet dat hij niet geraakt wordt. Dan moet ik bijna kotsen.
+2/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje