Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV heeft shortlist met zes kandidaten om verdediging te versterken'

29 juli 2023 10:10 - 90min.com
Foto: Pro Shots

"PSV heeft shortlist met zes kandidaten om verdediging te versterken"; image source: Pro Shots

Ook 90min.com meldt dat PSV nadrukkelijk is geïnteresseerd in de komst van Gilberto Sepúlveda. Of de keuze ook daadwerkelijk op de Mexicaan gaat vallen is maar de vraag, want PSV zou nog vijf verdedigers op de lijst hebben staan als optie om de defensie van Peter Bosz te gaan versterken.

De eerste kandidaat is ook een Mexicaan, César Montes. De 39-voudig international is al vaker gelinkt aan PSV, maar maakte afgelopen winter de overstap naar Espanyol. Bij de Spaanse degradant veroverde hij direct een basisplaats en liet zich met drie doelpunten ook aanvallend zien.

De tweede optie voor PSV is een stuk dichterbij Eindhoven te vinden, want dat zou Jordan Torunarina zijn. Een 25-jarige Duitser met Nigeriaanse roots die momenteel voor het Belgische KAA Gent speelt. Daar heeft hij nog een contract voor twee seizoenen en werd een jaar geleden gekocht van Hertha BSC.

De derde verdediger die op de lijst zou staan van PSV is Jorge Meré, een 26-jarige Spanjaard die onder contract staat bij het Mexicaanse Club América. Afgelopen seizoen werd hij echter verhuurd. Na een half jaar eveneens in Mexico gespeeld te hebben bij Mazatlán FC werd hij in januari gestald bij het Spaanse Cádiz CF. In 2016 werd Meré eenmaal opgeroepen voor het Spaanse nationale elftal, maar kwam toen niet in actie.

De vierde kandidaat speelt in Portugal, de 23-jarige Filipe Reivas. Hij staat onder contract bij Portimonense SC en heeft daar nu 65 officiële duels op zijn naam staan. Zijn contract bij de Portugese club loopt nog drie seizoenen door.

De vijfde speler op de lijst is afkomstig uit Duitsland. De 23-jarige Luca Killian speelt momenteel bij 1.FC Köln en heeft daar nog een contract voor twee seizoenen. Hij is afkomstig uit de jeugdopleiding van Borussia Dortmund en speelde eerder ook voor SC Paderborn en FSV Mainz 05. Ook heeft hij zeven interlands voor Jong Duitsland op zijn naam staan.

Eerder deze transferperiode werd PSV ook meermaals nadrukkelijk gelinkt aan de komst van Davinson Sánchez, maar de komst van de 27-jarige verdediger van Tottenham Hotspur zou financieel lastig worden. Ook al werd eerder deze week bekend dat de Colombiaan het niet ziet zitten om naar Rusland te vertrekken, ondanks dat Tottenham een akkoord zou hebben bereikt over een transfersom van naar verluidt 15 miljoen euro met Spartak Moskou.

Meer op 90min.com




Tags

duitsland mere shortlist tottenham bosz cadiz cesar colombiaan davinson degradant dichterbij dortmund espanyol filipe fsv gent gestald gilberto hertha jong jordan jorge kaa killian koln luca mainz mazatlan mexico montes nigeriaanse paderborn portimonense portugal reivas rusland sanchez sepulveda spartak torunarina

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden (gewijzigd)
Kan het ook gewoon alle 6 ?
+13/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Zijn ze beter dan wat we hebben? Zo indrukwekkend zijn de carrières niet.
Het grappige is dat wij van onze spelers zelf ook een verhaaltje kunnen typen. Stel, we zouden ze niet kennen, dan ziet het er niet verkeerd uit op papier.

Ik denk dat het belangrijkste is dat de spelers die we hebben, dan wel de spelers die we op het oog hebben, passen in de speelwijze van Bosz.

En laten we hopen dat Bosz ruimschoots de kans krijgt om te bouwen aan iets moois. Ook als we niet direct zo succesvol zijn.

De 1e optie is Jordan Teze, een 23-jarige Nederlander. Teze komt uit de jeugd van de Nederlandse topclub PSV en speelde ondanks zijn jonge leeftijd al 89 wedstrijden in het eerste. Teze is bovendien jeugdinternational vanaf zijn 16e en speelde bovendien al 3 interlands in Oranje.

De 2e optie is Olivier Boscagli, een 25-jarige Franse verdediger die zowel in de Franse als Nederlandse competitie speelde.
Boscagli maakte deel uit van alle Franse nationale jeugdelftallen vanaf Frankrijk −17. Hij won met Frankrijk −19 het EK –19 van 2016 en nam met Frankrijk −20 deel aan het WK –20 van 2017.

De 3e optie is André Ramalho, 31 jaar. Ramalho is een zeer ervaren Braziliaanse verdediger met Champions League ervaring die zowel in de Bundesliga van Oostenrijk en Duitsland speelde. In Oostenrijk werd hij oa. kampioen met Red Bull Salzburg.

De 4e optie is Armando Obispo, een 24-jarige Nederlander uit de jeugd van PSV.
Obispo maakte deel uit van alle Nederlandse nationale jeugdteams vanaf Nederland –15 tot -21.
Hij won met PSV al 2 keer de beker en werd 1 keer kampioen.

De 5e optie is Phillipp Mwene, een 29-jarige Oostenrijks international. Mwene heeft veel ervaring, zowel in de Bundesliga als in de eredivisie, bij PSV.
+6/-0

 
10 maanden geleden
Daar zat ik ook aan te denken; van onze verdedigers heb je een mooi lijstje gemaakt! En het zegt zo weinig. Neem Arias, bankzitter bij Sporting Lissabon, weinig ervaring. Dacht je ook: wie komt daar nou? Was een schot in de roos. Het moet.passen en goed uitpakken, dat is soms beter en soms minder te zeggen vooraf.
+2/-0

 
10 maanden geleden
De lijst is nog langer, want de genoemde spelers zijn slechts voorbeelden. Dit staat namelijk in het originele artikel:

"Hoewel de Nederlandse club nog geen officieel voorstel heeft gedaan voor de rood-witte jeugdspeler, heeft de Nederlandse club de Mexicaan al ongeveer twee maanden in het vizier, maar de concurrentie is niet makkelijk omdat ze namen als Jordan Torunarigna, Jorge Meré, Filipe Reivas, Luca Killian en César Montes op hun lijstje hebben staan, van wie de meesten ervaring hebben in Europa."

Ik zou hier niet teveel waarde aan hechten. Die Mexicaanse site noemt gewoon een aantal beschikbare namen op.
+2/-0

10 maanden geleden
Bijzonder dat dit zo gedetailleerd uitlekt.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Als het waar is dan zeker. Dan moet het gaan om iemand in het scoutingteam. Slechte zaak
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
10 maanden geleden
Echt slechte zaak, want dat is natuurlijk allemaal super secret he?! Als iemand anders dit te weten komt, dan gaat alles verloren!
+1/-0

 
10 maanden geleden
In wat voor wereld leef jij? Noem mij eens 1 voordeel van lekken??
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
10 maanden geleden
In dezelfde wereld als jij, denk ik … ;)
Maar je hebt gelijk … is echt dramatisch … kun je vandaag in de wedstrijd al merken.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Als jij het prima vindt dat in een organisatie alles gelijk op straat ligt..eigenlijk kunnen wij als fan dan ook gewoon met een bakkie aanschuiven bij het volgende directie of scoutingoverleg dus
+1/-0

10 maanden geleden
Gilberto Sepúlveda vind ik wel interessant. Ik vroeg een Mexicaanse vriend die Chivas support wat hij van hem vond. Hij zei: "He's tough, still gaining experience, getting called for the national team lately. He is one of those hardcore players full of spirit. He's similar to Salcedo."
+2/-0

 
10 maanden geleden
Top.. wordt tijd voor weer eens een verdediger die regelmatig de omhaal inzet om de bal weg te werken 😉
+2/-0

 
10 maanden geleden
Carlos Salcedo, niet onze Carlos Salcido. Maar ik begrijp de verwarring ;)
+1/-0

 
10 maanden geleden
Nee sorry, dat is mijn fout. Die mexicaanse vriend had het inderdaad onze Carlos Salcido. Ik heb het verkeerd overgeschreven.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Aha, ook goed! Ik begrijp ook jouw verwarring ;)
+3/-0

 
10 maanden geleden
Maar wel graag eentje die kan voetballen … niet een houthakker.,

Meer Moreno dan Maza
+1/-0

10 maanden geleden
Als ze in 020 maar niet mee lezen…
+2/-0

 
10 maanden geleden
Ik denk het ook, maar ik kan dit zoethoudertje wel waarderen. Het zijn het soort namen waar zo vaak om gevraagd wordt als er te bekende/dure spelers voorbij komen.
+1/-0

10 maanden geleden
Dan zal het wel iemand anders worden.
+1/-0

10 maanden geleden
Als je het hebt over 6 kandidaten kun je toch moeilijk spreken van een shortlist. Eerder een waslijst. En die Bertje Pulveren staat die op pole position of is iemand de tel kwijt geraakt? Misschien staat hij wel helemaal niet op de lijst...
+1/-0

10 maanden geleden
Wat een raar artikeltje dit. Hoezo is dit een shortlist? Een Mexicaanse website noemt lukraak wat namen in een willekeurige volgorde op basis van 'Pitch Prospects' (wie/wat mag dat wezen?) en dat wordt hier als een of andere uitgelekte, gerangschikte scoutingslijst gepresenteerd.

Van mij mogen onze scouting en mogelijke transferdoelwitten sowieso onder de radar blijven tot de deals (bijna) rond zijn. Dat lijkt me prijstechnisch handiger en we hoeven onze concurrentie ook niet wijzer te maken, voor je het weet gaat een concurrent met zo'n speler aan de haal.
+1/-0

10 maanden geleden
Cesar Montes zou geweldig zijn, is al een paar jaar mijn droom aankoop. Nu gedegradeerd dus snel halen! Nog jong, dus hij kan nog jaren mee. En goed om de Mexicaanse band weer wat te herstellen.
+1/-0

10 maanden geleden
Een centrum met Montes en Sepúlveda vind ik ook prima. Maar tegelijkertijd wordt het lastig de huidige centrumverdedigers te verpatsen, dus 1 zou al mooi zijn.
+1/-0

10 maanden geleden
Raar dat deze namen op straat liggen. Het zal vast niet allemaal helemaal waar zijn. PSV lijkt denk ik naar heel erg veel verdedigers.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage