Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV wil snel schoon schip gaan maken'

29 mei 2023 10:28 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"PSV wil snel schoon schip gaan maken"; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad meldt dat PSV snel schoon schip wil gaan maken in de technische staf en de selectie. In minder dan tien weken is het seizoen alweer begonnen en dan moet de ploeg al compleet zijn. De verwachting is dan ook dat een groot deel van de technische staf gaat vertrekken, al is het niet uitgesloten dat indien een buitenlandse trainer of een iets minder ervaren trainer wordt aangesteld Fred Rutten opnieuw wordt gevraagd om als 'super-assistent' aan boord te blijven.

Ook in de spelersgroep zal drastisch worden ingegrepen. Huurlingen Jarrad Branthwaite, Thorgan Hazard en Fábio Silva keren sowieso terug naar hun club, terwijl ook de verwachting is dat Sávio niet nog een seizoen in Eindhoven zal spelen. Timo Baumgartl en Maximiliano Romero zullen definitief gaan vertrekken, terwijl verwacht wordt dat ook Joël Drommel, Jordan, Teze, Ibrahim Sangaré en Érick Gutiérrez weggaan bij PSV.

De club wil daarnaast nog verder spelers gaan doorselecteren en gaan verhuren, maar dat is ook afhankelijk van de wensen van de nieuwe trainer. Verschillende opties om de selectie te versterken zijn nu 'on hold' gezet omdat er eerst duidelijkheid moet komen wie de nieuwe trainer wordt, zodat in overleg met Earnest Stewart gekeken kan worden welke spelers bij de gewenste speelstijl passen en welke versterkingen gehaald moeten worden.

Meer op ED.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

schoon baumgartl boord branthwaite drommel earnest fabio gutierrez hazard hold huurlingen jarrad jordan maximiliano romero rutten sangare savio silva speelstijl stewart teze thorgan weggaan

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Nou… klinkt als een plan, maar mis nog wel een paar namen die regelmatig door de ondergrens zakten..
+2/-0

5 maanden geleden
Lijkt me eerst snel een trainer halen en dan snel veder kijken ....
+1/-0

5 maanden geleden
Jaag maar wat zaakwaarnemers weg uit het voetbalwereldje maar dat zal wel niet gaan. Tegenwoordig kan iedereen na zijn strikdiploma zaakwaarnemer worden lijkt het wel en daarmee bloed bij iedere voetballiefhebber onder de nagels vandaan halen. Bron van onrust met stook- en lekgedrag, onredelijke eisen, en package deals waardoor je opgescheept raakt met bras en spelers die naast hun schoenen gaan lopen of gewoon geen feeling hebben met hun werkgever. Verziekte wereld…
+3/-0

5 maanden geleden
Obispo, ramalho, El Ghazi, Mwene.
+3/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
@Obelix Obispo hoort in dat rijtje niet thuis. Daarover is al gemeld dat zijn situatie opnieuw wordt beoordeeld als hij weer fit is, dus ergens in het najaar volgens de laatste berichten.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Weet ik. Was meer mijn persoonlijke "wens". Ik denk overigens nog steeds dat teze met een goede linker cv een meer dan goede mandekker is.

Hard, snel. Als back, doe maar niet.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Eens, als CV is Teze best een optie (en absoluut niet minder dan Ramalho). En hoewel je het hem als eigen jeugdspeler zou gunnen, blijkt/blijft Obispo regelmatig te onbesuisd om een stabiele factor te zijn in PSV 1.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Precies dat. Ik denk aan die kamikaze actie in de kuip.
Een of andere manier zie ik het meer in teze zitten als in obispo.
Al is armando een waanzinnige kopper
+1/-0

 
5 maanden geleden
Dat gevoel heb ik inderdaad ook.

VI kwam in de winterstop ook met een statistiek over de cijfers van Teze als CV als basisspeler. Geen verdediger in de top zes van de Eredivisie had een hoger percentage qua gewonnen wedstrijden. Uit mijn hoofd waren het 42 wedstrijden als basisspeler centraal in de verdediging en maar 3 verloren.
+1/-0

5 maanden geleden
Is dit het topic waar we het ook weer over de matige scouting van PSV mogen hebben? Of is de scouting wél goed, maar willen de groeibriljanten niet meer naar onze club komen?
+2/-0

5 maanden geleden
Waarom staat ramalho daar niet bij??? Die moet echt als eerste vertrekken. Gisteren was het weer zo onrustig en dan gaat hij ook nog eens spelers aanspelen, die gedekt staan of dat hij nog even mwene wil aanspelen, terijl hij al tegen de zijlijn aanstaat. Wat moet mwene dan met die bal denk je dan, maar ramalaho denkt dan. Dan ben ik er tenmiste van af en als daar dan balverlies uit voorkomt. Dan is dat de schuld van mwene en niet meer van ramalho. En als de situatie dan voorbij is, dan nog even met een gebaar naar zijn hoofd wijzen, maar daar trapte Fred gisteren niet in. Die haalde hem meteen in de 2e helft naar de kant.
+2/-0

5 maanden geleden
Ik ben vooral erg benieuwd naar de invulling van de technische staf en pas dan kunnen er definitieve keuzes gemaakt worden.
+1/-0

5 maanden geleden
Is het niet de omgekeerde wereld, om eerst duidelijkheid omtrent nieuwe hoofdtrainer te wensen, voordat definitief versterkingen in selectie komen?

Ik bedoel, we hebben een technisch directeur die - vanuit beleid uitgestippeld met overige directieleden - toch prima aan de slag kan met spelers halen en een invulling geven aan de technische staf?

Je zoekt daarbij spelers en stafleden passend bij de (langere termijn) gewenste speelstijl/herkenbaarheid van PSV.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Lijkt me toch logisch dat je eerst wil weten wie de trainer is en hoe hij wil gaan spelen voordat je spelers gaat aantrekken? Geldt overigens ook vanuit het oogpunt van de speler zelf. Die zullen ook eerst willen weten wie er voor de groep staat en wat zijn plannen zijn, zeker ook richting die speler.

Net zoals je niet op voorhand al andere stafleden kan aantrekken als je nog niet weet wie de nieuwe hoofdtrainer wordt.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Je hebt gelijk,maar het is toch eigenlijk te sneu voor woorden dat het zo is? Die voetballers zijn gewoon werknemers en moeten maar gehoorzamen naar hun leidinggevende. Wie dat ook is. Zo is het in het zakenleven ook. Maar ja, ik heb al zo vaak gezegd dat die voetbalwereld de gekste wereld ter wereld is die niet te vergelijken is met de normale wereld. Alleen die salarissen al....
+1/-0

remmie01 (geschorst)
5 maanden geleden
Vooral benieuwd wie de nieuwe trainer wordt. Er zit meer potentie in deze ploeg dan dat we eruit hebben gehaald dit jaar, al zijn een aantal posities natuurlijk zwak bezet en worden andere onlogisch ingevuld. We hebben goed gepresteerd in de topwedstrijden, de beker gewonnen (ok de weg naar de finale had niet veel eenvoudiger kunnen zijn, maar je moet het toch ook afmaken) Hebben Europees redelijk meegedaan met mooie overwinningen op Arsenal en Sevilla. Het blijft gewoon ongelofelijk dat we het weg hebben gegeven tegen ploegen waar 99 van de 100x van moeten winnen. Ik verwacht dat met een aantal versterkingen waarvan minimaal een rechtsback, een centrale verdediger (Ik zou Teze als CV echt nog wel een kans geven, niet als rechtsback) een linksbuiten en verdedigende middenvelder dat je een hele goede basis kan bouwen om Veerman en Xavi (als deze laatste blijft) Je hebt dan gewoon het beste middenveld van de Eredivisie. Zet de poppetjes op de juiste plaats en laat het elftal in harmonie samenwerken en er staat echt een team dat de CL kan halen en meedraait om de titel. Alles valt of staat met de nieuwe trainer.
+2/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Tenzij we onder de nieuwe trainer 4-4-2 gaan voetballen zie ik eigenlijk geen rol meer weggelegd voor Luuk in de basis. Dit seizoen was het voetbal zo beperkt, statisch en voorspelbaar omdat we simpelweg geen voetballende spits hebben staan. Ook in de rol als aanspeelpunt is Luuk mij zwaar tegen gevallen om vervolgens over z’n beperkte handelingssnelheid maar te zwijgen
+1/-0

5 maanden geleden
Prio nr 1 is een nieuwe trainer aanstellen. Hij bepaalt de speelwijze en welke spelers daarin passen. Misschien wil de nieuwe trainer wel 4-4-2 gaan spelen. Pas daarna de selectie gaan samenstellen en gaan kijken wie moet vertrekken en welke nieuwe spelers nodig en haalbaar zijn.
+1/-0

5 maanden geleden
Dit is toch geen “schoon schip maken”? Van de 10 namen die genoemd worden, zijn er 4 huurlingen die sowieso al terug zouden gaan, 2 jongens die verhuurd en reeds afgeschreven zijn (Baumgartl en Romero), 2 jongens die niet weg hoeven maar willen (Sangaré en Guti) en dan blijven er 2 namen over van spelers waar we blijkbaar afscheid van willen nemen (Teze en Drommel).

Je hoeft echt niet iedereen te verkopen om schoon schip te maken, maar zolang Mwene, Ramalho, Obispo, Boscagli, Oppegard, Saibari, Til en El Ghazi hier volgend seizoen nog allemaal rondlopen, dan kun je er vergif op innemen dat het weer een vervelend seizoen gaat worden. Die jongens voegen weinig toe aan PSV of zijn te duur voor de kwaliteiten die ze hebben. En dan geef ik Luuk het voordeel van de twijfel omdat hij nog wel belangrijk is geweest voor het team ondanks zijn voetballende beperkingen.

Maar ja…eerst die nieuwe trainer hè! Dat lijkt me de belangrijkste klus voor deze eerste weken.
+1/-0


Win met PSVPSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

arsenal bakayoko benul berry eredivisie fakkels femke feyenoord gestaakt halsema ingestelde izecson kilsdonk knvb koen kul kwetsbaar leefbaar lozano manolev mar misdragingen remigio santos shevchenko side treurig uitsupporters vdv volendam