Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV wil elftal om Xavi Simons heen bouwen'

17 mei 2023 09:17 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"PSV wil elftal om Xavi Simons heen bouwen"; image source: Pro Shots

Binnen PSV wordt er nog altijd vanuit gegaan dat Xavi Simons ook komend seizoen nog in Eindhoven actief zal zijn. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De clubleiding wil een team om de international gaan heen bouwen en is bovendien van mening dat Simons recht heeft op een nieuw contract, een verbintenis die past bij zijn huidige status.

Zelf heeft Simons nog geen garanties gegeven over komend seizoen. Afgelopen weekend gaf hij tegenover ESPN aan zich eerst te willen richten op het slot van de competitie en de Nations League met het Nederlands elftal. Daarbij zei hij ook dat hij niet voor niets voor vijf seizoenen had getekend.

PSV wil wel ruim voor de start van het nieuwe seizoen duidelijkheid krijgen. Ondanks dat Simons van zaakwaarnemer is gewisseld blijkt uit niets dat de middenvelder nu al wil vertrekken uit Eindhoven en gelooft de clubleiding dan ook dat hij ook komend seizoen in het Philips Stadion actief zal zijn.

Meer op ED.nl




Tags

simons xavi espn garanties nations slot

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


12 maanden geleden
Simons met Veerman op het middenveld en waarschijnlijk een nieuwe verdedigende middenvelder erachter, dan heb je gewoon het sterkste middenveld van de eredivisie, met diepgang, overzicht een individuele actie en scorend vermogen. Ik zie dat wel zitten. Dan nog een rechtsback, links buiten 2x CV mogelijk een extra spits (als Silva vertrekt) en nog wat back up erbij en het elftal is rond.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Mee eens, alleen geen extra spits voor als Silva vertrekt… sowieso een nieuwe spits ipv van de Jong want met een technisch voetballend middenveld en heb helemaal niks aan statische en technisch zeer beperkte spitsen als een de Jong.
+3/-1

 
12 maanden geleden
De afgelopen weken laten toch een heel ander beeld zien naar mijn mening. De Jong scoort er op los en daar staat een spits uiteindelijk voor. Mocht hij geen basis meer zijn is het alsnog een ideale pinch hitter en uitstekende optie als je uit wanhoop maar ballen de 16 in gaat pompen, zoals Oranje tegen Argentinië deed bijvoorbeeld. Nog even los van zijn inzet, gedrevenheid en ervaring.
+5/-1

 
12 maanden geleden
Precies @remmie, Luuk is gewoon een heel belangrijke en goede speler die zijn sporen in het internationaal voetbal ruim verdiend heeft. Hij maakt altijd veel belangrijke doelpunten en een betere kopper vind je in Europa niet. Let maar op, ook volgend seizoen zal hij weer van grote waarde zijn.
+7/-1

 
12 maanden geleden
Eens. Luuk laat qua cijfers zien dat ie het gewoon goed doet. Zelfs Eredivisie speler vd maand. Maar kan er niks van volgens sommigen.
+2/-0

12 maanden geleden
Ook afgelopen zondag heb ik weer genoten van Simons. Uiteraard speelde ook hij een zwakke wedstrijd, maar hij bleef maar volle bak gaan en heeft veel ballen weten te veroveren. Op moment als hij met zijn lengte ook al kopduels gaat winnen, weet je zeker dat het bij hem mentaal helemaal goed zit.
+3/-0

 
12 maanden geleden
Eens. Bij hem hoef je ook nooit te twijfelen of alles gegeven is. Mentaliteit top, kwalitatief top, en nu ook al leiderschap. Wat een klasbak.
+4/-0

 
12 maanden geleden
Precies dat, speelt met de intensiteit van 2 Feyenoords, Simons is een voorbeeld
+1/-0

12 maanden geleden
Nog niet zon gek idee en een mooie blijk van waardering naar hem toe.
Een van de eerste die dan in aanmerking moet komen bij de formatie om hem heen lijkt mij dan zijn maatje fabio Silva te moeten worden waar hij in en uiten het veld een geweldige click heeft.
+2/-0

 
Kleine1 (geschorst)
12 maanden geleden
Helemaal met je eens, daar dacht ik zondag ook al aan … die twee hebben echt een klik (niet alleen buiten het veld). Alleen datzelfde kapsel vind ik een beetje overdreven … wordt ook moeilijk om ze dan nog uit elkaar te houden … ;)
+2/-0

 
12 maanden geleden
En goede vervanging voor mochten deze spelers een tijdje in de lappenmand belanden.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Ik mag toch hopen dat ze spelers nemen die kwalitatief wat toevoegen
+1/-0

Riverside (geschorst)
12 maanden geleden
Tja, en Xavi gelooft ook in sinterklaas, net als de directie, haha…. Kom op zeg, hij blijft misschien nog een seizoen, dan is vogeltje echt gevlogen, en vooral daar een heel nw elftal om bouwen…. Ik noem dit onkunde, maak hem niet groter als dat de situatie is, het gaat gewoon om knikkers, dat weten we allemaal! Gullit ging ooit in 87 weg, mijn grote idool….. jaar later wonnen we de Europa cup 1…. Ik wil er alleen maar mee zeggen dat niemand, groter, belangrijker is dan ons PSV, ik hoop voor komend seizoen gewoon op een degelijk PSV, met aan het eind van de rit in ‘24 de schaal weer in eindhoven👍
+3/-1

 
12 maanden geleden
Dan mag Xavi wat mij betreft per direct vertrekken;-)
+1/-0

12 maanden geleden
Waar hebben we het over? Gast is 19 ofzo en speelt net een paar wedstrijden leuk.
+2/-4

12 maanden geleden (gewijzigd)
Tja een elftal om Simons heen bouwen vind ik nogal kort door de bocht. Xavi speelt misschien nog een jaar bij PSV en dan ? ? Je kunt ook een elftal rond de Jong bouwen met twee uitstekende buitenspelers die ook een goeie voorzet in de benen hebben die Luuk goed kunnen bedienen. Zo zijn er waarschjnlijk nog wel meer varianten te bedenken.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage