Transparent
Inloggen
Sluiten

Opnieuw geldboete voor PSV na straf KNVB

28 juli 2023 09:13 - KNVB.nl
Foto: Pro Shots

Opnieuw geldboete voor PSV na straf KNVB; image source: Pro Shots

PSV heeft van de KNVB wederom een geldboete ontvangen. De voetbalbond heeft via de officiële kanalen bekend gemaakt dat de club een boete van € 10.000,- moet betalen vanwege het afsteken van een 'niet geringe hoeveelheid' vuurwerk door de aanhang van PSV tijdens de finale van de TOTO KNVB Beker.

Vorige week had de KNVB al bekend gemaakt dat PSV tijdens de eerstvolgende uitwedstrijd in de competitie geen supporters mee mag nemen omdat er afgelopen seizoen bij de uitwedstrijd tegen AZ eveneens een 'niet geringe hoeveelheid' vuurwerk werd afgestoken. Daarnaast kreeg het een geldboete van € 11.000,-.

Eerder dit jaar ontving PSV ook al geldboetes nadat er tijdens de thuiswedstrijd tegen Sparta en de uitwedstrijd tegen FC Utrecht eveneens sprake was van het afsteken van vuurwerk door de eigen aanhang. Na het duel in Utrecht kreeg PSV bovendien ook een voorwaardelijke straf van een uitwedstrijd zonder publiek, die na de wedstrijd in Alkmaar al werd omgezet in een definitieve straf.

PSV heeft nu nog een voorwaardelijke straf staan van een thuiswedstrijd zonder (een deel van het) publiek indien er in het Philips Stadion nogmaals vuurwerk wordt afgestoken.

Meer op KNVB.nl




Tags

knvb vuurwerk aanhang hoeveelheid utrecht alkmaar sparta

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
Waarom? De wedstrijd was georganiseerd door de KNVB, dus de KNVB was verantwoordelijk voor het fouilleren en dergelijke en niet PSV.

Dus de KNVB heeft zwaar gefaald door de grote hoeveelheid vuurwerk door te laten naar de tribunes.
+6/-8

 
10 maanden geleden
De club is aansprakelijk indien de eigen aanhang zich misdraagt.

De KNVB organiseert ook de competitiewedstrijden, net zoals de UEFA dat doet bij Europese wedstrijden. Laten we vooral de schuld leggen bij de voetbalbonden en niet bij die imbecielen die zich keer op keer misdragen.

Volgende maand al een uitwedstrijd zonder publiek, vorig jaar mocht je niet naar Bodo/Glimt en er staat nog een voorwaardelijke straf voor een thuiswedstrijd open. Nee, dan zou ik inderdaad ook gaan wijzen naar de KNVB.
+23/-5

 
10 maanden geleden
Eens. En sowieso laten we stoppen met uit publiek. Het is inmiddels een achterhaald sprookje aan het worden.
Vandaag op het nieuws dat ouderenzorg weer allerlei bezuinigingen moeten worden doorgevoerd. Dat zijn (later) onze vaders en moeders, die soms weken niet gewassen kunnen worden. Weet je waar wel extra geld (gedwongen) naartoe gaat? Naar al die kansloze figuren die continue willen rellen in een voetbalstadion. De hoeveelheid ME en politiebegeleiding is ongehoord aan het worden voor een spelletje voetbal, en ook stewards haken massaal af. Ik heb nul medelijden met dit soort gasten, en ben er behoorlijk klaar mee. Hou je simpelweg aan de regels en zorg dat de andere 29.500 supporters wel gewoon kunnen genieten van het spel.
+4/-2

 
10 maanden geleden
Misschien een ouderwetse gedachte, maar zijn volwassen personen niet verantwoordelijk voor hun eigen gedrag?
+2/-0

10 maanden geleden
Misschien een idee om ook pas weer aan vuurwerk te denken wanneer de andere manieren om sfeer te maken al uitgespeeld zijn. Er kan qua zang en geluid echt wel meer herrie gemaakt worden, laten we daarmee beginnen. Werkt beter en krijg je geen boetes voor. Belangrijker, meer herrie is meer beter.
+7/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Hoe werken ze daar? Eerst krijg je een boete en een straf voor een wedstrijd die op 28 mei is gespeeld, en een week later voor een wedstrijd van 30 april. En voor de ene wedstrijd 11000 euro boete en voor de ander 10000. In mijn ogen zeer bijzonder. Maar och, na de beelden van Twente van gisteren lijkt het 'uitsupporteren' een uitstervend beroep te zullen gaan worden. Hoera ! Het voetbal is weer begonnen 😞
+5/-0

10 maanden geleden
Met dank aan de 'supporters' op Oost
+8/-3

 
10 maanden geleden
Dat is tekort door de bocht, ik zit zelf niet op oost. Niet elke supporter op Oost is het eens met de Pyro. Dus laten we niet iedereen meteen over één kam scheren! Maar laten we wel stoppen met de Pyro!!!
+4/-1

 
10 maanden geleden
Daarom staat 'supporters' dus tussen aanhalingstekens. Om onderscheid te maken met de supporters
+1/-0

10 maanden geleden
Simpel kappen met de Pyro, Dit kost de club teveel geld! Zeker als we straks ook nog eens een tribune leeg moeten laten. Dat wil je als supporter de club toch niet aan doen?
+1/-0

 
10 maanden geleden
Dat niet alleen. Ook je mede supporters die er niets mee te maken hebben en thuis kunnen blijven.
+3/-0

10 maanden geleden
Fijn die ‘supporters’ die de club keer op keer een boete aannaaien.
+4/-0

10 maanden geleden
Wat een 'supporters'!!! En kunnen die niet eens gewoon in rood/wit gekleed zijn in plaats van dat afgrijselijke zwart.
+7/-1

10 maanden geleden
Zeer maar dan ook zeer trieste figuren die dit doen en dan nog proberen recht te praten
WTF heb je der aan man?
+2/-0

10 maanden geleden
PSV kan geen spelers kopen.
Als het geld gaat op aan boetes van het misdragen van onze fijne supporters.
Gebruik je verstand.
+4/-0

10 maanden geleden
PSV moet hoognodig eens schoon schip maken onder de eigen supporters. Het wangedrag en de hoeveelheid boetes en zwaardere straffen is inmiddels dusdanig dat het geen incidenten meer zijn maar structureel wangedrag.
Er is een clubje op Oost dat in alles uitstraalt dat het 'om hen draait' i.p.v. om PSV.
Er is een houding ontstaan dat wij allemaal mee mogen doen aan 'hun feestje' en dat is primair in de laatste twee/drie jaar ontstaan.
Laat PSV daar eens goed op ingrijpen want de algehele sfeer en verdraagzaamheid op Oost zijn er ook niet op vooruitgegaan.
+10/-0

 
10 maanden geleden
Precies dit dus.
Denk een doorn in het oog voor veel supporters en zelfs van de club.
Hopelijk gaat PSV inderdaad een keer goed ingrijpen.

Dat clubje op Oost probeert de dienst uit te maken.
Komen al naar het stadion met de nodige middelen om onherkenbaar te zijn, dat doet een normaal mens al niet die gewoon een pot voetbal wil kijken.
+7/-0

 
10 maanden geleden
Het ergste is dat PSV al lang en breed heeft toegestaan dat ze de dienst kunnen uitmaken. Eerste optie indien er seizoenkaarten zijn op Oost, iedere uitwedstrijd een x-aantal plekken voor de sfeergroepen.

En vooral bij dat laatste wordt het voor de supporter die zich wel normaal kan gedragen steeds moeilijker om er nog tussen te komen, want degenen van de sfeergroepen die in de normale voorrangsgroepen zitten wordt steeds groter en ze zijn ook wel zo slim om die gasten niet op de lijst te zetten omdat die er toch wel bij kunnen komen.
+3/-2

 
10 maanden geleden
Klopt.
Ze hebben ook geprobeerd bij de club te regelen dat zij kunnen bepalen wie er naar de uitwedstrijden kunnen. Zodat er meer van 'hun' mee kunnen.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Maar dan is het probleem wel opgelost. Want als het zover komt dat er straks helemaal geen uitsupporters meer mee mogen hebben ze toch mooi zichzelf in de voet geschoten. Helaas samen met de uitsupporters die wel van goede wil zijn...
+1/-0

 
10 maanden geleden
Beste optie is om aan te kondigen dat bij pyro voortaan het hele vak de volgende wedstrijd een stadionverbod krijgt. Bij de 2e keer 2 wedstrijden 3, 4 etc.

Dan gaan ze elkaar wel corrigeren.
+2/-2

 
10 maanden geleden
Het blijft overigens wel opmerkelijk dat als dit onderwerp weer ter sprake komt de "petjes" schitteren in afwezigheid. Een inhoudelijke reactie van een van hen, voor zover mogelijk, heb ik nog nooit gelezen.
Het bezoeken van uitwedstrijden beperkt zich voor mij tot Europese wedstrijden waarbij ik zelf mijn gangen kan bepalen.
+1/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Ik kan dit niet beoordelen, want ik kom al jaren niet meer in voetbalstadions.
Maar als dat zo is, is dat onaanvaardbaar.
Het ED berichtte laatst dat een homofiele PSV-supporter zich in het Philips-stadion niet meer prettig voelt. Daar moeten mensen op aangesproken worden, man en paard. Intern. Geen afschuifgedrag over KNVB en "homofobe" spreekkoren, nee, begin bij jezelf en wees concreet. Jullie, personen XY en Z, verpesten het stadionbezoek van Z, en alle supporters van A tot en met W balen daarvan.
(Ja, ik zeg "homofiel", maar dat bedoel ik niet kwaad. Ik kan moeilijk zeggen "een lhbtqai-e supporter".)
+1/-0

10 maanden geleden
Met het risico als tokkie of nepsupporter weggezet te worden, toch maar een reactie. Mijn kop boven het maaiveld.
Ik ben het eens dat PSV nadeel heeft van die boetes. En dat we dat niet moeten willen.

Maar heel eerlijk, ik vond het wel een indrukwekkend gezicht die pyro show. Het heeft ergens ook wel een uitstraling van "we willen er een heet potje van maken". En nee, ik heb geen zwarte capuchon op, ga niet naar een wedstrijd om iemand op z'n kaak te rossen, en neem ook zeker geen vuurwerk mee.

Ik wil alleen maar zeggen dat ik ook geen klapvee in het stadion wil.

Ik lees hier ook dat een bepaalde groepering recht op kaarten heeft. Hoe dat zit weet ik niet precies, maar die geluiden hoor ik ook. An sich vind ik het punten systeem best prima. In "mijn tijd", zat het uitvak niet vaak vol, op amsterdam en Rotterdam uit na.

Ik ben naar wat uitwedstrijden geweest afgelopen jaar, sta anders in het leven als een aantal van die gasten. Maar de vakken zitten wel vol. En nogmaals, de manier waarop is niet de mijne...
+6/-0

 
10 maanden geleden
Heel lang niet gereageerd hier en ik weet nu ook waarom. Totaal eens met jouw post. Dat zwarte kleding gedoe hoeft van mij ook niet, maar de boys van de fanatieke groepen maken ook al die fantastische doeken, zorgen bij uitwedstrijden voor fantastische support en dat daar af en toe een fakkeltje tussen zit heeft ook PSV allang geaccepteerd.

Het is hier nu net of ik de notulen van groen links van de laatste gemeenteraadsvergadering zit te lezen. En dát verdient onze fanatieke aanhang ook niet. Wangedrag moet bestraft worden, maar in Alkmaar is geen fakkel op het veld gegooid. Ik stond er zelf tussen.
+2/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Beetje klaar mee nu met deze KNVB. Deel die boetes meteen uit, heeft het misschien nog iets van effect. Dit is gewoon kas spekken en totaal geen relatie met wat er wel of niet gebeurd op de tribunes.
Treurig!
+3/-1

 
10 maanden geleden
Inderdaad. Voelt een beetje als door rood licht rijden en pas 5 weken later de boete op je deurmat. Konden ze niet 3 dagen later al hiermee komen? Dat heeft nog iets van een afschrikkende werking. Ze wachten kennelijk liever tot de zomervakantie.....
+2/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage