Transparent
Inloggen
Sluiten

'Komend seizoen minder uitsupporters bij duels tussen PSV en FC Utrecht'

23 juni 2023 17:24 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Komend seizoen minder uitsupporters bij duels tussen PSV en FC Utrecht"; image source: Pro Shots

Volgens De Telegraaf mogen er komend seizoen bij de competitiewedstrijden tussen PSV en FC Utrecht minder uitsupporters aanwezig zijn. De burgemeesters van Eindhoven en Utrecht hebben samen besloten dat er zowel in het Philips Stadion als in Stadion Galgenwaard maar 500 uitsupporters welkom zijn. Bovendien zullen ze gebruik moeten maken van een verplichte buscombi.

De reden hiervoor is omdat er afgelopen seizoen meerdere incidenten hebben plaats gevonden tussen supporters van beide clubs. In oktober van vorig jaar wist de politie nog net een confrontatie te voorkomen in de avond voorafgaand aan de wedstrijd. Daarbij werden in totaal 40 fans opgepakt. Tijdens de wedstrijd misdroegen de supporters van FC Utrecht zich bovendien in het stadion.

In februari van dit jaar werd er door supporters van PSV massaal vuurwerk afgestoken en werd hier ook mee gegooid. Een aantal personen raakte daarbij gewond. De gemeente Eindhoven heeft in een reactie laten weten dat als het komend seizoen weer mis gaat, er in het volgende seizoen mogelijk helemaal geen uitsupporters welkom zijn. Als er geen incidenten plaats vinden is er de optie dat de uitvakken weer volledig mogen worden gevuld.

Afgelopen seizoen kon PSV ook niet iedere wedstrijd beschikken over een volledig gevuld uitvak. Vanwege spreekkoren waren er in de uitwedstrijd tegen Ajax helemaal geen supporters van PSV welkom, terwijl het uitvak tegen Feyenoord slechts voor de helft gevuld mocht worden vanwege verschillende incidenten tijdens het seizoen daarvoor. In beide gevallen kwam de beslissing van de burgemeester.

Meer op Telegraaf.nl




Tags

uitsupporters utrecht uitvak buscombi confrontatie feyenoord galgenwaard gemeente gewond misdroegen spreekkoren telegraaf vuurwerk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


11 maanden geleden
Vreemd, ik was totaal niet op de hoogte van spanningen tussen PSV en Utje. Is er iets gebeurd of zo?
+2/-0

11 maanden geleden
KNVB maffia. Ze maken het voetbal kapot.
+2/-8

 
 
11 maanden geleden
Dat doen de jongetjes met bivakmutsen etc op de tribune. Ja.
+12/-0

 
11 maanden geleden
Kan echt niet inderdaad, die spreekkoren van de KNVB en al het vuurwerk dat die bond steeds op het veld gooit. Die georganiseerde vechtpartijen buiten het stadion kunnen ook echt niet, maar dan meppen de KNVB'ers in ieder geval op elkaar in. Ruimt nog enigszins op.
+2/-0

11 maanden geleden
‘Een aantal personen raakten daarbij gewond’. Het vuurwerk/pyro dat buiten het vak belande, werd op het veld gegooid. Weer sensatiezoekerij van de Televaag…
+1/-4

11 maanden geleden
Is dit niet een smoes om langzaam over te gaan naar geen uit-supporters ?
Het grote plan is om geen uit-supporters meer toe te laten in de stadions, en zo'n overgang begint altijd met een paar kleine veranderingen die zogenaamd positief zijn om het plan op gang te brengen.
+1/-1

 
11 maanden geleden
Wat wil je nu beweren dan? Dat het allemaal een groot complot is?
+2/-0

11 maanden geleden
Daar gaat ons busreis randstad altijd gezellig en vol..ze willen ons niet meer thuisvakken maar weer een gaan kopen.
+1/-0

11 maanden geleden
Kunnen ze door al die jaren heen nog geen redelijker oplossingen vinden? Nou zeg he! Al die knappe koppen?
+2/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage