Transparent
Inloggen
Sluiten

Zaakwaarnemer Ruud van Nistelrooij: 'Een moedig besluit van een onafhankelijke geest'

25 mei 2023 14:58 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

Zaakwaarnemer Ruud van Nistelrooij: "Een moedig besluit van een onafhankelijke geest"; image source: Pro Shots

In gesprek met de NOS heeft Rodger Linse, zaakwaarnemer van Ruud van Nistelrooij, kort gereageerd op het vertrek van de trainer bij PSV. "Het is een weloverwogen beslissing geweest", aldus Linse. Dinsdag was er een gesprek met Van Nistelrooij nadat er klachten kwamen over zijn werkwijze. "Daarna hebben we alle mogelijke scenario's samen besproken. Ruud is zowel principieel als realistisch. Maar dit besluit is eerder realistisch dan principieel."

Volgens Linse is PSV echt de club van Van Nistelrooij. "Hij heeft er zijn ziel en zaligheid in gestoken", zo geeft hij aan. "Toen dat verhaal over die klachten kwam, is er in korte tijd heel veel losgekomen. Er ontstond een sneeuwbaleffect."

De laatste wedstrijd nog op de bank zitten was voor Van Nistelrooij geen optie meer omdat de werkomstandigheden het niet meer toelieten dat van iedereen het uiterste geëist kon worden. "Een moedig besluit van een onafhankelijke geest", zegt Linse daarover.

Meer op NOS.nl
Tags

nistelrooij linse geest moedig principieel losgekomen nos rodger sneeuwbaleffect toelieten uiterste werkomstandigheden zaligheid ziel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Een slap, zelfs laf besluit om niet even 4 dagen te wachten.
+6/-8

 
1 jaar geleden
Waarom?

Ten eerste, je kent niet de echte reden waarom Ruud is gestopt. Alleen het nieuws wat op sociaal media staat. Of dat volledig de waarheid is, is maar de vraag.

Er is dinsdag avond iets voorgevallen tijdens het gesprek, iets wat hem heeft doen besluiten om te stoppen.

Ik zou precies hetzelfde gedaan hebben als ik merkte dat er geen steun vanuit zijn bazen komt. Dat een groep spelers je liever kwijt dan rijk heeft en dit achter zijn rug om doet i.p.v. hemzelf aan te spreken. Die spelers zijn laf en horen per direct verkocht te worden. Die verdienen niet om voor PSV te spelen.
+4/-1

 
1 jaar geleden
Hoe ga je “per direct” spelers verkopen? Ze hebben een doorlopend contract, er moeten geïnteresseerden zijn…
+3/-0

 
1 jaar geleden
Niet zo moeilijk, spelers per direct op de transferlijst zetten en wat mij betreft geen minuut meer laten spelen. Gebeurt wel vaker. Je zal waarschijnlijk wel verlies in de transfersom lijden, maar beter dat dan een paar rotte appels in de selectie.

Welke spelers dat zijn weet ik niet, dat weet het bestuur wel en die zullen actie moeten ondernemen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Heel bijzonder om eerst tegen iemand te zeggen dat die niet de echte reden kent waarom Ruud is gestopt (goed punt) om vervolgens zelf allerlei aannames te maken en daarover oordelen te geven.
+6/-0

1 jaar geleden
Hij had geen keus meer, binnen de groep zou hij ongeloofwaardig zijn geworden. Ruud is een kerel en heeft als kerel een beslissing genomen die hem flink aan het hart gaat, geloof dat maar. Hij verdient ons respect.
+16/-1

 
1 jaar geleden
Volkomen met jou eens
+1/-1

1 jaar geleden
Ben er nog steeds verdrietig van.
+4/-0

1 jaar geleden
Blessing in disguise! Ik snap nu pas waarom ik dit hele seizoen naar een heel onwennig onsamenhangend elftal heb lopen kijken zonder structuur en vastigheden. Nogal wiedes als een halve selectie niet achter de speelwijze staat of zich deze niet eigen kan maken. Geloof me, dit is het het beste wat PSV op dit moment kan overkomen. Of ze het zondag redden is mij een raadsel maar denk dat we sowieso met deze spelers de Championsleague niet zouden bereiken laat staan in de Championsleague groepsfase afgang bespaard blijven (zie Rangers dit jaar). Blijf het desondanks spijtig vinden voor Ruud en voor 99% de fout bij management want Ruud had dit jaar natuurlijk nooit naar voren geschoven mogen worden!
+11/-0

 
1 jaar geleden
Helemaal mee eens. Zoals je aangeeft heeft het management Ruud naar voren geschoven. Fout.... Had men management niet moeten doen echter Ruud had in eerste instantie nee gezegd. Was dan ook standvastig gebleven en niet op je in laten praten en je over laten halen. Neemt niet weg dat hij PSV onwaardig is behandeld en kan helemaal begrijpen dat hij een dag voor het einde v.d. competitie opstapt.
+2/-0

1 jaar geleden
Het lijkt meer op een emotioneel dan een rationeel besluit.Om 4 dagen voor zo'n belangrijke wedstrijd ontslag te nemen vind ik niet goed te praten.Terwijl hij 1 dag eerder nog een positief gesprek met Brands en Stewart had gehad.De clubleiding stond volledig achter RvN.Ruud weet als topspeler wat er leeft in een spelersgroep dus dat had hij kunnen uitpraten met de selectie.Ik vind de beslissing een zwaktebod van een beginnende trainer die het blijkbaar niet kon managen.
+6/-1

 
1 jaar geleden
Ja en nee. Ik heb ook dit gevoel echter snap ik wel als je zelf een winnaar bent, het uitsterste van iedereen eist en je met een stelletje slapjanussen moet werken die ook achter je rug om klagen hoe slecht het allemaal wel niet is wat je doet, zoek het dan zelf maar uit. Of dat in belang is van de club 4 dagen voor einde seizoen kan je over discussiëren. Ik had zelf ook gewacht en een toneelstukje gespeeld tegenover die spelers, in het belang van PSV. Maar ik kan ook goed begrijpen dat je als mens principes hebt en je niet laat piepelen door wet non winnaars en slapjanussen. Ik had het anders gedaan, Ruud doet het zo. Ik kan er wel respect voor opbrengen. Voor PSV was het wel beter geweest dit na AZ te doen. Dan spelen zeker principes mee in tegenstelling tot wat Roger Lindse nu zegt, dat geloof ik niet helemaal.
+5/-1

 
Afgaande op het artikel van VI.nl ervaarde Van Nistelrooij het zelf helemaal niet als een positief gesprek. Daarnaast kon de directie publiekelijk niet achter Van Nistelrooij gaan staan omdat de RvC eiste dat PSV tweede wordt en hij waarschijnlijk ontslagen zou moeten worden als het een derde plaats wordt.

Op moment als (een deel van) de spelersgroep zich tegen de trainer keert, ben je volstrekt kansloos.
+2/-0

1 jaar geleden
Jammer maar snap dat hij niet anders kon. Wetende dat er meerdere spelers (en staf) niet achter je staan is geen basis om de leiding te nemen, ook niet voor 1 laatste wedstrijd.
+3/-0

1 jaar geleden
Jammer, hij had met opgeheven hoofd, wat hij nu eigenlijk nog voor het gros doet, kunnen vertrekken met een tweede plaats, beker en fruit schaal, dat had ikzelf iets chiquer gevonden, maar goed, zijn beslissing staat vast, klaar, nu op naar zondagmiddag 14.30 voor een punt…. Zal mij nu benieuwen wat onze Fred doet, hij was het geregeld niet eens met de opstelling, net als ik, dus zal mij benieuwen🤔🙄, ik zou iig zo startten tegen AZ:
Benitez
Teze( in vorm van tegen ajakkes) Branthwaite-Boscagli-v.Aanholt
Sangare-Guti
Veerman-Xavi
Luuk-Silva
Een soort 4-4-2, of zoals schmidt, een 4-2-2-2, maar 2 controleurs, 2 aanvallende middenvelders vanuit de as, luuk diepste spits, met silva daar omheen in vrije rol, kom maar op AZ, zo winnen we wel van jullie, mark my words!
+2/-0

 
1 jaar geleden
‘Mark my words’ dat kan dus alleen als Rutten ook daadwerkelijk in precies dezelfde opstelling in precies dezelfde 4-2-2-2 gaat spelen (wat mij niet erg waarschijnlijk lijkt). Ben het overigens wel met jouw opstelling eens
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Je kunt dit uiteraard ook als een 4-4-2 spelen, met ruit op middenveld, Guti op de 6, xavi 10, sangare en veerman zijn dan de flanken, dat is denk ik meer Rutten z’n ding, ik hoop het, want we hebben een punt nodig, dus Guti moet altijd spelen!
+1/-0

 
Een tactiek gaan spelen waar het hele seizoen nog niet mee is gespeeld of getraind is over het algemeen pure zelfmoord.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Er was überhaupt geen tactiek dit gehele seizoen te bekennen, ik weet niet hoe jij kijkt, maar maakt ook niet uit, veelal successen dit seizoen door veel geluk icm individuele klasse, maar absoluut geen spel beleid….
+1/-0

 
1 jaar geleden
Jammer dat deze opstelling gedurende het seizoen niet de basis opstelling is geweest. (voor zover mogelijk ivm blessures / schorsing natuurlijk) Maar ja ik ben geen trainer en zie de trainingen zelden. Eventueel Mwene voor Teze. Hoe zou de stand er dan nu uitgezien hebben ? Misschien meer of misschien minder punten. Denk zelf het eerste.
+1/-0

1 jaar geleden
We weten het fijne niet maar Ruud is aangesteld voor de lange termijn en had het bestuur achter zich. Hij is beginnend coach maar bij een club als PSV weet je dat je nogal wat voor de kiezen kunt krijgen en dat moet je dan heel simpel gezegd maar kunnen managen en naar je hand zetten. Dat hij ons nu in de penarie laat zitten vind ik niet netjes. Punt.
+2/-0

1 jaar geleden
Niemand is groter dan de club, ook Ruud niet. Het doet mij pijn hoe dit allemaal gelopen is, maar het verhaal van Linze is niet compleet. Je hebt ook het verhaal van Ooijer en Rutten. Maar je bent volkomen ongeloofwaardig als je steeds een toneelstukje opvoert (dansen na bekerfinale) en doet alsof er helemaal niets aan de hand is en aan de andere kant 1 wedstrijd voor het einde vertrekt.
+3/-0

1 jaar geleden
Het is gewoon erg triest dat je zo, net voor het eind v/h seizoen, genaaid wordt door je spelers!

Ik hoop dat een Brands en Stewart de spelers hiervoor verantwoordelijkheid houden … Ze hebben immers wel een groot clubicoon genaaid en te kijk gezet voor de buitenwereld.
Een goede straf zou zijn om een trainer te halen die discipline op #1 heeft staan!
+2/-0

 
1 jaar geleden
Net of een trainer die voor discipline staat de oplossing is. PSV heeft een trainer nodig die tactisch sterk is, zorgt dat de veldbezetting niet te lang wordt, er restverdediging is en dat spelers op hun beste positie staan. Dat is dit seizoen te vaak misgegaan en dat zal niet alleen aan de spelers gelegen hebben. Zowel de trainer als de spelers hebben hier een rol in gehad dus had het op een volwassen manier opgelost moeten worden en niet door 4 dagen voor een belangrijke wedstrijd ontslag te nemen.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Wat de tactiek van de trainer ook is … de spelers hebben hier naar te luisteren en hoeven niet achter zijn rug om te gaan klagen.
Maar tegenwoordig zijn deze “voetballers” gewoon verwende jongetjes die alleen een hoog inkomen nastreven.
Ik wordt zieker van dat gedrag en mentaliteit/inzet van de spelers dan van een trainer die het tactisch, in z’n eerste jaar, niet zo goed doet. Ik denk dat Veerman hier een heel goed voorbeeld van is … een goede voetballer, maar mentaliteit en inzet gewoon waardeloos .. en als hij een keer gewisseld wordt, dan gaat hij (notabene openlijk) liggen klagen?!
+2/-0

 
1 jaar geleden
Genaaid wordt door je spelers??? Wij als supporters worden al bijna het gehele seizoen genaaid door Ruud (blijft een held hoor als speler). Een opstelling met constant onrustfactor Ramalho in de basis en Teze...kijk eens naar ons aantal tegendoelpunten. En dan een eindelijk fitte Boscagli op de bank laten, hij was vorig jaar onze meest constante speler!! Verder steeds weer met met non-voetballer Til beginnen, dan speel je dus met 10 man. Een Fabio, die zich helemaal 100% geeft, mag slechts 15 minuutjes meedoen. En dan ga ik al helemaal niet beginnen over het passeren van Guti...Ik ben niet rouwig om het vertrek van Ruud, wel het moment en de manier waarop.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Je gaat hier liggen klagen over de tactiek .. maar uiteindelijk geef je me in de laatste zin gelijk met “de manier waarop”.

De tactiek en het ontslag van Ruud zijn 2 totaal verschillende topics!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ruud is NIET ontslagen! En daarbij als jij het als ontslag ziet:dan heeft zijn tactiek wel degelijk hiermee te maken. Lijkt me dat een goede coach de juiste tactiek toepast op het materiaal dat hij heeft. Maar als jij happy bent met wat we voorgeschoteld hebben gekregen, prima! Ook blij met het aantal tegendoelpunten? En met de geweldige partijen tegen ALLE degradatiekandidaten?? Volgens mij heb jij de jaren 80 / 90 niet meegemaakt...toen waren we nog een TOPclub...nu moeten we al blij zijn met 2-1 tegen fucking Fortuna!!!!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ter info: ontslag kun je krijgen, maar ontslag kun je ook nemen …
Ruud heeft dus ontslag genomen.

Enne, ik wilde eigenlijk alleen aangeven dat het ontslag/vertrek een vieze streek is … ik stelde de tactiek helemaal niet ter discussie, want daar ging dit artikel helemaal niet over!
+1/-0

1 jaar geleden
Ruud is een beest als het om inzet gaat. Dat lees je ook in reconstructie in NRC. Deed ie als speler al, nu als trainer eist ie het van z'n spelers. Zo'n Xavi geniet daarvan. Die heeft ook al eens iets gezegd over mentaliteit in de groep. Veerman speelt sinds ie tijdje moest banken ook met meer energie. Wat ik dan niet snap is waarom Guti op de bank zit. Zou Ruud bij hem toch wat hebben gemist? Iedereen hier is idolaat van Guti... Ik zie het dan weer niet in het geslof van Bakayoko. Nou ja we zullen het fijne er wel een keer van horen.
+2/-0

1 jaar geleden
Tja lastig. Ik denk dat Ruud dit als het beste voor PSV ziet op dit moment en dat hij voor zichzelf ook al had besloten om het bij 1 seizoen te laten, want we hebben gewoon zwaar onder gepresteerd dit jaar. Mochten we de tweede plaats binnen halen zondag is het een schrale troost, want we hebben zo veel onnodig puntverlies geleden dat de tweede plaats 3 weken geleden al binnen had moeten zijn. Het is zonde dat het zo heeft moeten, maar het is een bewust risico dat je loopt door een onervaren trainer voor de groep te zetten. Ook met een ervaren man heb je nooit 100% zekerheid, maar je verkleind het risico wel een heel eind. Ik hoop dat we nu eens stoppen, maar zoals iemand al schreef, de clubiconen zijn ook bijna op. Ik wens Ruud het beste en ik hoop van harte dat hij via een Heerenveen of Utrecht ervaring op kan doen, een spelsysteem kan ontwikkelen en met een bak ervaring terug kan komen om met PSV kampioen te worden. Voor nu moeten we kijken naar een ervaren trainer die een ploeg aan het voetballen kan krijgen en een spelsysteem kiezen wat we de komende 10 jaar van de F jes tot het eerste gaan spelen. Het dieptepunt is nu denk ik wel bereikt, maar de weg omhoog zal lang en zwaar worden.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Veel succes in je verdere carrière Ruud, jammer genoeg niet meer bij ons PSV.
Mijn steun heb je met het nemen van je moedige beslissing, op welk moment dan ook.
Vieze backstabbers zijn het.
+5/-0

Ruud was niet de juiste keuze voor psv maar deze zaak doet wel weer denken aan hoe psv held stevens er uit werd geschopt. Stelletje over het paard getilde egoistische spelertjes die geen hart voor de club hebben en alleen maar voor zichzelf spelen zijn weer de baas. Raar dat Ruud het seizoen niet gewoon even afmaakte maar we weten ook niet precies wat er intern is voorgevallen
+3/-0

1 jaar geleden
Wat ik denk te begrijpen is de reden dat de spelers over hem klaagden niet de reden van het vertrek van Ruud geweest. De klagers zijn al bij de directie geweest, die verwees ze blijkbaar naar Ruud, toen zijn ze daar geweest en dat is weer teruggekoppeld naar de directie. Dit was blijkbaar allemaal rond de bekerfinale. Ik neem ook aan dat er toen afspraken gemaakt zijn over hoe nu verder. iedereen leek in ieder gavel met elkaar door 1 deur te kunnen gaan tot er zondag opeens naar de pers gelekt bleek te zijn. Volgens mij is dat lekken de reden van de breuk en niet zozeer het klagen. Dat is natuurlijk gewoon een vertrouwensbreuk en dat moet je niet doen bij principiele mensen als Ruud (en bv ook v Bommel).
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom alchemist anthony antonh arensman arrogant bakayoko blind brobbey chuba connor doeki evenepoel feyenoord gerets koki kroes oranje pepi poster ring rivaal rosario schouten skipper vaio veerman voetbalprimeur wanner weghorst