Transparent
Inloggen
Sluiten

Supportersvereniging PSV: 'Van incidenten is geen sprake meer'

8 augustus 2023 14:20 - Supportersvereniging PSV
Foto: Pro Shots

Supportersvereniging PSV: "Van incidenten is geen sprake meer"; image source: Pro Shots

De Supportersvereniging PSV heeft in een statement uitgehaald naar de incidenten die plaats vonden tijdens en rondom de Johan Cruijff Schaal. "Het seizoen is maar nét afgetrapt of we hebben de poppen alweer aan het dansen", zo wordt geschreven. "We weten al dat we niet welkom zijn bij Vitesse en dat we de helft van het uitvak maar mogen vullen in Utrecht. We kunnen er nu al op rekenen dat de eerstvolgende wedstrijd tegen Feyenoord in de Kuip zonder of met minder van ons kunnen bezoeken."

Het statement gaat verder: "We weten nu ook al dat PSV weer een sloot aan boetes tegemoet kan gaan zien. We weten nu al, dat onze vaste busleverancier zich steeds minder vrolijk gaat voelen om toch weer bussen ter beschikking kan gaan stellen, omdat hij de volgende keer die bussen liever verhuurt aan mensen die een reisje langs de Rijn gaan maken. We weten nu al, dan onze vrijwillige begeleiders langzaam aan gaan afhaken. We weten nu al, dat ook stewards er op deze manier geen zin meer in hebben. En dat allemaal, omdat een deel van de 'supporters' er behoefte aan heeft om stoer te zijn?"

Dat de netconstructie in De Kuip slecht zou zijn is volgens de supportersvereniging geen excuus. "Er is geen enkele reden om in dat net te gaan hangen. Of het nu om 10 of om 200 supporters ging", zo geven ze aan. "Er is ook geen enkele reden om een staaf te gooien of om een grote bek op te zetten tegen onze vrijwilligers of zich te misdragen in onze bussen."

De Supportersvereniging PSV stopt dan ook met pleiten dat er individueel gestraft gaat worden in plaats van collectief. "Die langspeelplaat kunnen we niet blijven draaien. We hebben incident na incident en dus is er van incidenten geen sprake meer. Het is een patroon", aldus de supportersvereniging. "De groep van individuen, wie dat dan ook mogen zijn, moet dan toch maar eens collectief worden aangepakt.

Meer op Supportersvereniging PSV
Tags

supportersvereniging kuip statement begeleiders bek busleverancier dansen excuus feyenoord individuen langspeelplaat misdragen netconstructie patroon pleiten poppen reisje rijn staaf stoer uitvak utrecht vitesse vrijwillige vrijwilligers vrolijk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Er zijn toch overal cameras, die 'supporters' moeten toch te achterhalen zijn. Daarbij komt dat het altijd de zelfde groep is.
+3/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Miss maar eens helemaal geen uit supporters mee nemen. Dan wordt het vaste groepje idioten wel aangekeken / aangesproken door de grotere groep normale supporters, misschien dat dat meer helpt. Het slaat natuurlijk nergens op dat je dat soort dingen gaat doen, of het nou uit of thuis is. Je club wordt de dupe omdat jij je niet kan gedragen, dus kom bij mij niet aan dat je club liefde hebt want anders benadeel je je club niet.
+5/-2

 
7 maanden geleden
Dus jij denkt dat de "rustigere" supporters de fanatieke supporters gaan aan spreken? Not gonna happen! Ik ben tegen enige vorm van vandalisme en buitensporig geweld dan wel slopen of wat dan ook, maar ik kan me niet geheel vinden in dit statement. Graag voorbeelden van waar de fanatieke aanhang, die er altijd is voor de club, ECHT over de schreef is gegaan! Daar reken ik AZ en de bekerfinales bijvoorbeeld NIET toe.
+4/-4

 
7 maanden geleden
Als je er altijd bent voor de club, zorg je er niet voor dat de club gestraft wordt met geldboetes en (uit)wedstrijden zonder publiek :denk
+17/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Brenetjes: Dit bedoel ik dus ook :)
+3/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
SouBavaria: Als je "er altijd bent voor de club" dan kost je de club ook geen geld door je als een rand debiel te gedragen.
+10/-0

7 maanden geleden
Goed statement van de supportersvereniging.
Wel bijzonder dat ze schijnbaar niet weten wie deze hooligans zijn.
Zouden dit soort gasten ook rondhangen op deze site? Zo ja, misschien kunnen ze dan uitleggen waarom ze onze club keer op keer zwaar benadelen.
+7/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Een statement zijn ook maar woorden. Ze kunnen er ook meteen maatregelen aan verbinden. Na weer een incident organiseren we geen uitreis meer.
+2/-0

7 maanden geleden
En dan hou ik mijn hart vast voor volgende week.
Hoop zo dat we nu een keer Europa in gaan met positieve berichten van de "supporters" en geen gezeik.
+3/-0

7 maanden geleden
Ik ben heel benieuwd wie van de mensen die hier reageren weleens aanwezig zijn bij uitwedstrijden en die zogenaamde randdebielen dan aanspreken op hun gedrag. Ik ga de laatste jaren weer zeer regelmatig mee en vind het allemaal reuze meevallen met dat zogenaamde misdragen. JA, ijzeren staven gooien is je misdragen, een keeper aanvallen ook, maar wat is er verder gebeurd dan? Pyro in het uitvak reken ik niet onder misdragen.
+5/-8

 
7 maanden geleden
Dat jij het vind mee vallen wil niet zeggen dat het PSV mee valt om iedere keer die boetes te betalen. Maar ik heb echt het gevoel dat je het weg wuift en dat vind ik goed, jij jouw mening en ik mijn mening. Ik vind mensen die onnodig dingen doen die de club geld kosten rand debielen.
+5/-1

 
7 maanden geleden
De voetbalbonden die daar overgaan vinden dat dus wel en delen daar dus steeds forsere straffen voor uit.

Hoe kun je het in hemelsnaam goed blijven praten als je in twee seizoenen tijd voor bijna 300.000 euro aan boetes krijgt (inclusief de Europese duels). Ja, het levert leuke foto's op. En ja, je benadeelt vooral de club er gigantisch mee. Door dat constant aansteken van vuurwerk wat zogenaamd geen probleem is, mag er volgende week niemand naar Vitesse-uit en heeft PSV ook een voorwaardelijke straf van een thuiswedstrijd zonder publiek.
+9/-1

 
7 maanden geleden
Het uitvak van Arsenal vernielen en totaal onnodig ruzie zoeken met die gasten, stewarts en politie aldaar...
+2/-0

 
7 maanden geleden
Ik ben het wel met SouBavaria eens. Heb de laatste jaren ook regelmatig Europese uitwedstrijden (Tottenham, Zurich, Wolfsburg, Basel, München) bezocht en echt nergens is er iets gebeurd waarvan ik dacht 'Dit kan echt niet' (m.u.v. München, waar een harde knaller in het vak onder ons terecht kwam).
Dat de uefa en de knvb graag boetes opleggen voor het afsteken van vuurwerk, ligt aan de grens die zij trekken. En een verdwaalde beker die het veld opwaait, mag al helemaal geen discussie zijn.
Altijd maar dat valse frame dat voetbalstadion onveilig zijn en vol zitten met alleen maar debielen moet echt eens stoppen. Er is geen plek waar ik me veiliger voel dan in het stadion. Ook als ik daar ben met mijn dochters van tussen de 4 en 11.
En ja, ook in stadions gebeuren soms dingen die niet kunnen, maar dat is ook niet zo vreemd gezien het een representatie is van een maatschappij waarin ook regelmatig van alles mis gaat.
+4/-1

7 maanden geleden
En maar blijven kijken naar andere clubs… en maar blijven bagataliseren..
We zouden dus tot de conclusie moeten komen dat we teveel idioten in onze eigen gelederen hebben, die ervoor zorgen dat we ieder jaar veel kwijt raken (en ons imago)!
+12/-1

 
7 maanden geleden
Ben ik het gewoon niet mee eens. Idioten moet je uitbannen, maar dat braafste jongetje van de klas imago ook. We moeten gewoon een club zijn waar iedereen trots op is.
+4/-12

 
7 maanden geleden
Maar jij lijkt niet te begrijpen dat de meeste supporters zich gedragen en een schurft hekel heeft aan de supporters die de club onnodig geld kosten. Hoe kun je in vredesnaam trots zijn als je je zo idioot gedraagt en de club die je zegt lief te hebben onnodig geld kost?? Maar laat maar, onze meningen blijven toch verschillen.
+5/-1

 
7 maanden geleden
Precies dit dus.. het bagataliseren..
Ik ben een liefhebber van het spel.
Zit graag in het stadion, zing en spring mee, support mijn club graag op een positieve manier.
Dat kan toch zonder al die flauwekul en agressie?
+5/-0

 
7 maanden geleden
Juist, dit bedoel ik maar dat mag je hier niet zeggen hoor als je als supporter niet naar uit wedstrijden gaat want dan ben je er niet bij en weet je niet dat het oh zo mee valt...
+4/-0

 
7 maanden geleden
Ik denk gewoon dat de forumposters niet representatief zijn voor wat betreft de uitwedstrijd bezoekers. En dan is het heel makkelijk vingertje wijzen.
+4/-9

 
7 maanden geleden
Ja joh gooi het daar lekker op, dat wij geen wedstrijden bezoeken.. :D
+5/-2

 
7 maanden geleden
Ik draai het liever om; ik ben er trots op dat wij al jarenlang 100% gevulde uitvakken hebben, met veel sfeer, een legioen dat ook Europa in trekt en we niet meer als sukkeltjes voor lul staan in een uitvak met 200 man. Dat vind ik topclub onwaardig. En volgens mij zeg ik al de hele tijd dat randdebielen aangepakt moeten worden. Maar de tendens die nu ontstaat dat PSV één grote uitschare met gekken heeft, daar ga ik gewoon niet in mee. Hoofd boven het maaiveld uitsteken, ik weet het.

Obelix jouw opinie graag!
+8/-1

 
7 maanden geleden
Moet je een mede persoon hebben om je mening door te drukken? :D Werkelijk niemand zegt hier dat het hele uitvak slecht is, maar een kleine groep. Man man man, ik hoop dat PSV voortaan de boetes bij jou persoonlijk gaat halen met je goed praten wat krom is.
+3/-9

 
7 maanden geleden
Ik heb nog nooit één fakkel afgestoken!
+2/-1

 
7 maanden geleden
Natuurlijk is een vol uitvak mooi. Maar dan wel zonder die randdebielen.

Die randdebielen zorgen ervoor dat PSV straks geen vol uitvak meer mag vullen.

Vitesse uit is al verboden voor PSV. FC Utrecht uit mag maar een half vak vol.

Denk dat bij Feyenoord uit voor PSV ook geen vol uitvak toegestaan wordt.
Nog eventjes en er mogen helemaal geen uitsupporters meer mee.

Kan je wel een vol uit vak hebben, maar door die randdebielen is dat zo over.
+8/-0

 
7 maanden geleden
Dat begrijpt hij toch niet want hij wil sfeer..
+3/-4

 
7 maanden geleden
Ik begrijp het heel goed, maar inderdaad als ik alleen voor de wedstrijd zou gaan, zou ik liever voor de tv kijken. Wedstrijdbeleving en een normale portie fanatisme hoort daar voor mij ook bij.
+6/-2

 
7 maanden geleden
Dat is ook het hele punt. De club opzadelen met tonnen aan boetes en wedstrijden zonder publiek is geen normale portie fanatisme
+5/-0

 
7 maanden geleden
Jij begrijpt het echt niet SouBavaria...
+2/-3

 
7 maanden geleden
Zeker wel, die boetes zie ik liever ook niet. En als we zonder pyro geen boetes krijgen, dan liever dat. Maar ik heb er inmiddels 1.000 wedstrijden met onze club op zitten, dus heb enig recht van spreken. En jij?
+2/-1

 
7 maanden geleden
Hahaha en dat geeft bij jou de doorslag of ik mag oordelen of niet? Dat zegt dus wel genoeg. Begrijp me niet verkeerd, een fakkel heb ik geen problemen mee maar doelbewust dingen kapot maken en of naar andere vakken gooien is gewoon not done. Maar dat je na een bepaald aantal uitwedstrijden pas mag zeggen dat iemand mag oordelen of niet is gewoon dom praat want je weet niet of ik zelfs meer uit wedstrijden heb bezocht of niet. Maar ik ga niet meer met je in discussie hierover want je begint steeds dommere argumenten te krijgen en daar blijf ik liever ver van weg. Maar dat jij nog nooit 1 fakkel hebt afgestoken begin ik te betwijfelen.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Doelbewust slopen veroordeelt iedereen hier toch?
+3/-1

 
7 maanden geleden
Met stijgende verbazing lees ik hier de reacties.
Eerder heb ik mijn mening gegeven over de boetes en het gedrag van medefans.

Ik kom uit de tijd dat het schrapen was voor een representatief uitvak. Dat we bekend stonden als famous for not travelling. Dat we het lachertje van Nederland waren, topclub onwaardig.

Sou én ik zeggen steeds, dat wangedrag niet door de beugel kan. Dat we zelfs allebei nog nooit een fakkel hebben afgestoken. Dat we niet in het zwart gekleed gaan, en dat we niemand in elkaar willen rossen.

Ik ben trots op de volle uitvakken, trots op de sfeer, en ja, daar mag van mij best een fakkel bij, zolang deze niet op de tribune van de tegenstanders, of veld terecht komen. Voorbeeld, ik zat bij de beide bekerfinales niet achter het doel, maar op de lange zijde. En alle, of zo goed als alle mensen om me heen, inclusief ouders met kinderen vonden het een indrukwekkend gezicht. Dat is wat anders als dat het niet mag, daarom doe ik er niet aan mee. Maar ik heb dit 100x liever als de tijd van pak em beet 20 jaar terug.

Nog een keer, voor de mensen die niet goed lezen,nee ik doe er niet aan mee. En ja, wanneer het PSV geld kost, moet er gekeken worden naar hoe verder. Maar ikvermoed dat PSV hier zelf ook met gemengde gevoelens naar kijkt. Want de sfeer is beduidend beter geworden de laatste jaren. Mede door die boosdoeners. Ik ga het niet bagatelliseren. Want slopen, bedreigen en wat ook hoort hier niet thuis. Maar ik wil echt geen klapvee met een gesponsord boekje dat de hele wedstrijd hup roept.

Nou, hak mijn kop er maar af ;)
+14/-1

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Ik reageer niet met minnetjes, maar deze post verdient mijn plusje omdat ik wist dat jij op een geheel eigen en andere wijze zou kunnen omschrijven wat ik bedoel. Dank daarvoor. Waarschijnlijk is er ook echt sprake van een generatiekloof, dat besef ik me terdege. Tegenwoordig roepen veel mensen van alles van achter hun toetsenbord, maar durven ze in het echte leven niemand op hun gedrag te wijzen. En ja, als ik dat in het uitvak zie, dan doe ik dat dus ook. Weldegelijk.
+6/-1

 
7 maanden geleden
Met deze reactie laat je me zien wat je bedoelt, dank daarvoor want nu begrijp ik je.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Eens. Ik heb afgelopen jaren meermaals gasten aangesproken op beledigen van, bv, stadion personeel. Dat is óók een generatie kloof denk ik.
+3/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Obelix, sfeer is miss mede door die mensen beter geworden voor jou maar voor PSV zijn de boetes te veel geworden. Benadeel jij dus liever je club dan de sfeer? Gewoon een serieuze vraag.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Goeie vraag.
Nee, ik praat gedrag als slopen/vernielen, bedreigingen, mishandeling en vechten zeker niet goed.
Fakkels heb ik dan weer geen moeite mee, zolang het niet op het veld of in andere vakken komt. Maar; aangezien daar sancties op staan en dus PSV nadeel van heeft moet daar iets mee.

Waar het mij naast de veroordeling van genoemde zaken in mijn opsomming om gaat, is dat er ook goede dingen uit komen. Zoals mooie doeken, liederen, massale opkomst, en ja, wat mij betreft ook fakkels. En dat het vroeger wat mij betreft ook een nagel aan de spreekwoordelijke kist was, qua ontbreken van genoemde pluspunten. En dat deze fans daar ook voor zorgen.
+2/-1

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Ik hak je kop er niet af, Obelix.
Je zegt een waar woord (zie ook SouBavaria).
'Voetbal is emotie', en daar leeft de bedrijfstak van. Voetbal biedt een roes en een illusie, net als zoveel dingen. Mensen gaan niet naar een restaurant omdat ze niet kunnen koken. Mensen gaan niet naar de film omdat ze geen tv hebben.
Dit betekent wel dat de bedrijfstak zelf (de clubs, de KNVB en ook de supportersverenigingen) een speciale verantwoordelijkheid heeft. Niet drinken voor je achttiende. Roken veroorzaakt kanker. Hoeveel kost gokken jou?
Daar zit een vervelende knoop, waarover bestuurders niet graag praten. Voetbal is geen agressie, maar biedt wel een excuus voor labiele mensen om zich te buiten te gaan.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Definieer fanatisme eens voor ons, misschien begrijpen we je dan beter.
Slopen? Rellen? Bussen slopen? Stenen gooien vanaf viaducten?
Ben je dan fanatiek?
+3/-1

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
100% gevulde uitvakken is dit seizoen al niet meer mogelijk, want volgende week mag er niemand er bij zijn.

Waarom? Omdat een groot aantal van de vak W en X personen, die regelmatig naar uitwedstrijden gaan, er een zooitje van maken.
Ik ga vanwege de zooi al niet meer mee in Nederland, maar afgelopen seizoen was het in Londen, Zurich en Rotterdam (uitzondering voor de bekerfinale) weer goed raak met rotzooi trappen, veel te veel pyro en dergelijke.

Stop er tijdelijk eens mee, totdat PSV niet meer onder het vergrootglas ligt, en dan kun je weer wat pyro afsteken zonder gezeik.
+5/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Meer aan 20 jaar een seizoenkaart gehad, jaren op oost gestaan.. stop met domme comments om nog dommer gedrag goed te praten..
+5/-0

 
7 maanden geleden
PSV gebruikt vaak zat beelden van de fanatieke aanhang voor allerlei mooie promo filmpjes en weet ik wat al dan niet. Ook wordt geld gestoken in bevordering van sfeeracties enzovoort. Dan heb je boter op je hoofd als je nu als club iedereen over een kam gaat scheren.

Volgens mij is er hier ook werkelijk NIEMAND die zegt dat gekken niet moeten worden bestraft.
+3/-1

7 maanden geleden
Ik ga naar het stadion om de hele beleving,het liefst zo fanatiek mogelijk.
Maar je wilt de club ook niet benadelen,dus is het zaak om je op een meer ludieke manier te onderscheiden oftewel meer gezang en scanderen,want om naar een stadion met enkel bioscooppubliek af te reizen zie ik ook niet zitten.
+5/-0

 
7 maanden geleden
Als we DAAR nu eens een middenweg in vinden, zijn wij er.

En ik durf wel te beweren dat wij zwaarder gestraft worden dan die topclubs uit het Westen, omdat die bij eventuele sancties andere wegen bewandelen in de vorm van bedreigingen van wie dan ook. Gelukkig gebeurt zulks bij PSV niet of niet voor zover ik hoor. Er zijn voorbeelden zat dat de aanhang van Feyenoord zich structureel zwaarder misdraagt en lagere straffen krijgt. Zie die laatste geweldplegingen in Graz.
+5/-1

 
7 maanden geleden
Eens,maar hoe groter de stad hoe meer er kan.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Hier ben ik het nu wel mee eens
+1/-0

7 maanden geleden
De vraag is wat mij betreft; wat moet en kan PSV hier zelf aan doen?
Lijkt me dat ze echt wel weten wie er iedere keer aanwezig zijn, in veel
Stadions zullen de camerabeelden goed genoeg zijn om te zien wie zich misdragen.

Wat mij betreft worden die lui zo hard mogelijk aangepakt.
Verknallen het voor alle goedwillende supporters. Want die zijn er nog altijd meer dan die idioten die keer op keer vinden dat ze zich wel kunnen misdragen.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Je geeft zelf antwoord op je vraag. PSV weet wie er mee zijn en wie zich misdraagt. Tenzij ze denken 'oh man met zwarte capuchon hangt in het net, kan m niet identificeren, helaas'. Als er op dat moment niet direct ingegrepen wordt om welke reden dan ook is het best ernstig.
+4/-0

 
7 maanden geleden
Dat is dus het gekke; er stond 20 man AE in ons vak in de Kuip en die komen nooit zomaar binnen. Als er dan beelden bekeken zijn en de daders zijn bekend, waarom grijpt dat team dan niet in?
+1/-0

7 maanden geleden
Duidelijk en terecht statement!
+2/-0

7 maanden geleden
De echte supporters weten heel goed wie het zijn, maar die groep is te groot geworden. Ze hebben helaas 2 doelen: slopen/rellen en ook nog wat supporten. Laat ze dat rellen maar buiten het stadion doen, samen of tegen “supporters” van andere clubs. Zijn we daar ook weer van verlost.
Misschien maar geen uit supporters meer. Weliswaar ten koste van de echte supporters, maar nu kunnen de idioten hun sloop hobby ergens anders uitoefenen en keren ze daarna niet meer terug in het stadion!
+3/-0

 
7 maanden geleden
Ideetje ja, bouw een afgelegen Arena voor deze barbaartjes met alleen heenreizen.
+2/-0

7 maanden geleden
Het zijn allemaal van die zielige capuchon gastjes die net uit de luier zijn en nog nat achter de oortjes. Ik vrees dat je het alleen kan aanpakken met lik op stuk stadionverboden voor het leven.
+2/-0

7 maanden geleden
Het zijn allemaal van die zielige capuchon gastjes die net uit de luier zijn en nog nat achter de oortjes. Ik vrees dat je het alleen kan aanpakken met lik op stuk stadionverboden voor het leven.
Zo, en nu weer verder genieten van mijn cluppie op mijn vakantieadres
+2/-0

7 maanden geleden
Incidenten vinden slechts incidenteel plaats, dit is meer structureel, en dat al jaren.
+2/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Vooraf: ik ben naïef en ik kom al jaren niet meer in een stadion.
Maar mensen zijn verantwoordelijk voor hun eigen gedrag.
Ik begrijp dat voetbalclubs tot op zekere hoogte belang hebben bij groepsgedrag (net als scholen bijvoorbeeld). Maar de voetballerij is ook een amusementsindustrie die zichzelf aan het ombrengen is op deze manier.
Ik zou pleiten voor:
* Stadionbezoek alleen met een soort chipkaart met naam en pasfoto.
* Geen alcohol. (Ja, en nou niet zeuren. Wil je eind aan deze ellende of niet?)
* Besproken plaatsen.
* Strenge controle op meegenomen spullen. Geen vuurwerk bijvoorbeeld.
* Clubs en supportersclubs geven geen gemengde signalen meer af over wangedrag.
* Manieren om sociale controle te verbeteren. De rotte appels mogen niet de dienst uitmaken.
* Betere bewustwording. Extreme voetbalvandalen kunnen best gewone huisvaders met een baan zijn. Dat heeft het verleden aangetoond. Jij en ik kunnen op een onbewaakt moment de fout ingaan (enigszins gechargeerd). De vraag is: hoe bescherm ik mezelf tegen mezelf?

Waarschijnlijk bestaan een aantal van deze maatregelen al.

-- Extra --

Bij lezing van de andere posts valt me op dat err kennelijk een 'vaste groep' van raddraaiers bestaat. Zijn die niet te identificeren?
+3/-1

7 maanden geleden
Zolang we allemaal blijven denken, dat harder roepen dan de ander, schreeuwen dat de andere zo slecht zijn, dat we zwaarder moeten straffen en dat het allemaal zo erg, weer een statement uitbrengen hoe erg we het allemaal vinden, zolang we dat blijven doen.... Dan wordt het niet minder, maar erger.
+3/-0

7 maanden geleden
Het probleem is dat er, in zijn algemeenheid in de maatschappij, te veel mensen zijn die zich niet volgens de 'algemene fatsoensnormen' meer gedragen. Dat er, bijv. na gebruik van drugs of een overmatige hoeveelheid alcohol, een vervaging van grenzen optreedt. Of dat nou om voetbalgeweld gaat of om één of andere dronken idioot die in Mallorca een slapende man op zijn hoofd poept.

Daarnaast heb je de 'voetbalemotie'. Deze kan ervoor zorgen dat iemand een doodnormaal ander mens, die toevallig voor een andere club is, kan zien als absolute vijand, in plaats van iemand met dezelfde interesses met toevallig een andere clubvoorkeur.

Als je die dingen gaat mixen, krijg je de situatie dat mensen dus brandende fakkels, bekers urine, muntjes of (zoals afgelopen vrijdag) een pijp in een vak met andere mensen gooien.

Ik vind het, in deze discussie, niet helemaal terecht hoe forummers als SouBavaria en Obelix worden aangepakt. Ik ben het met ze eens dat het geweldig is dat we overal een vol uitvak hebben. Dat het schitterend is om PSV-liederen door een verder stille Kuip te horen schallen. En zelfs ook nog dat het een mooi gezicht geeft als je de gloed van de fakkels door de rook ziet. Maar goed, er zijn nu eenmaal regels en daar houd je je aan. En het is eigenlijk al belachelijk dat sommige dingen, die heel normaal zouden moeten zijn (zoals een verbod op het meenemen van wapens), nu op heel veel plaatsen als regel benoemd staan.

Hoe je deze 'maatschappelijke teloorgang' kunt stoppen, weet ik niet. Maar dat het een heel goed idee is om een zero-tolerance te gaan hanteren op het misbruik van middelen, lijkt me een absolute must. Ik vind het persoonlijk nog te ver gaan dat je niet meer van een biertje zou mogen genieten rondom het voetbal, maar ik besef me ook dat het lastig controleerbaar / meetbaar is, wanneer iets van gebruik naar misbruik gaat.
+6/-0

 
7 maanden geleden
Kijk ik weet dat er minimaal sinds 1995 al bekers bier op het veld worden gegooid en ik weet ook dat er situaties erger zijn geweest dan wat ik vorig seizoen heb gezien. Is het goed? Nee, maar ja om je daar nu zo druk om te maken als media em polticus en daardoor clubs ook gedwongen worden zich druk te maken, slaat kant nog wal.

Als er een brandende fakkel wordt gegooid dan is het mi meer dan terecht dat die persoon wordt gepakt een de passende straf krijgt.

Maar dagelijks gebeuren er tig dingen dingen in Nederland die 20x erger zijn dan Bier gooien, liedjes zingen etc etc. Als we daarom allemaal net zoveel heisa zou worden gegenereerd als om dit, dan zou misschien de maatschappij wel wat beter worden. Maar supporters, het algemene publiek, de clubs, de politiek etc die vinden het heeeeel belangrijl om moraal verheven boven iedereen over te komen en daardoor worden groepen en personen alleen maar afgezet tegen elkaar. En zolang dat niet veranderd zullen de problemen alleen maar erger worden dan minder.

Want we zullen eens laten zien wie er geen bier mag gooien op het veld..... Dat verlies je toch, zoals we vorig jaar zagen.
+4/-0

 
7 maanden geleden
Kijk, zo denk ik er dus ook over, maar dan met net iets andere bewoordingen!
+1/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Hele goeie inhoudelijke post Bas.
Waar ik nog aan toe wil voegen dat iedereen hier op het forum zijn of haar mening moet kunnen geven. Ongeacht of je voor of tegen bent. Ik heb er ook niet zo veel moeite mee om aangesproken te worden. En geef ook zelden een min voor een post. Een plus dan weer wel.

Ik heb het interview met Rob Bogaerts nu ook gehoord. An sich vind ik hem een goeie kerel met duidelijke standpunten. Alleen heb ik hem in petit comité ook anders horen praten. Bijvoorbeeld over de straf bij arsenal. Waar een fakkel gegooid werd. Ik was bijvoorbeeld in Bodo, en heb daar ook met fanatieke fans gesproken die de hele wereld afreizen voor PSV. Wij hadden geen toegang tot dr wedstrijd, kochten kaarten via de Noorse weg, en mochten er niet in. Some you win some you lose. Dat vervolgens een aantal supporters in bomen of stellages klimmen, om toch een glimp op te vangen, is ludiek. Er is niets gesloopt maar we krijgen wel een stempel.

Nog zon verhaal. In Madrid met de muntjes. Walgelijk wat gebeurde met die bedelaars. Nogmaals, walgelijk. Wij zaten met ons groepje op een ander plein, en hebben bij bedelaar nummer 6 geen geld gegeven. En werden vervolgens in ons gezocht gespuugd. Ik wil met dit verhaal maar aangeven dat het soms ook een beetje actie reactie is. Wij weten ons te gedragen, zoals het hoort, andere niet. Waarbij ik nogmaals wil benadrukken dat het geenzins bepaald gedrag goedpraat.
+4/-0

7 maanden geleden
Je zou denken dat je iemand hangend in een net er wel uit kan pikken. Benieuwd om welke redenen dat niet zou kunnen.

Daarnaast zijn er toch wel genoeg fanatieke supporters die die onzin ook wel beu zijn? Of denken ze echt dat zoiets er bij hoort en bevorderend is?

Als de grote meerderheid er klaar mee is dan is het ook niet zo risicovol om de idioten er op aan te spreken.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Wat is erg aan als iemand in een net hangt?
+1/-0

 
7 maanden geleden
Mag ik vragen wat een reden zou kunnen zijn om 'in een net te hangen'?? In een dierentuin zie ik wel eens apen hangen in een net.
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.840 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

abn ajaks amro arbitrage bakayoko bankzitten binnenkant bodo bosz brobbey dortmund expertisegebied feyenoord gaal henderson izecson lozano petrovic psvrijnwoude sancho santos scheids sinner soubavaria tennis vaart vaio verlenging voorgrond zieker