Transparent
Inloggen
Sluiten

Earnest Stewart: 'We willen nu nog graag drie spelers aantrekken'

28 juli 2023 08:49 - ED.nl
Foto: Pro Shots

Earnest Stewart: "We willen nu nog graag drie spelers aantrekken"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Eindhovens Dagblad heeft directeur voetbalzaken Earnest Stewart aangegeven dat PSV nog niet klaar is op de transfermarkt. "We willen nu nog graag drie spelers aantrekken", aldus Stewart. "Ons streven is om in deze transferperiode nog een rechtsbenige centrale verdediger en een defensieve middenvelder binnen te halen. Daarnaast richten we ons na het vertrek van Xavi Simons op een aanvallende speler voor die linie, die zijn positie in het team kan overnemen."

Met welke spelers Stewart momenteel bezig is, wil hij niet zeggen. "Die namen ga ik nu niet noemen. En bedragen ook niet", zo geeft hij aan. "Als we deze drie spelers allemaal willen aantrekken zonder nieuwe verkopen, moet er financieel wel heel veel meezitten in de onderhandelingen met de betrokken clubs. Vertrekt Ibrahim Sangaré of halen we de groepsfase van de Champions League, dan hebben we natuurlijk meer mogelijkheden."

PSV heeft een vertrek van Sangaré niet in eigen hand. "Als iemand met de pinpas van een grote club naar het Philips Stadion komt, kunnen we hem kwijtraken. Dat weten we omdat er een clausule is afgesproken. Het zou alleen vervelend zijn als dat vlak voor een belangrijke wedstrijd gebeurt. Daar moeten we op voorbereid zijn", zegt hij daarover. "Hebben we dan alles op alles gezet om eerst een verdediger binnen te halen, dan kunnen we misschien geen vervanger voor Ibrahim opstellen. Dagelijks puzzel ik met Peter Bosz om alle scenario’s goed te kunnen voorzien en overzien."

Volgens de directeur voetbalzaken moet het aankoopbeleid niet worden geleid door dat ene moment in de voorrondes van de Champions League. "Want dan ga je domme dingen doen. Als je alles zet op één wedstrijd, moet je soms heel veel geld uitgeven om een bepaalde speler binnen te halen", legt hij uit. "Wij moeten nog meerdere mensen halen en dat kost soms tijd, hoewel je de coach zo spoedig mogelijk wil helpen. Dat laatste kan alleen binnen de grenzen die we met elkaar hebben gesteld. Het is nu nog vrij rustig op de transfermarkt, maar in augustus gaat het echt weer helemaal los. Geloof me maar, het wordt net zoals in andere jaren."

Meer op ED.nl




Tags

stewart earnest sangare bosz kwijtraken meezitten overzien pinpas simons uitgeven xavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
Weer geen kampioen dit jaar. Het begint helaas te wennen. Het is het resultaat van verkeerde keuzes. We hebben zeker 10 spelers in de selectie die je liever kwijt dan rijk bent. Dus we lopen weer achter de feiten aan.
Waarschijnlijk vertrekt Sangare op 30 augustus en kan er op het laatste moment een speler worden gehuurd die 0,0 toevoegt. Mark my words.
+4/-10

 
10 maanden geleden
Voor de NL competitie zijn we bijna sterk genoeg. Daar geloof ik wel in. We hebben vorig jaar ook een mooi seizoen gehad, alleen tegen de kleintjes teveel punten laten liggen.
Europees is het veel te mager.. (vrees ik met je mee).
+4/-0

 
10 maanden geleden
Hoe kom je daarbij? De twee smaakmakers van vorig seizoen, Gakpo en Xavi, zijn verdwenen. Deze twee jongens zijn verder / beter dan Noa Lang, die we nu gehaald hebben. Daarnaast zijn we Guti kwijt, die regelmatig belangrijk was voor ons team, en lopen we het risico Sangaré kwijt te raken. En onze verdediging heeft ons de afgelopen 4 seizoen nou ook niet echt de hoop gegeven dat het iets gaat worden.

Ik vraag me echt af waar sommige mensen het optimisme vandaan halen. Ik schaal PSV op dit moment eerder in op het niveau van FC Utrecht of FC Twente, dan dat ik serieus denk dat 80-85 punten haalbaar is met deze ploeg.

Met 3 versterkingen erbij, wie weet.. maar dat hangt er dan wel van af wie die versterkingen zijn en wanneer ze erbij komen. En bij een vertrek van Sangaré hoop ik eigenlijk dat er nog een extra middenvelder gehaald gaat worden.
+2/-1

 
10 maanden geleden
Ja, dit is echt een selectie die maar een punt of 60 gaat halen :denk
+2/-2

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Je smiley doet me suggereren dat deze opmerking sarcastisch bedoeld is, en het is natuurlijk nog te vroeg om wat over dit seizoen te zeggen, juist omdat Stewart aangeeft dat er nog 3 man bij moeten komen.

Maar aangezien vaio vindt dat we bijna sterk genoeg zijn voor de eredivisie, wilde ik even een punt maken over de huidige staat van het elftal. En ik denk dat dit elftal een puntenaantal zou gaan halen over 34 wedstrijden dat dichter bij de 60 ligt dan bij de 85. In feite hebben we een groep spelers waar we vorig jaar veelvuldig over geklaagd hebben aangevuld met wat Jong PSV, Pepi en Lang. Terwijl we Simons, Brantwaithe, Guti, Silva en Hazard kwijt zijn geraakt.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Dat zegt ie ook toch?

"Geloof me maar, het wordt net zoals in andere jaren."
+2/-0

10 maanden geleden
Maar 1 verdedigende versterking, dan blijven we zo kwetsbaar als wat.
Is Mauro al fit?
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ik denk om eerlijk te zijn dat dat wel meevalt. Als je een sterke rechtsbenige CV haalt en die naast Teze of Boscagli zet is je centrum prima bezet. Links- en rechtsachter hebben we diverse opties die voldoen en er komt ook nog de nodige jeugd aan.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Ik kijk ook uit naar een fitte Boscagli. Daar moet het voetbal van achteruit mee starten.
Nu graag een nieuwe Alex ernaast.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Mauro is nog wel een paar maanden zoet met zijn blessure, ik denk dat we die dit kalenderjaar niet meer gaan zien in het eerste.
+1/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
PSV is gewoon opnieuw begonnen dit seizoen. Net als 3 jaar geleden onder Schmidt, net als vorig jaar onder van Nistelrooij en nu onder Bosz. Ik verwacht dit seizoen ook geen titel. Simpelweg omdat Feyenoord sterker en verder is met een fantastische trainer. Voor de lange termijn ben ik positief over Brands, Stewart en Bosz. Veel zal ook afhangen van de versterkingen en wie weet breken er talenten door en valt alles goed.
+6/-0

 
10 maanden geleden
Voor de lange termijn had ik ook vertrouwen in Schmidt en keek ik ook met vertrouwen uit naar het tijdperk Van Nistelrooij. Maar de lange termijn, die bestaat helemaal niet meer. Schmidt kon blijven, maar zag (waarschijnlijk op basis van de beschikbare portemonnee) geen heil in een langer verblijf. Van Nistelrooij kende een wisselend debuutjaar, maar heeft uiteindelijk gewoon een situatie gecreëerd waarin hij zich gedwongen voelde de handdoek te gooien.

Als PSV komende maanden een paar keer verliest, dan wordt er door de fans vast weer om het hoofd van Bosz geroepen. En beginnen we volgend jaar weer van voren af aan. En dan is het afwachten hoe lang het duurt voor het hoofd van Stewart op het hakblok gaat... want als succes nog langer uit blijft, dan moet het wel aan de TD liggen...
+2/-0

10 maanden geleden
Waarom richt psv zich niet op aankopen, zoals feyenoord dat nu ook doet. Spelers die bij bij de topclubs spelen uit de landen kroatie, zweden, servie etc. ipv te kijken naar spelers als sanchezd, keatelare en wijnaldum,die a vaak niet haalbaar zijn en b vaak geen wedstrijdritme hebben.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Want PSV richt zich alleen op spelers waar Rik Elfrink iets over schrijft?
+2/-2

 
Kleine1 (geschorst)
10 maanden geleden
Het gras bij de buren ….
+1/-0

10 maanden geleden
Ihattaren zoekt nog een club...

/s
+1/-0

Petergaatlosz (geschorst)
10 maanden geleden
Hij zegt dus eigenlijk.
Er is nu geld om 3 versterkingen te doen maar dan moet er heel veel medewerking van de clubs zijn.
Dan moet psv nu al een vervanger voor Guti halen want wat als Veerman of Sangare geblesseerd raakt of kunnen niet spelen ivm verkoop.
Dan heb je geen middenvelders meer over onderhand.
+2/-0

10 maanden geleden
Feit is dat stewart en psv directie alles doen wat in hun vermogen ligt en past bij een subtopper die elk jaar blij is met de conference league. Iedere keer als de champions league of de kampioensaspiraties aan bod komen, wordt duidelijk dat de directie tekort schiet in wat je van een directie mag verwachten.
We hebben onze beste speler en de publiekstrekker moeten laten gaan zonder compensatie. Aan de andere kant kan Bosz het team sterker maken door een duidelijke aanvallende speelwijze. Dat is misschien onze enige hoop.
+2/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage