PSV wint op Otten Cup van Manchester United dankzij fenomenale vrije trap

18 augustus 2023 18:21

PSV wint op Otten Cup van Manchester United dankzij fenomenale vrije trap; image source: Pro Shots

PSV is de Otten Innovation Cup begonnen met een overwinning. Het duel tegen Manchester United eindigde in 2-1. Elvic Jager maakte in de eerste helft gelijk voor de ploeg van de deze week aangestelde Vincent Heilmann, terwijl Robin van Duiven via een fantastische vrije trap de 2-1 binnen schoot. PSV had daarnaast nog de pech dat in de beginfase twee treffers werden afgekeurd, terwijl Van Duiven uit een hoekschop op de lat kopte.

Zaterdag speelt PSV in de groepsfase nog tegen Jeonbuk Hyundai Motors FC en FC Kopenhagen, waarna op zondag de (kruis)finales wachten.

Voor het eerst sinds 2019 wordt het toernooi weer gespeeld op PSV Campus De Herdgang. Vanwege coronaperikelen en de verbouwing van De Herdgang was het de afgelopen jaren niet mogelijk om het toernooi te organiseren. Tijdens het toernooi wordt er getest met alternatieve spelregels. De wedstrijden worden gespeeld over twee helften van 25 minuten zuivere speeltijd, clubs mogen doorlopend wisselen, bij een gele kaart volgt een tijdstraf van vijf minuten, bij een vrije trap kan gekozen worden voor de self-pass, terwijl als de bal over de zijlijn gaat de wedstrijd hervat wordt met een pass of dribbel in plaats van een ingooi. ESPN zendt het toernooi live uit.