PSV naar finale Otten Cup na winst na penalty's

20 augustus 2023 11:51

PSV naar finale Otten Cup na winst na penalty"s; image source: Pro Shots

Het is PSV opnieuw gelukt om de finale te halen van de Otten Innovation Cup. In de kruisfinales werd na penalty's het Braziliaanse Red Bull Bragantino verslagen. In de eerste helft zorgde Emir Bars na een schitterende solo voor de openingstreffer, maar na rust werd door de Brazilianen de druk verder opgevoerd en dat was de ploeg van Vincent Heilmann aanvankelijk te machtig.

In de slotfase ging de ploeg echter vol op de aanval spelen met vijf aanvallers op moment dat Red Bull vanwege een tijdstraf met tien man kwam te staan. Jesper Uneken kon daardoor drie minuten voor tijd na een hoekschop de 2-2 binnen koppen. Uiteindelijk moesten strafschoppen voor de beslissing zorgen. Uneken miste daarin zijn penalty, maar omdat Red Bull twee keer miste kwam PSV als winnaar uit de bus.

De andere kruisfinale tussen RSC Anderlecht en FC Kopenhagen was eveneens in 2-2 geëindigd, zodat ook daar de beslissing viel vanaf de penaltystip. Daarin waren de Belgen te sterk ondanks dat Kopenhagen bij rust nog een 0-2 voorsprong te pakken had. Om 16:00 uur zal PSV het daarom in de finale moeten gaan opnemen tegen RSC Anderlecht.